Δωρεάν στέγαση και σίτιση σε γιατρούς, εκπαιδευτικούς, λιμενικούς κλπ αν έρθουν στην Άνδρο!

 

Γενναία κίνητρα προσφέρει το υπουργείο Εσωτερικών στους δημοσίους υπαλλήλους γενικά, αν αποφασίσουν να υπηρετήσουν στην Άνδρο και σε άλλους νησιωτικούς  Δήμους, με πληθυσμό μικρότερο των 18.000 κάτοικων,  καθώς προβλέπεται η δυνατότητα για δωρεάν σίτιση και κατάλυμα διαμονής από πλευράς Δήμων σε ένα ευρύ φάσμα, που περιλαμβάνει εκπαιδευτικούς, γιατρούς, αστυνομικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες, νοσηλευτές κ.λ.π.

Πρόκειται για ρύθμιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο ψηφίσθηκε πρόσφατα με τίτλο: «Τροποποίηση Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, νέο πλαίσιο επιλογής στελεχών στον δημόσιο τομέα, ρύθμιση οργανωτικών θεμάτων της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας και της Γενικής Γραμματείας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών, ρυθμίσεις για την αναπτυξιακή προοπτική και την εύρυθμη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Το άρθρο 43 του εν λόγω νόμου τροποποιεί προηγούμενο άρθρο του ν. 4483/2017 και προβλέπει τα ακόλουθα:

« Οι νησιωτικοί δήμοι με πληθυσμό μικρότερο των δεκαοκτώ χιλιάδων (18.000) κατοίκων, καθώς και τα νομικά πρόσωπα των δήμων αυτών, μπορούν να παρέχουν δωρεάν σίτιση και κατάλυμα διαμονής στο ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των κέντρων υγείας και των δημόσιων νοσοκομείων, στο προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), στο ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι παρέχουν υπηρεσία στις περιοχές δικαιοδοσίας τους.»

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Σωστος ο αλλαξτε μυαλά!
Επίσης να συμπεριληφθούν και οι οικογένειες που έχουν ρίξει όλες τις οικονομίες τους στο νησι για να φτιάξουν την εξοχική τους κατοικία, συν ότι ξοδεύουν και όλα τους τα χρήματα σ'αυτο ,αφού έρχονται συνεχως, χωρις να εχουν συμπεριληφθει μαλιστα στο δίκτυο ύδρευσης!!!!!!εδώ και 15 χρόνια!!!συν ότι είναι εκτεθειμένο το σπιτικό τους στον καθε κακοπροαιρετο !!! συν οτι αντιμετωπιζονται σαν "οι ξενοι" που το μονο που κοιτουν ορισμενοι ειναι το πορτοφολι τους και πως θα τους το αρπαξουν!!
Λίγη βελτίωση στο χαρακτήρα σας θα ωφελούσε πολύ τον τόπο!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Πονεμένη παλιά ιστορία η ίδρυση μιας Ναυτικής σχολής στην Άνδρο ,στο νησί των εφοπλιστάδων. Νιος ήμουν και γέρασα και τίποτα......Και με την ευκαιρία μιας και το αναφέρει και ο ''αλλάξτε μυαλά'' πως δικαιολογείται η τεράστια διαφορά στην τιμή της βενζίνης μεταξύ Αθήνας και Άνδρου;;;τα μεταφορικά;;;πόσο επιμερίζονται ανά λίτρο;;;;;.

This comment was minimized by the moderator on the site

Να αγιάσει το στόμα σου "Αλλάξτε μυαλά"!!!??????! Ειναι ακριβώς έτσι! Πολύ ουσιαστικά επιχειρήματα, ευγενικός τρόπος, και σωστή χρήση της ελληνική γλώσσας!

This comment was minimized by the moderator on the site

Πολύ έξυπνη κίνηση. Είναι ένας καλός τρόπος να προσελκύσουμε νέους ανθρώπους στο νησί και να αυξηθεί η εξυπηρέτηση και η υπηρεσίες πολιτών.
Προς Γαυριωτη: κυριε "μισω τους δημοσίους υπαλλήλους" σκέψου λίγο πριν γράψεις,Σκέψου οτι αν έρθουν έστω και 20 καινούριοι δημόσιοι υπάλληλοι θα πέσουν στο νησί επιπλέον 20 μισθοί απο το πουθενά οι οποίοι θα βάλουν βενζίνα,θα πάρουν καφέ απο τη καφετέρια σου,θα φάνε το μεσημέρι στο μαγαζί σου,θα πιούν ποτό το βράδυ στο μαγαζί σου, θα ψωνίσουν ρούχα κτλ απο το μαγαζί της γυναίκας σου,θα πάνε το αμάξι τους στο συνεργείο του αδερφού σου και ούτω κάθ΄εξής. Άλλωστε απο εσάς τους ελευθερους επαγγελματίες (πλην ελαχιστότατων εξαιρέσεων) δεν είδαμε φώς εδώ και δεκαετίες. Με τη συμπεριφορά σας και τη νοοτροπία σας έχετε χαντακώσει το νησί. Δουλευετε 2 μήνες το καλοκαίρι και 1 εβδομάδα το Πάσχα και απο εκεί και ύστερα σας φταίνε όλοι οι άλλοι για την κατάντια σας. Με την τακτική του φέρε τον τουρίστα να τον ξεζουμίσω,την κατα 40-50 λεπτά ακριβότερη βενζίνη απο άλλα μέρη, Τις πανάκριβες μερίδες στα εστιατόρια και τις εξωφρενικές τιμές σε ότι μαγαζί και αν μπείς στην Άνδρο , η ανάπτυξη έχει πάει περίπατο εξ΄αιτία σας. Κάντε καμμια βόλτα στα τουριστικά σάιτ και διαβάστε κριτικές και feedback απο επισκέπτες της Άνδρου και θα καταλάβετε ποιός σας φταίει. Σίγουρα πάντως όχι οι εκπαιδευτικοί που ήρθαν να μάθουν τα παιδιά σας γράμματα και να ξοδευουν τους μισθούς τους εδώ 12 μηνες το χρόνο ή οι αστυνομικοί ή λιμενικοί ή ιατροί ή νοσοκόμοι κτλ. Κάντε καμμια βόλτα σε άλλα νησιά ή απομονομένα μέρη και δείτε πως δουλευουν εκεί και πως διαχειρίζονται τη μιζέρια τους και παρακαλέστε ή βρείτε τον τρόπο να έρθουν όσο γίνεται περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι,φαντάροι,στρατιωτικοί,φοιτητές,καθηγητές κτλ .Πιέστε να ανοίξουν στην Άνδρο σχολές,στρατόπεδο και τέτοια πράγματα που θα ρίξουν μισθούς στην Άνδρο γιατί όσον αφορά το τουρισμό πρέπει να κάνετε πολλά ιδιαίτερα μαθήματα για να φτάσετε άλλα νησιά. Μέχρι τότε θυμήσου φίλε Γαυριώτη "οι δημόσιοι υπάλληλοι φταίνε που τρώς περισσότερα απο αυτά που βγάζεις και δεν προσφέρεις καμμία εξέλιξη στο τόπο σου".

This comment was minimized by the moderator on the site

Πολύ σωστή και γενναία απόφαση! Επιτέλους!
Θα βοηθήσει να έλθει περισσότερος κόσμος αλλά και να μείνει στο νησί !
Η φοβία ως προς το "τι θα μου συμβεί αν πάθω κάτι " είναι μία πραγματικότητα για τους κατοίκους του νησιού!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ακόμα και εκεί βολεμένοι οι του δημοσίου...