Οργανωθείτε και μην πετάξετε το αυτοκίνητο αν ποτέ... χάσετε τα κλειδιά του!

 

Το φορτηγό για τα press conteiner των σκουπιδιών όπως είναι σήμερα μετά την πλήρη ανακαίνιση και επισκευή του.

Τι κάνει κάποιος όταν χάσει τα κλειδιά του αυτοκινήτου του; Το παρατάει για να αγοράσει άλλο; Ή, απλώς βγάζει από την εταιρεία νέα κλειδιά; Λοιπόν, το πανάκριβο φορτηγό της παραπάνω φωτογραφίας αγοράστηκε και παραχωρήθηκε στον Δήμο Υδρούσας επί δημαρχίας Κ. Θωμά (2009) από το Λιμενικό Ταμείο Τήνου - Άνδρου. Στόχος να βοηθήσει στην καθαριότητα των λιμανιών μας με τα ειδικά επίσης πανάκριβα ''press conteiner'' για σκουπίδια. Το φορτηγό λειτουργούσε μέχρι το 2012.

Κάπου εκείνη τη χρονιά χάθηκαν τα κλειδιά του!!! Το φορτηγό ξέμεινε για ένα χρόνο στην άκρη. Σε ολόκληρη την 5ετία Σουσούδη τα κλειδιά δεν βρέθηκαν ποτέ! Ούτε σκέφτηκε κανείς τι κάνει κάποιος όταν χάσει τα κλειδιά ενός σχεδόν καινούριου φορτηγού! Κι έτσι έμεινε εγκαταλειμμένο και γεμάτα σκουπίδια τα "press conteiner" .

Το γραφείο του Λιμανικού Ταμείου Άνδρου στο Γαύριο όπως οργανώθηκε με υπολογιστές κλπ από τον Γ. Μαντζώρο ως χώρος εργασίας. Και γι' αυτό διαμαρτυρήθηκαν. Για το ότι δεν υπήρχε ποτέ πριν δεν αναφέρθηκαν ποτέ!!!

Ακολουθεί παρακάτω η απίστευτη ιστορία ενός "έργου" που δεν είναι έργο, αλλά απλή οργάνωση και συντήρηση, αλλά που στο τέλος λόγω εγκατάλειψης έφτασε να θεωρείται... έργο!! Είναι άλλη μια περίλαμπρη απόδειξη κακοδιαχείρισης, ανικανότητας και αδιαφορίας και εγκατάλειψης της Δημόσιας Περιουσίας από τους προηγούμενους που σήμερα κάνουν και σκληρή αντιπολίτευση!!!

Ένα από τα ηλεκτρικά press conteiner των σκουπιδιών στη σημερινή του κατάσταση. 

Και τους φταίει που έγινε ελικοδρόμιο, τους φταίει που έγινε η γλίστρα, τους φταίει που φωτίστηκε το λιμάνι, τους φταίει που ανακαινίσθηκε το λιμάνι, τους φταίει που διαπιστώθηκε η σαθρότητα του κτιρίου της νότιας προβλήτας, απομονώθηκε, θα κατεδαφιστεί και θα φτιαχτεί καινούριο, τους φταίει η νέα προγραμματική σύμβαση 430.000 ευρώ ανακαίνισης του λιμανιού. Τώρα θα τους φταίει το γεγονός πως ο δήμαρχος βρήκε το εγκαταλειμμένο φορτηγό και έβγαλε... νέα κλειδιά!!! Κι όχι μόνο κατάφεραν οι καινούριοι να το επισκευάσουν και να το φρεσκάρουν και να είναι σαν καινούριο (όπως βλέπετε στην φωτογραφία)! Και έφτιαξαν και γραφείο του Λιμενικού Ταμείου στο Γαύριο και ασφάλισαν με χρήματα του Λιμενικού Ταμείου το παραπεταμένο φορτηγό.

 

Και η νέα έκπληξη: ένα από τα δύο νέα press conteiner συλλογής ογκωδών αντικειμένων για τον Δήμο Άνδρου και το ανακαινισμένο φορτηγό του. Θα μπει ένα στο Γαύριο κι ένα στο Κόρθι και θα μπορεί οποιοσδήποτε να ρίχνει μέσα ογκώδη αντικείμενα. Το κοντέινερ θα τα συμπιέζει. Θα φορτώνονται στο φορτηγό και θα αδειάζονται στον χώρο περισυλλογής προς επεξεργασία. Αυτό δεν λέγεται νέο έργο. Λέγεται σωστή οργάνωση ενός αναγκαίου έργου.   

Κι όχι μόνο αυτό έχει ήδη ξεκινήσει η συλλογή και η προσπάθεια επισκευής των press containers, τα οποία είναι σε άθλια κατάσταση όπως φαίνεται από την παραπάνω φωτογραφία. Κι όπως όλα δείχνουν φορτηγό και κοντέινερ θα αποτελέσουν όλα μαζί άλλο ένα πολύτιμο εργαλείο στην καθημερινή μάχη για την καθαριότητα της Άνδρου. Δυστυχώς θα αργήσει λίγο η επισκευή τους γιατί τα βρήκαν όλα σε διάφορα μέρη (Κόρθι, Γαύριο κλπ) γεμάτα σκουπίδια!

  

Η ειδική βάρκα ηλεκτρονικής βυθομέτρησης. Τα έργα προχωράνε καθημερινά στο Γαύριο. ..  

Τέλος να προσθέσουμε πως με συνεχή επίβλεψη ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική βυθομέτρηση όλης της λιμανολεκάνης Γαυρίου από ειδικό σκάφος της εταιρείας η ηλεκτρονική βυθομέτρηση και ξεκινούν τα έργα, που θα χρειαστούν ένα διάστημα μέχρι να ολοκληρωθούν. Το Γαύριο μέρα με την μέρα φαίνεται πως με συνεχή προσπάθεια αλλάζει δίχως να κοιτάζει γκρίνιες και μελαγχολίες...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τα ρεζιλικια δεν έχουν τελειωμό. Άκουσον άκουσον....

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥ? ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΑΚΙ ΤΗΣ ΧΟΡΕΥΤΑΡΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΟΥ ΛΕΩ ΕΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΟ ΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ...

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Το υπόλοιπο κόπηκε λόγω ύβρεων

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 εβδομάδα πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μα καλα δεν ηταν προεδρος του δημοτικου συμβουλιου ο Κυριακος Θωμας επι δημαρχιας του Θεοδοση Σουσουδη;
Γιατί δεν "εβρισκε¨τα κλειδια ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΣΑΠΙΣΕ;

ΛΥΣΗ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΠ¨Ο ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μα καλα δεν ηταν προεδρος του δημοτικου συμβουλιου ο Κυριακος Θωμας επι δημαρχιας του Θεοδοση Σουσουδη;
Απαντήσατε μόνος σας νομίζω αφού όλοι ξέρουν ότι έμεινε μόνο 1,5 χρόνο και τι δουλειά κάνει ένας πρόεδρος ΔΣ. Άλλος έπρεπε να ψάξει τι συμβαίνει με την Δημόσια Περιουσία του Λιμενικού Ταμείου. Ποιος ήταν υπευθυνος επί 2,5 χρόνια του Λιμενικού Ταμείου από το Γαύριο;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 εβδομάδα πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτός ο Σουσούδης δεν έχει ίχνος ντροπής, αλλά μεγάλο θράσος. Απορώ πως κυκλοφορεί στην αγορά, τόσο αναίσθητος είναι πλέον; Κάθε ημέρα αποδεικνύεται πόσο ΑΝΙΚΑΝΟΣ και ΑΝΑΠΟΤΕΛΣΜΑΤΙΚΟΣ υπήρξε ως Δήμαρχος και παρ' όλα αυτά υπάρχουν ακόμα συντοπίτες μας που τον υποστηρίζουν, όπως το παρεάκι της χορευταρούς. Σαν δεν ντρέπονται λιγάκι. Αντί να τον απομονώσουν τον έχουν από κοντά. Δεν καταλαβαίνουν ότι ο Σουσούδης ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Ούτε με θαύμα δεν πρόκειται να εκλεγεί ξανά στη θέση του Δημάρχου. Ας το πάρει χαμπάρι και ο ίδιος πια.