Στο αρχείο η καταγγελία για το Φραγκάκι!...

Στο αρχείο από τις υπηρεσίες - μετά από αυτοψία - η καταγγελία πολιτών και φορέων gia παρανομίες στο Φραγκάκι κατά της εταιρείας Greek Wind Power. Η καταγγελία που υπογράφτηκε και στηρίχτηκε από 11 πρόσωπα και φορείς όπως λέει η απόφαση δεν αποδείχτηκε και κατόπιν τούτου τέθηκε στο αρχείο.

 

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

«Κατά την αυτοψία δεν ήταν δυνατό να διαπιστωθούν οι υπαίτιοι που πραγματοποίησαν τις εν λόγω εργασίες, ούτε να προσδιοριστεί το ακριβές χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο αυτές εκτελέστηκαν, δεν προκύπτουν στοιχεία για την ταυτότητα των υπαίτιων των εργασιών αλλά ούτε δύναται στοιχειοθετηθεί παράβαση του περιβαλλοντικού όρου 5.3.6 της με αρ. πτ. Οικ. 7613/5-4-2018 (ΑΔΑ: 7ΖΤ84653Π8-40Σ) Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του έργου εγκατάστασης ΑΣΠΗΕ της Greek Wind Power Α.Ε, η υπηρεσία μας θέτει την υπόθεση στο αρχείο.»

Όπως φαίνεται από το επίσημο έγγραφο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις 22/3/2020 11 φορείς και πολίτες της Άνδρου προσέφυγαν κατά της Greek Wind Power καταγγέλλοντας πως "είχε ξεκινήσει εργασίες βελτίωσης της χωμάτινης οδού", που συνδέει την Πίσω Μεριά με το Στενό της Άνδρου, κατά παράβαση των περιβαλλοντικών όρων, που έλεγαν πως κατά την περίοδο αναπαραγωγής των σπιζαετών δεν γίνονται έργα.

Κατόπιν τούτου οι καταγγέλλοντες ζητούσαν την ανάκληση της άδειας της εν λόγω εταιρείας λόγω παράβασης της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Η καταγγελία έγινε και υποστηρίχθηκε σε όλους τους εμπλεκόμενου φορείς. Όπως, η αυτοψία που διενεργήθηκε δεν βρήκε κάτι επιλήψιμο για την εταιρεία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ κάτοικοι της περιοχής – με την βοήθεια του Δήμου Άνδρου - καθάρισαν κάποια χαντάκια για να μην χαλάσουν οι βροχές τον δρόμο. Αυτό οικολόγοι και ακτιβιστές θεώρησαν πως έγινε από την εταιρεία Greek Wind Power και έκαναν καταγγελία. Η υπόθεση δεν επαληθεύτηκε και η καταγγελία τέθηκε στο αρχείο. Μετά από αυτό η εταιρεία προέβη σε μηνύσεις εναντίον των καταγγελλόντων για συκοφαντική δυσφήμιση για τις οποίες έχουμε ήδη γράψει.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία έχοντας ήδη πάρει την άδεια για την έναρξη των εργασιών τον Ιούνιο θα ξεκινήσει επισήμως χωματουργικά έργα - για τις 5 ανεμογεννήτριες στο Φραγκάκι - τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη.

 «ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Θα πρέπει να ευχαριστήρουμε τον κύριο Κωνσταντίνο για την προτροπή του να συνεχίσουμε αυτό τον γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο. Περιμένουμε με ενδιαφέρον και τη δική του συμβολή στη συζήτηση. Ο αγώνας υπέρ της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών θα συνεχιστεί έως ότου εξαντληθεί η φέρουσα ικανότητα του νησιού.

This comment was minimized by the moderator on the site

Θα ξανακάνω κλικ στο Εν Ανδρω.
Δεν είχα ιδέα οτι δίνονται τέτοιοι αγώνες. Τι έχανα...
Εντυπωσιακή η απουσία ονομάτων πλην ολίγων.
Εντυπωσιακή η “ανάμειξη” της σελίδας.
Εντυπωσιακή η “λεπτή” ειρωνία ορισμένων αγωνιστών. Συνεχίστε έτσι. Ο αγώνας θα δικαιωθεί σίγουρα με αυτή τη τακτική.

