Ακόμα βρίσκουν ξεχασμένα αυτοκίνητα! Ή, η ιστορία ενός αμαρτήματος…

 Ο επαναπατρισμός ενός ξεχασμένου επί 5ετία αυτοκινήτου!!!

Έφτασε χτες στην Άνδρο με το πλοίο της γραμμής το αυτοκίνητο πλυντήριο κάδων, που είχε σταλεί για επισκευή το 2014 κάπου στην Βόρεια Αττική. Το αυτοκίνητο είχε αγοραστεί καινούριο το 2006 από τον Σύνδεσμο Δήμων Άνδρου. Το σημερινό κόστος αγοράς αυτού του αυτοκινήτου ξεπερνά τις 150.000 ευρώ όπως μας είπαν.

Το αυτοκίνητο «βρέθηκε» ξεχασμένο από τον αντιδήμαρχο Δ. Γιαννίση που ως παλαιός δήμαρχος ήξερε την ύπαρξη του και το αναζήτησε και το ανακάλυψε ξεχασμένο σε ένα συνεργείο κάπου στην Βόρεια Αττική! Επισκευάστηκε από τον δήμαρχο Δημήτρη Λοτσάρη και χτες επαναπατρίστηκε στο νησί μετά 6 χρόνια!!!

Ιστορία ενός αμαρτήματος

Μέχρι και φωτογραφίες για την "ανεύρεση" και τον επαναπατρισμό του αυτοκινήτου από τους παραβρισκόμενους χτες στο Γαύριο!!!

Το αυτοκίνητο πλυντήριο κάδων ενεργοποιήθηκε ουσιαστικά μετά το 2011 επί ενιαίου Δήμου Άνδρου. Δεν πρόλαβε όμως να κάνει πολλά. Με μόλις 3.300 χιλιόμετρα παρουσίασε κάποια βλάβη στο σύστημα αυτοματισμών της πλύσης κάδων και εστάλη για επισκευή το 2014.

Το 2015 ο τότε υπεύθυνος αυτοκινήτων του Δήμου Άνδρου αντιδήμαρχος Δημήτρης Λάσκαρης έβαλε στον προϋπολογισμό κάπου 2.700 ευρώ για την ολοκλήρωση της επισκευής του. Ο τότε δήμαρχος Άνδρου Θ. Σουσούδης διέγραψε το κονδύλι λέγοντας «δεν το χρειαζόμαστε για την ώρα αυτό το αυτοκίνητο».

Την επόμενη χρονιά (2016) πάλι ο Δημήτρης Λάσκαρης επανήλθε ζητώντας το αυτοκίνητο να επισκευαστεί και να επανέλθει στο νησί. Και πάλι ο Θ. Σουσούδης απάντησε: «δεν το χρειαζόμαστε γιατί έχουμε και άλλες προτεραιότητες». Το 2017 ο Λάσκαρης έπαψε να είναι αντιδήμαρχος και ο Σουσούδης στον οποίο πέρασε αποκλειστικά η ευθύνη ξέχασε οριστικά το αυτοκίνητο αυτό.

Ο Δημήτρης Γιαννίσης όταν βρήκε το αυτοκίνητο κάπου στην Αττική. Το αυτοκίνητο έφερε ακόμα τα σήματα του Συνδέσμου Δήμων Άνδρου που είχε καταργηθεί με τον Καλλικράτη το 2011.

Το 2019 ο Δημήτρης Γιαννίσης – που ήξερε την ύπαρξη του – άρχισε να το αναζητά. Το βρήκε όπως είπαμε σε συνεργείο κάπου στη Βόρεια Αττική. Ξεκίνησαν οι διαδικάσίες επισκευής, συντήρησης, αλλά αποκατάστασης του γιατί παρατημένο τόσα χρόνια είχε πια πολλά προβλήματα και φθορές.

