Τι εννοεί η πινακίδα;

Πρόγραμμα Καλλικράτης, ακριβέστερα Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης, ονομάζεται ο ελληνικός νόμος 3852/2010, με τον οποίο άλλαξε η διοικητική διαίρεση της Ελλάδας το 2011. Από τότε έχουν περάσει εννέα ολόκληρα χρόνια και τρεις δήμαρχοι από τον ενιαίο πλέον Δήμο του νησιού.

Αυτή η πινακίδα μετά στην Σταυροπέδα καθόριζε κάποτε τα όρια του Δήμου της περιοχής. Γιατί άραγε βρίσκεται ακόμα στη θέση της; Χρειάζεται; Ή, μήπως αμέλεια, αδιαφορία; Ή, μήπως υποσυνείδητη μικροψυχία που θυμίζει ακόμα τους «από δω» και τους «από κει»;

Ξέρω τι λέω και ξέρετε και σεις τι εννοώ… Ήταν κάποτε μια από τις παθογένειες της Άνδρου.

Για να μην επεκταθώ, γιατί μια τέτοια συζήτηση δεν ωφελεί και μόνο βλάπτει, παρακαλώ τον κ. Δήμαρχο αύριο το πρωί να κατεβάσει την πινακίδα, που έχει προκαλέσει ήδη συζητήσεις.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Δημήτρης Σταυρόπουλος.

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Όλα χρειάζονται. Όλα παίζουν τον ρόλο τους .Η ταμπέλα θα μείνει εκεί.

This comment was minimized by the moderator on the site

Πολύ σωστά αναφέρει για αμέλεια ο συντάκτης του άρθρου στην περίπτωση της συγκεκριμένης πινακίδας. Η εν λόγω σήμανση βρίσκεται κοντά στο μικρό εκκλησάκι της Αγίας Θέκλης και τη συναντάμε με κατεύθυνση από το Μπατσί προς τη Σταυροπέδα. Οπως όμως έχει αμελώς παραμείνει η συγκεκριμένη πινακίδα στη θέση της, αντίστοιχα από αμέλεια δεν έχουν τοποθετηθεί πολλές πινακίδες σήμανσης για τους χώρους parking στη Χώρα, για τη μονή της Αγίας Μαρίνας στη διασταύρωση των Μενήτων και αλλού. Το ζήτημα της σήμανσης στο νησί αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για τους επισκέπτες του τόπου, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες του έτους όπου αυξάνεται η κίνηση στο νησί.