This comment was minimized by the moderator on the site

Επίσης, μπορεί να υπάρχει και διασύνδεση της ΕΜΥ με τις πλατφόρμες κρατήσεων των ξενοδοχείων και αναλόγως τις προβλέψεις για την ένταση του ανέμου οι παρεχόμενες υπηρεσίες να προσαρμόζονται με αυτοματοποιημένο τρόπο. Για παράδειγμα τα σεντόνια θα πλένονται μόνο όταν φυσάει. Ως εκ τούτου, θα εφαρμόζονται και οι σχετικές εκπτώσεις. Από την άλλη, θα δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες του νησιού να φέρνουν ή και να πλένουν στο χέρι τα δικά τους σεντόνια σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Για τον τομέα της μαζικής εστίασης θα μπορούσαμε να το γυρίσουμε στις ψησταριές -εγώ δεν συμφωνώ με την ωμοφαγία. Το πρόβλημα, βέβαια, με τις ψησταριές είναι ότι και αυτές παράγουν διοξείδιο του άνθρακα οπότε οι ψησταριές θα πρέπει να αγοράζουν τα αντίστοιχα δικαιώματα εκπομπών ρύπων. Έτσι η αγορά των ρύπων θα ισορροπήσει τις επιπτώσεις των ψησταριών στην κλιματική αλλαγή.

This comment was minimized by the moderator on the site

Από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια,
Και αν θες να μάθεις πιο πολλά,
ρώτα παππού και γνωστικό να πάρεις παραμύθια

This comment was minimized by the moderator on the site

Ασ' τον τρελό στην τρέλα του
και μη τον συνεφέρεις
τι κρύβει μέσα στο μυαλό
ενός τρελού δεν ξέρεις

Μπορεί να βρει στη τρέλα του
αυτά που χει ποθήσει
και που δεν αξιώθηκε
να δει και να αποκτήσει

Βρε ασ' τον τρελό στην τρέλα του
ασ' τονε στο όνειρό του
τον κόσμο αυτό σιχάθηκε
και έφτιαξε ένα δικό του

This comment was minimized by the moderator on the site

Η ηλεκτρική ενέργεια είναι προφανώς απαραίτητη και όπως φαίνεται η αιολική ενέργεια είναι πολύ της μόδας, είναι το μέλλον και φαίνεται πως θα κυριαρχήσει και θα εκτοπίσει τα ορυκτά καύσιμα. Έχει έρθει η ώρα όμως να προσαρμοστούμε ως άτομα και ως κοινωνία στις νέες συνθήκες. Πρώτα από όλα θα χρειαστεί σωστός προγραμματισμός στα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία. Τα δελτία καιρού θα πρέπει να δίνουν έμφαση στα δελτία ανέμου για τα οποία θα πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες ώστε να γίνουν ακριβέστερα. Θα πρέπει λοιπόν οι δραστηριότητες που απαιτούν ηλεκτρική ενέργεια να προγραμματίζονται για τις ημέρες και ώρες που η ένταση και φορά του ανέμου θα είναι όσο το δυνατό πιο κοντά στη βέλτιστη βάσει των προδιαγραφών των ανεμογεννητριών. Μια ιδέα θα ήταν να εξελιχθούν έξυπνες συσκευές, π.χ. πλυντήρια πιάτων τα οποία θα είναι συνδεδεμένα μέσω διαδικτύου με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία η οποία θα τις τροφοδοτεί με δεδομένα πρόγνωσης του ανέμου ώστε να μπορούν να προγραμματίσουν με ασφάλεια και αξιοπιστία την επόμενη πλύση. Ελαφρώς πιο περίπλοκη θα είναι η κατάσταση με τις ηλεκτρικές κουζίνες. Μια ιδέα για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος θα ήταν να προωθήσουν τα αρμόδια υπουργεία διαφημιστικά σποτ τα οποία θα τονίζουν τα θετικά της ωμοφαγίας. Έτσι θα μειωθεί και η κατανάλωση κρέατος και άρα η εκτροφή ζώων σε μεγάλη κλίμακα που είναι παράγοντας αύξησης του διοξειδίου του άνθρακα και άρα επιτάχυνσης της κλιματικής αλλαγής. Πιστεύω πως είναι ώριμες οι συνθήκες για να ανοίξει αυτή η συζήτηση για να μελετηθούν όλες οι πιθανές συνέπειες αυτής της μετάβασης από τα ορυκτά καύσιμα στα αιολικά και να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις.

