Δημοπρατείται εκσυγχρονισμός/επέκταση του Δημοτικού Σχολείου Χώρας Άνδρου, προϋπολογισμού 3,1 εκ. €.

 

Το νέο δημοτικό σχολείο της Χώρας. Θα ολοκληρωθεί στις 30/12/2022.

(Ένα ακόμα σημαντικό έργο - μετά το Επισκοπείο - προχωρά στην μέχρι πρότινος ακίνητη Άνδρο. Πρόκειται για το νέο Δημοτικό Σχολείο Χώρας Άνδρου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας – που χρηματοδοτεί το έργο - εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης. Ο Δήμος Άνδρου κινήθηκε γρήγορα - το θέμα ήταν επείγον γιατί πέρσι έπεσαν τα ταβάνια στις αίθουσες διδασκαλίας -  και βρήκε χορηγό τον καπετάν Γιαννούλη Καμπάνη,  για την μελέτη. Συνεργάστηκε στενά – όπως ποτέ μέχρι τώρα - με την Περιφέρεια. Και μέσα σε 7-8 μήνες το έργο μπήκε στο αυλάκι. Ο Δήμος Άνδρου που οι υπηρεσίες του θα επιβλέψουν στην κατασκευή έχει προθεσμία να τελειώσει μέχρι 30/12/2022 – ΕΝ ΑΝΔΡΩ).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Έτοιμο να δημοπρατηθεί είναι το έργο του εκσυγχρονισμού και επέκτασης του Δημοτικού Σχολείου στη Χώρα της Άνδρου. Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενέκρινε τα τεύχη διακήρυξης και την διαδικασία με την οποία θα προκηρυχθεί το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 3.112.400,00 €.

Το έργο, δικαιούχος του οποίου είναι ο Δήμος Άνδρου, που ανέλαβε τη μελέτη και ωρίμανσή του, με απόφαση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020”, στον Άξονα Προτεραιότητας “Βελτίωση βασικών υποδομών” και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Προβλέπεται η δημιουργία μιας σύγχρονης εγκατάστασης που θα εξυπηρετήσει τις αυξανόμενες ανάγκες του Δημοτικού Σχολείου Χώρας Άνδρου. Δεδομένης της αυξητικής τάσης που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στον αριθμό των εγγεγραμμένων μαθητών του σχολείου, είναι αναγκαίος ο προβλεπόμενος εκσυγχρονισμός και η επέκταση του σχολείου να αναφέρεται σε δυναμικότητα 225 μαθητών.

Το έργο περιλαμβάνει την κατεδάφιση όλων των υπαρχουσών αιθουσών, στατική ενίσχυση, καθαίρεση των επιμέρους χωρισμάτων, κουφωμάτων, δαπέδων κλπ. Στο υπάρχον κτίριο Α του σχολείου θα δημιουργηθούν τρεις αίθουσες εργαστηρίων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, και βιβλιοθήκης.

Το υπόγειο θα εξυπηρετεί βοηθητικές χρήσεις (γενικό αρχείο, αποθήκη, Η/Μ χώροι). Το κτίριο Β που θα προστεθεί, θα είναι διώροφο. Στο ισόγειο θα φιλοξενεί επτά αίθουσες, κυλικείο, αίθουσα φαγητού με κουζίνα και μικρή αποθήκη καθώς και χώρους υγιεινής των μαθητών.

Στον πρώτο όροφο θα φιλοξενεί πέντε αίθουσες διδασκαλίας, χώρους διοίκησης, ιατρείο – αναρρωτήριο κλπ. Στον αύλειο χώρο θα δημιουργηθεί γήπεδο μπάσκετ, κύλινο στέγαστρο γυμναστικής, χώρους πρασίνου, λαχανόκηπο, υπαίθριες βρύσες και καθιστικά. Προβλέπεται επίσης και η δημιουργία μικρού κτιστού αμφιθεάτρου υπαίθριων εκδηλώσεων. Μέσω διαδοχικών ραμπών διασφαλίζεται η ανεμπόδιστη πρόσβαση ΑΜΕΑ.

Ο προϋπολογισμός και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχονται σε 3.112.400,00 €. Βάσει της απόφασης ένταξης, ως ημερομηνία έναρξης του έργου ορίζεται η 02.11.2020 και λήξης η 30.12.2022. Ένα ακόμα έργο, βρήκε την αναγκαία χρηματοδότηση μέσα από τους Ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τους καμηλαζαρονικολαδες ρωτα. Αυτοι ξερουν απο λαχανοκηπους ..και απα λαχανα

This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΎΛΙΝΟ ΣΤΈΓΑΣΤΡΟ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΔΑΠΑΝΗ ΣΕ 3122400 ΕΥΡΩ; ΤΑ ΝΕΟΔΜΗΤΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΓΑΥΡΙΟΥ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΕ;; ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟ!