Καπάκης-Σουσούδης: Ένα, δύο, τρία, στοπ! Το ‘ριξαν στο σορολόπ!...

 

Εικόνα από το τρίτο συμβούλιο που έγινε με 13 παρόντες από τους οποίους οι 9 ψήφισαν την αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Οι κενές θέσεις της ομάδας Σουσούδη, που μαζί με τον Μπακέλα επέλεξαν... να κάνουν διακοπές στο facebook!... 

Ένα, δύο, τρία, στοπ, Καπάκης-Σουσούδης το ‘ριξαν στο σορολόπ. Αυτός ο τίτλος ταιριάζει στο χτεσινό (11/8/20) προγραμματισμένο από μέρες τακτικό δημοτικό συμβούλιο Άνδρου, που εξελίχθηκε σε κάτι μεταξύ κρυφτού, κυνηγητού επί πεντάωρο! Χρειάστηκε να συγκληθούν τρία συνεχόμενα συμβούλια (ένα τακτικό και δύο έκτακτα) σε πέντε ώρες για να γίνει το τρίτο που δεν χρειαζόταν απαρτία ώστε να αποφύγει η διοίκηση το μπλοκάρισμα της αντιπολίτευσης στον προϋπολογισμό. 

Τα παιχνίδια μιας ανερμάτιστης αντιπολίτευσης

Το πεντάωρο σορολόπ Καπάκη-Σουσούδη και όσων τους ακολουθούν απέτυχε και η αναμόρφωση του προϋπολογισμού εγκρίθηκε στις 23:00! Όλα όσα συνέβησαν χτες ήταν παιχνίδια της αντιπολίτευσης διανθισμένα - μετά τις 10 το βράδυ - όταν ξεκίνησε το τρίτο συμβούλιο, με ανόητες μεγαλοστομίες επιπέδου νηπιαγωγείου ("μπλα, μπλα, δημοκρατία, μπλα, μπλα, με εκλέξανε" όπως έλεγε ο Σαββόπουλος) από τον Καπάκη και το παρακολούθημα του τον Σπύρο Τσαούση. 

Ο Καπάκης μιλούσε για την δημοκρατία, την οποία είχε αγνοήσει και περιφρονήσει επί 5ωρο. Και ο Τσαούσης να διαμαρτύρονταν για τις ώρες που βάζουν τα συμβούλια!!! Από ότι έγινε κατανοητό χτες ο Σπύρος ευκαιρεί μόνο μετά τις 10 το βράδυ! Τότε παρουσιάστηκε στην οθόνη του υπολογιστή του! Προφανώς μέχρι τότε είτε ήταν σε βεγγέρα είτε έψαχνε που είχε βάλει το lap top! Τι άλλο να υποθέσει κανείς; 

Όμως υπάρχουν και χειρότερα: ο Σουσούδης και οι διαμαρτυρόμενοι για «τα πάντα όλα» Τρανάκος, Αντώνογλου, Βιδάλης, μαζί με τους υπόλοιπους της παρέας, που έπαιζαν κρυφτό και κυνηγητό μέχρι αργά τη νύχτα και δεν παρουσιάστηκαν σε κανένα από τα τρία συνεχόμενα συμβούλια στα οποία κατέφυγαν ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του ΔΣ για να ξεπεράσουν το κρυφτούλι... της "μη απαρτίας"!!!  

Το πρώτο από τα τρία χτεσινά συμβούλια του Δήμου Άνδρου. Από την ενωμένη αντιπολίτευση που έπαιζε κρυφτούλι δεν προσήλθε κανείς! Χρειάστηκαν άλλα δύο έκτακτα χτες για να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ... ένα κανονικό!!!

Τρία συμβούλια σε πέντε ώρες!!!

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Το χτεσινό δημοτικό συμβούλιο ήταν προγραμματισμένο, κανονικό και με τηλεδιάσκεψη. Από τους συμβούλους της διοίκησης (8) στις 17:00 ήταν παρόντες άπαντες. Από τους προέδρους των τοπικών παρόντες 3. Από της ενιαίας αντιπολίτευσης (13)... απόντες άπαντες!

Καπάκης-Σουσούδης θεώρησαν πως έχοντας την πλειοψηφία (λόγω απλής αναλογικής) είχαν μια ακόμα ευκαιρία να σαμποτάρουν την αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Κι να μπλοκάρουν την διοίκηση. Μόνο που το κολπάκι του κρυφτού και του κυνηγητού που επιδίδονται επί 11 μήνες στην παιδική χαρά που έχουν μετατρέψει το δημοτικό συμβουλίου - για να σαμποτάρουν κάθε έργο και την Άνδρο - χτες δεν έπιασε!    