This comment was minimized by the moderator on the site

Καταρχήν να πάμε στα απλά. Ρεύμα θέλουμε ή να την πάμε την κουβέντα πιο πίσω πχ στην εποχή των δεινόσαυρων; Το χρειαζόμαστε; Αν όχι πάμε σε άλλη κουβέντα.
Αν ναι πείτε μου έχετε δει πολλά είδη πρώτης ανάγκης να κάνουν και καλό παράλληλα με την αναγκαιότητα τους; Να μη ρυπαίνουν; Να δίνουν τοπική δύναμη σε νησιά, στην ίδια τη χώρα; Η ενέργεια κινεί τα πάντα. Είναι η ίδια η ζωή. Και πρέπει αφού έχουν πλέον ανακαλυφθεί τρόποι καλύτεροι και μη ρυπογόνοι να γίνει adapt. Σε κάνει ανεξάρτητο οικονομικά, αυξάνει το κατα κεφαλήν εισόδημα, αφού υπάρχουν περιθώρια δημοσιονομικά γιατί τα μεγάλα κονδύλια σε ενέργεια και εξοπλιστικά πάνε και δε λύνεται το πρόβλημα με το να μειώνουν τη σύνταξη της γιαγιάς. Αφού F16 δε φτιάχνουμε ας εκμεταλλευτούμε την ενέργεια όσο καλύτερα. Δίνουν και κίνητρο στους νέους να ασχοληθούν με αυτά. Σε πολλά είδη, να το πάνε μακρύτερα, να το εξελίξουν, να το βελτιώσουν, να σκεφτούν νέους τρόπους και δρόμους. Ο ανθρωπος κατάφερε να κάνει τον αέρα ρεύμα. Κάποιος νέος που θα σκεφτεί αυτό σίγουρα θα πυροδοτήσει και τη συνέχεια.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μετά τη διευκρίνηση του κυρίου T. Glinou ότι δεν αναφέρεται σε φάρμακα, ας μην θεωρήσει το 64493 σχόλιό μου ως απάντηση στο δικό του αλλά ως ένα γενικότερο προβληματισμό για την υπόθεση της ψυχικής υγείας αλλά και της υγείας γενικότερα στις ΗΠΑ. Οπωσδήποτε υπάρχει στην Αμερική και η οπτική που παραθέτει και ο κ. Glinos, η εναλλακτική αντιμετώπιση χωρίς φάρμακα. Θεωρώ ωστόσο ότι η κυρίαρχη τάση στις ΗΠΑ είναι η κατανάλωση ψυχοτρόπων ουσιών νόμιμων και παράνομων για την αντιμετώπιση των δυσκολιών της ζωής. Σύμφωνα με το National Institute of Drug Abuse και τα στοιχεία του για το 2018 έχαναν καθημερινά τη ζωής τους 128 Αμερικάνοι από υπερβολική δόση οπιοειδών, όπως αναλγητικά, ηρωίνη και συνθετικά οπιοειδή όπως το fentanyl. Η κατάσταση αυτή παρουσιάζεται από το ινστιτούτο ως σοβαρή εθνική κρίση που επηρεάζει τη δημόσια υγεία και την κοινωνική και οικονομική ευημερία.
Για να επανέλθουμε στο θέμα των ανεμογεννητριών, αν αληθεύει ότι προκαλούν ηχορύπανση, μια λύση για τις περιπτώσεις που αυτές θα εγκατασταθούν κοντά σε οικισμούς θα μπορούσε να δώσει η βιομηχανία φαρμάκων. Με τις κατάληλλες αγωγές σε ηρεμιστικά, αγχολυτικά και αντικαταθλιπτικά και υπνωτικά οι κάτοικοι θα είναι σε θέση να αντέξουν τα αυξημένα επίπεδα θορύβου. Δηλαδή και πάλι θα ακούν το θόρυβο αλλά δεν θα τους νοιάζει πια. Μια λύση θα ήταν μαζί με τα ανταποδοτικά οφέλη οι εταιρίες των αιολικών να παρέχουν δωρέαν και όλα τα αναγκαία φαρμακευτικά σκευάσματα στους κατοίκους. Έτσι θα συγκρατηθεί ο πληθυσμός εντός των οικισμών αυτών και θα ανασχεθεί η ερήμωσή τους. Θα λυθεί λοιπόν μια αρνητική επίπτωση των αιολικών και θα δοθεί μια ισχυρή ώθηση στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Στις περιπτώσεις που τις πατέντες των απαραίτητων φαρμάκων έχουν αμερικάνικες και άλλες ξένες εταιρίες θα μπορούν να χορηγηθούν ελληνικά γενόσημα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Για τον TGlinos.....Τελικώς δεν μας εξηγήσατε το όφελος που θα έχει το νησί από τις Α/Γ μιας και είσαστε υπέρμαχος όπως φαίνεται από τα σχόλια σας σε διάφορες σελίδες της Άνδρου.Σίγουρα ξέρετε να μας το πείτε και εμάς για να το εμπεδώσουμε.........

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Θωμά,

Αν είναι ειρωνικό το κείμενό σας μου κάνετε λάθος επίθεση χωρίς λόγο. Δεν εννοούσα τα χάπια και όλα τα σχετικά, αλλά το αντίθετο. Τρόπους εναλλακτικούς για αποφυγή χαπιών. Διαφορετικό τρόπο ζωής, σκέψης και προόδου χωρίς τοξικότητα και τρέλα, αλλά με ελεύθερο χρόνο και γνώθι σαυτόν. Οι Αμερικάνοι έχουν εμβαθύνει σε αυτό.

Περισσότερα