Φ.Φόρτωμας: "να διορθώσουμε κενά και παραβλέψεις για την πρόσβαση των παιδιών στα σχολεία"

Χαμός στο ίσιωμα μπροστά στο νηπιαγωγείο Μεσαριάς το μεσημέρι που καταφθάνουν δεκάδες γονείς με ΙΧ να πάρουν τα παιδιά τους τώρα που κόπηκαν τα δρομολόγια των ταξί. Για τα φαινόμενα αυτά στις νησιωτικές περιοχές των Κυκλάδων διαμαρτύρεται με ανάρτηση του και ερώτηση στην Βουλή ο τοπικός βουλευτής Φ. Φόρτωμας προς την κυβέρνηση!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την τροποποίηση της Κ.Υ.Α. που αφορά τις μεταφορές μαθητών δημόσιων σχολείων, ώστε να γίνει συμβατή με τις απαιτήσεις της σημερινής κοινωνίας και κυρίως, να λαμβάνεται υπόψη η παράμετρος της νησιωτικότητας, ζητά με ερώτηση που κατάθεσε την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας.

Η ερώτηση απευθύνεται προς  τους κ.κ. Υπουργούς Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, Υποδομών και Μεταφορών  Κωνσταντίνο Καραμανλή, Οικονομικών  Χρήστο Σταϊκούρα.

Όπως επισημαίνει ο Φ. Φόρτωμας, η σχετική νομοθετική πρόβλεψη της προηγούμενης Κυβέρνησης για τη διαδικασία μεταφοράς μαθητών δημόσιων σχολείων βρίθει προβλημάτων, καθώς ο ορισμός των δικαιούχων δωρεάν μεταφοράς καθορίζεται αποκλειστικά με χιλιομετρικά κριτήρια. Με τον τρόπο αυτό, δεν παρέχεται ξεκάθαρα στην εκάστοτε Περιφέρεια η δυνατότητα σχεδιασμού με βάση τις απαιτήσεις των νησιωτικών και απομακρυσμένων περιοχών δικαιοδοσίας της, οι οποίες χρήζουν ειδικής μεταχείρισης, με συνέπεια να παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα στις Κυκλάδες.

«Ήρθε η στιγμή να διορθώσουμε κενά και νομοθετικές παραβλέψεις της προηγούμενης Κυβέρνησης, να διασφαλίσουμε την ίση πρόσβαση των παιδιών  των νησιωτικών περιοχών στο αγαθό της εκπαίδευσης και να συνεργαστούμε υπεύθυνα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση», καταλήγει ο Βουλευτής Κυκλάδων.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

*ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ,ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΟΖΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΤΡΑΒΑΝΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΧΩΣ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΟΥ,ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΕ ΚΡΙΤΙΚΑΡΟΥΝ. ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ,,,,Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ 'ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΛΕΜΕΝΟΣ' ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ,ΛΟΓΟ ΤΟΥ 'ΧΑΜΟΥ' ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ ,ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ, ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ,ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ,ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΖΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΑΞΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΜΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ?ΜΠΑΑΑΑΑΑ...ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ..ΤΟΣΗ ΔΙΠΡΟΣΩΠΙΑ...ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ? ΟΥΤΕ ΔΙΔΥΜΟ ΑΔΕΛΦΟ ΝΑ ΕΙΧΕ

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο στον Φ Φόρτωμα.