Δήμαρχος και πρόεδρος συμβουλίου ήταν διαβασμένοι. Κι όταν απέτυχε το συμβούλιο των 17:00 λόγω μη απαρτίας κάλεσαν δεύτερο, έκτακτο και κατεπείγον στις 20:00. Στις 20:00 παρουσιάστηκαν στις οθόνες των υπολογιστών μόνο δύο της ενιαίας αντιπολίτευσης. Ένας από κάθε ομάδα. Από τον Σουσούδη ο Γ. Ψωμάς και από τον Καπάκη ο Β. Αδάμης. Πάλι όμως δεν συμπλήρωναν τους απαραίτητους 11.

Δήμαρχος και πρόεδρος συγκάλεσαν και τρίτο, έκτακτο και κατεπείγον στις 22:00!!! Και θα συγκαλούσαν και τέταρτο τα μεσάνυχτα το οποίο ανεξαρτήτως παρόντων θα γινόταν έστω και με μη απαρτία. Ο νόμος έχει προνοήσει σε περιπτώσεις κακής συμπεριφοράς και μποϊκοταρίσματος ανθρώπων σαν τους Καπάκη-Σουσούδη. Και στο τέταρτο έκτακτο δεν χρειάζεται απαρτία. Έτσι στις 22:00 - έκαναν την ανάγκη φιλοτιμία - και φάνηκαν στις οθόνες και οι τρεις υπόλοιποι της ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που κρύβονταν: οι Γ. Καπάκης. Τ. Μαμάη και Σ. Τσαούσης. Όμως οι 7 της ομάδας Σουσούδη και ο «ανεξάρτητος» Μπακέλας προφανώς είχαν χαθεί στο δρόμο παίζοντας κρυφτό και κυνηγητό! Κι έτσι δεν φάνηκαν ποτέ.

Και ξεκίνησε ο Καπάκης να απεραντολογεί - χωρίς έρμα και ειρμό - σε τέτοιο σημείο που εξεράγει ο πρόεδρος Μπάλλας λέγοντας ανάμεσα σε πολλά και οργισμένα: «δεν θα το κάνετε εδώ αμέρικαν μπαρ, πηγαίνετε στο παραμάγαζο του ΣΥΡΙΖΑ να μιλάτε ασταμάτητα χωρίς διαδικασίες». Κι έγινε κακός χαμός από τον Καπάκη!...

Το αξιοπερίεργο είναι πως μετά από αυτό – είχε πάει πια 22:35 - ο Καπάκης περιορίστηκε και ο πρόεδρος Μπάλλας κατάφερε και συνέχισε την διαδικασία περνώντας όλα τα θέματα μέσα σε 40 λεπτά. Και κάπου στις 23:20 τέλειωσε τα συμβούλιο χωρίς άλλα παρατράγουδα έχοντας ψηφίσει όλα τα θέματα!!!

Τα αξιοσημείωτα της βραδιάς

Από τα αξιοσημείωτα της βραδιάς. Το πρώτο: την αναμόρφωση του προϋπολογισμού ψήφισε και ο Γ. Ψωμάς. Ο μόνος της ομάδας Σουσούδη που ήταν παρών στο δεύτερο και στο τρίτο συμβούλιο. Το δεύτερο: ο Β. Αδάμης έκανε μεγάλη προσπάθεια να είναι στα δύο συμβούλια μιας και βρισκόταν για δουλειά στο Λαύριο! Συμμετείχε πάντως μέσω κινητού τηλεφώνου. Το τρίτο η αναφορά του δημάρχου: η παρουσία της αντιπολίτευσης στα όργανα του Δήμου (Οικονομική Επιτροπή) είναι ελάχιστη. Ο Σουσούδης έχει συμμετοχή στην Οικονομική Επιτροπή μόνο 33%. Πάει στην Επιτροπή ή σηκώνει τηλέφωνο μια στις τρεις!!! Και η Τ. Μαμάη έχει συμμετοχή 48%. Πάει κι αυτή στην Επιτροπή ή σηκώνει το τηλέφωνο μία στις δύο!!! Προφανώς ασκούν έλεγχο δια της απουσίας τους στην Επιτροπή και δια του κρυφτού στο Συμβούλιο!!! Αλλά στο facebook - όλα κι όλα - έχουν όλοι τακτική παρουσία. 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Χα! Η αντιπολίτευση παίρνει τα μπάνια της και σας στέλνει χαιρετίσματα και σέλφις στο φέις από Μπατσί μεριά! Θα ξανακάνει αισθητή την παρουσία της 2 εβδομάδες πριν τις εκλογές. Ως τότε μην την ενοχλείτε.