Συντηρήθηκε μηχανολογικά, επισκευάστηκαν οι αυτοματισμοί του, άλλαξε λάστιχα, έγιναν δοκιμές και κάποια στιγμή όταν ήταν πια έτοιμο εξοφλήθηκε ο λογαριασμός του, που είχε πια ανέβει αρκετά. Και χτες με το πλοίο Θεολόγος της γραμμής το χαμένο επί 6ετία αυτοκίνητο πλυντήριο κάδων επαναπατρίστηκε στην Άνδρο.

Πολιτικό συμπέρασμα

Το αυτοκίνητο κατά τις δοκιμές στην Αττική

Τι μας λέει η παραπάνω είδηση και η μικρή «αμαρτωλή» ιστορία που την συνοδεύει; Πως η διοίκηση του κ. Σουσούδη υπήρξε μια καταστροφική περίοδος για την Άνδρο.

Επί των ημερών της δεν έγιναν έργα. Δεν προγραμματίστηκαν νέα έργα. Δεν συντηρήθηκαν υποδομές. Και για να είμαστε συγκεκριμένοι για τις υποδομές και να μην λέει κανείς πως λέμε λόγια απλώς παραθέτουμε: εγκατάλειψη του βιολογικού Κορθίου, εγκατάλειψη συνδέσεων με βιολογικό Χώρας της Μεσαριάς, των Λειβαδίων και των Στενιών, εγκατάλειψη ωρίμανσης βιολογικού Γαυρίου-Μπατσίου, εγκατάλειψη δικτύου ύδρευσης σε πολλές περιοχές, εγκατάλειψη κάθε λιμανιού της Άνδρου, από το Γαύριο και τη Χώρα μέχρι το Κόρθι, αλλοπρόσαλλες αποφάσεις για τον ΧΥΤΥ στην Πλούσκα, από αρχική άρνηση μέχρι ύστερη αποδοχή, εγκατάλειψη όλου του δημοτικού οδικού δικτύου, εγκατάλειψη της ανακύκλωσης κλπ.

Κορύφωση της αδιαφορίας και της κακοδιοίκησης της περιόδου η πλήρης εγκατάλειψη στην τύχη τους επί 5ετία τριών αυτοκινήτων/εργαλείων του Δήμου Άνδρου. Να θυμίσουμε το φορτηγό με κάδους απορριμμάτων του λιμενικού Ταμείου, που βρέθηκε εγκαταλειμμένο γιατί χάθηκαν τα κλειδιά του, η σκούπα/αυτοκίνητο του πρώην Δήμου Κορθίου, που ξεχάστηκε έξω από το δημαρχείο. Και τέλος ένα πλήρως αυτοματοποιημένο πλυντήριο κάδων φορτηγό σε κάποιο συνεργείο της Αττικής επί 5ετία!!!

Αν αυτό δεν είναι κακοδιοίκηση, αδιαφορία και έλλειψη στοιχειώδους νοικοκυροσύνης τότε τι είναι; Πως μπορεί ο πρώην δήμαρχος να ασκεί αντιπολίτευση λέγοντας του κόσμου τα απίθανα όταν απέτυχε στοιχειωδώς και στα ελάχιστα που είναι η απλή συντήρηση και ο επαναπατρισμός στην Άνδρο ολοκαίνουριων αυτοκινήτων του Δήμου Άνδρου που βρέθηκαν μετά 5ετία ξεχασμένα κάπου στην Αττική;

Υπάρχουν άραγε κάποιες απαντήσεις επί του συγκεκριμένου;

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

εγω πάντως πρώτη χρονιά φέτος είδα τέτοια καθαριότητα και τους κάδους πάντα άδειους. Η διαφορα απο άλλες χρονιές τεράστια στο θεμα καθαριοτητα ,η μερα με τη νύχτα. Επι του θεματος τωρα οσον αφορα το αυτοκινητο προκειται για γελοιες καταστασεις. Πως μπορεί να ξεχάστηκε ενα οχημα μεγάλης αξίας στο συνεργείο για 5 χρόνια; τόσο ανευθυνοι ηταν οι προηγούμενοι; Και μαθαίνω οτι δεν είναι το πρώτο ουτε το δευτερο. Δεν υπάρχει στο Δήμο γραφείο κίνησης το οποίο να ελέγχει και να είναι υπεύθυνο για όλα τα οχήματα που εμείς έχουμε πληρώσει; Δηλαδή αν είχε ξαναβγεί ο Σουσούδης τι θα συνέβαινε; θα είχαν πάει για ανταλλακτικά 3-4 πανακριβα οχήματα-μηχανήματα τα οποία ήταν παρατημένα και ξεχασμένα εδώ και εκεί; Ειλικρινά υπάρχουν άνθρωποι που στηρίζουν ακόμη τη διοίκηση Σουσούδη μετά απο τόσα και τόσα που ανακαλύπτουν;

This comment was minimized by the moderator on the site

Η "βοθρίλα" μήπως βγαίνει από μέσα σου; Για κοίταξέ το. Γιατί σε όλους εμάς δε μύριζε η μυτούλα μας κάτι τέτοιο. Η μπόχα βγαίνει από τις πράξεις άλλων όπως καθημερινά αποδεικνύεται....

This comment was minimized by the moderator on the site

Προσωπικά θα το πούλαγα δεν θα ξόδευα ούτε μια δεκάρα για επισκευή, Χεράκια έχουν οι υπάλληλοι να πλένουν τους καδους

This comment was minimized by the moderator on the site

Πολύ ωραία βρέθηκε το αυτοκίνητο που καθαρίζει τους κάδους . Τώρα μένει να το δούμε να κυκλοφορεί και να κάνει δουλίτσα . Για πάμε σιγά σιγά τώρα που έφυγε ο κόσμος και αδειασαν οι κάδοι να τους πλύνουμε .....

This comment was minimized by the moderator on the site

Καμιά ιδέα η αστρολόγα να σώσει τον φίλο της;

This comment was minimized by the moderator on the site

Αν είναι δυνατόν δηλαδή πόσα ακόμα θα ανακαλυφθούν. Απαράδεκτη η προηγούμενη διοίκηση.απορω πώς βγαίνει και κελαιδαει στα σοσιαλ μεντια. Μετά από την ανακάλυψη τόσων και τόσων ατασθαλιών έχουμε μείνει άφωνοι. Πολύ φοβάμαι μήπως ανακαλυφθεί και κανένας υπάλληλος ξεχασμένος σπίτι του να πληρώνεται με τις ευλογίες Σουσουδη, απίθανο; Δε νομίζω!

This comment was minimized by the moderator on the site

ti ginete vre pedia????

This comment was minimized by the moderator on the site

Προφανώς και παρεξηγήθηκαν τα όσα έγραψα στο αρχικό μου σχόλιο. Δεν μου έχουν λείψει οι selfie, ούτε οι διαφόρων ειδών αναρτήσεις αγαπητέ μου. Αυτό που με ενδιαφέρει ως Ανδριώτης, όπως φαντάζομαι τους περισσότερους, είναι το να γίνονται έργα (πάσης φύσεως). Αυτά μένουν και καταγράφονται αν θέλετε στην τελική. Δεν υποννοώ τίποτε από όσα σχολιάζετε. Απεναντίας πιστεύω οτι μια δημοτική αρχή οφείλει να δείχνει το σεβασμό της προς τους πολίτες που την ανέδειξαν στην εξουσία με το έργο της. Και πιστεύω έργο δεν είναι να φωτογραφιζόμαστε σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης και blogs τοπικού και μή χαρακτήρα, δείχνοντας το ποιοι είμαστε. Αν είσαι αιρετός οφείλεις να δείξεις τη δουλειά σου με τα καθημερινά έργα σου. Αν πάλι είσαι πολίτης που θέλεις να προσφέρεις, μπορείς να το κάνεις μακριά από τυμπανοκρουσίες και λοιπές φανφάρες. Αυτό που μένει είναι η απόδειξη του οτι έκανες κάτι: οχι οι φωτογραφίες και τα βίντεο. Δικαίωμα σας να πιστεύετε το αντίθετο ή να έχετε διαφορετική άποψη στο θέμα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τι είναι αυτά που γράφει ο /η σχολιαστής "ΛΙΓΑ ΑΚΟΜΑ"? Εμείς που ερχόμαστε μόνο καλοκαίρι στην 'Ανδρο και σπάνια το χειμώνα, παρατηρήσαμε ότι μετά από χρόνια ήταν το καλύτερο συγκριτικά (προσέξτε, συγκριτικά γράφω) καλοκαίρι των τελευταίων ετών σε ο,τι αφορά τα σκουπίδια. Τα βουνά ήταν πέρυσι και πρόπερσι. Εντύπωση μας έκανε που μετά από χρόνια ρίχναμε τα σκουπίδια μας στον κάδο και όχι στο βουνό των σκουπιδιών. Αυτό ήταν κατά γενική ομολογία προφανές και συχνό θέμα συζήτησης στις παρέες παντού.
Για τη "βοθρίλα" (τι ωραία λέξη....) εμείς δεν την αντιληφθήκαμε, εμείς και οι άλλοι πολίτες στη γειτονιά μας πληρώνουμε κανονικά τα ιδιωτικά βυτία και αδειάζουμε τους βόθρους μας πριν ξεχειλίσουν.
Τώρα, αν όντως σαπίζουν κάποια αυτοκίνητα του Δήμου σήμερα σε κάποια συνεργεία ή εσάς σας έπνιξε η βοθρίλα, κατακριτέοι φυσικά οι υπεύθυνοι, δικαιολογείται όμως από αυτό το γεγονός ότι θα έπρεπε να συνεχίσει να σαπίζει και το ειδικό αυτό όχημα και αφού γράφετε "μόνο φέτος μας έλειψε;" να το αφήσουμε να λείπει για να μην εκτεθούν οι πρώην; Είχαμε την πολυτέλεια να μην το χρειάζεται ο Δήμος;
Αξιοθαύμαστη συλλογιστική..συγχαρητήρια.
* Για να προλάβω μερικούς, οι παραθεριστές με δικό τους σπίτι πληρώνουν κανονικά 12 μήνες όλα τα δημοτικά τέλη και ο,τι άλλο προβλέπεται και φυσικά έχουν τις ίδιες απαιτήσεις με τους δημότες. Και επίσης, έχουν γνώμη. Αντιθέτως, η ψήφος έως σήμερα παραμένει δωρεάν.Και στην ουσία, πολύ λίγο μας ενδιαφέρει πώς λέγεται ο Δήμαρχος. Τις ικανότητές του μετράμε.

This comment was minimized by the moderator on the site

Το ότι σας έχουνε λείψει οι σέλφι είναι φως φανάρι. Μάλλον έχετε επηρεαστεί σπό την σόου μπίζνες, τα πρωινάδικα και τις ανιτοεκπομπές.
Τα έργα ναι, σας προκαλούν βαρυστομαχιά, αλλά όσοι ψηφίζουν στην Άνδρο, θέλουν να γνωρίζουν και έχουν την απαίτηση να πληροφορούνται για όλα τα έργα που γίνονται, για αυτά που δεν γίνονται και αν στην τελική αυτούς που ψηφίσαμε κάνουν τα αυτονόητα. Πρέπει να έχουμε μέτρο σύγκρισης στις επόμενες εκλογές. Εσύ που πολύ σωστά αναγράφεσαι ως επισκέπτης, καλά θα κάνεις να κάνεις τις διακοπούλες σου εδώ ως επισκέπτης, αλλά μέχρι εκεί. Οι κουβεντούλες σου στα ουζάδικα και στα καφενεία να περιορίζονται μόνο αν η κυρά σου για μεσημεριανό σου ετοίμασε γεμιστά ή αν θα πάρεις τα αναδρομικά. Μην σπαταλάς χρόνο να γράφεις εδώ, αλλιώς να αλλάξεις ψευδώνυμο, διότι πολύ σουρεάλ αυτά που γράφεις για αυτό το nickname...

Περισσότερα