This comment was minimized by the moderator on the site

Στη ζωή μια από τις μεγαλύτερες αρετές είναι η παραδοχή του λάθους και της ήττας. Όσοι δεν αντιλαμβάνονται τα λάθη τους και δεν παραδέχονται την ήττα τους στην πολιτική, στον αθλητισμό και σε κάθε άλλο τομέα, χαρακτηρίζονται ως μικρόψυχοι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Καπάκης, ο οποίος σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης θα βρισκόταν πίσω από τα κάγκελα για τους 102 νεκρούς στο Μάτι, καθώς και ο Σουσούδης, απέδειξαν πόσο γελοίοι είναι. Κάνουν αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και δημιουργούν ένα σωρό προβλήματα στη σημερινή δημοτική αρχή επειδή ηττήθηκαν στις εκλογές. Επίσης ο Σουσούδης ζηλεύει τον νυν Δήμαρχο, επειδή σε λιγότερο από ένα χρόνο που βρίσκεται στη Δημαρχία, έκανε ότι δεν κατάφερε ο ίδιος να πραγματοποιήσει σε πέντε χρόνια. Είναι λογικό ο Σουσούδης να αισθάνεται άσχημα, καθώς αντιλαμβάνεται ο ίδιος την ανικανότητα του και προσπαθεί με κάθε τρόπο να πλήξει τον Κο Λοτσάρη. Δυστυχώς ο ίδιος δεν καταλαβαίνει ή δεν θέλει να παραδεχτεί πως από το 60% του 2014 έπεσε στο 30% το 2019 καθαρά εξ αιτίας της ανικανότητάς του. Εάν ήταν επιτυχημένος Δήμαρχος δεν θα έχανε τη μισή εκλογική του δύναμη σε πέντε χρόνια. Ας κάνει λοιπόν την αυτοκριτική του και ας αφήσει ήσυχο τον νυν Δήμαρχο να παράξει έργο χωρίς να του δημιουργεί προβλήματα χωρίς λόγο και αιτία.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΟΙ ΚΑΜΗΛΟΛΑΖΑΡΟΝΙΚΟΛΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ .

This comment was minimized by the moderator on the site

Ευτυχώς που υπάρχει το διαδίκτυο για να βλέπουν μερικοί τα δημοτικά συμβούλια και να καταλάβουν ποιους ανίκανους ψήφιζαν και χαντακωσαν την Άνδρο τόσα χρόνια.

This comment was minimized by the moderator on the site

Πιστεύω ότι οι κύριοι της αντιπολίτευσης έχουν ξεπεράσει και τα παιδιά του δημοτικού σε καραγκιοζιλικια και ρεζιλικια. Δεν υπάρχει κάποιος δικός τους να τους πει ότι έχουν ξεφτυλιστει αμέτρητες φορές; Στις επόμενες εκλογές εάν ξαναθεσουν υποψηφιότητα θα πέσει το γέλιο του αιώνα. Ανυπομονώ, μέχρι τότε θα γελάμε με τα καμώματα τους.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύλισε ο Λοτσάρης και βρέθηκε με το μπαλακη και μαζί με τους αλους Άι Στάιν κάνανε ένα δήμο μαγαζάκι
Η ανικανότητα σε όλο της το μεγαλείο

This comment was minimized by the moderator on the site

Εκπρόσωπος αντιπολίτευσης στοπ. Κάνουμε διακοπές στοπ. Μην μας πολυενοχλειται στοπ. Κάνουμε και καμία βεγγερα στοπ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τι άλλο περιμένεις κ. Μπασαντη από Σουσουδη Καπακη?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δεν περιμένουμε. Απλώς περιγράφουμε τα απερίγραπτα...
Καλησπέρα σας

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 μήνα πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο υπόδικος ας ξεμπερδέψει πρώτα με τους 102 νεκρούς, που κάηκαν εν μέσω δικής του εποπτείας της πολιτικής προστασίας, και μετά ας έρθει να κάνει μαθήματα δημοκρατίας, ευθιξίας και ηθικής.....