ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΡΓΩΝ: Ανακατασκευάζεται και το στεγαστρο της νότιας προβλήτας

 

Ξεκίνησε η ανακατασκευή του στεγάστρου της νότιας προβλήτας στο Γαύριο

(Με την έναρξη των εργασιών της ανακατασκευής του σαθρού στεγάστρου της νότιας προβλήτας στο λιμάνι του Γαυρίου περάσαμε και βγάλαμε φωτογραφίες και στείλαμε μερικά ερωτήματα στο Γ. Μαντζώρο, σύμβουλο του δημάρχου και εκπρόσωπο της Άνδρου στο Λιμενικό Ταμείο Τήνου-Άνδρου. Μας απάντησε σε λίγες ώρες εξηγώντας πως διαπίστωσαν κι έφτασαν στην ανακατασκευή του στεγάστρου που είχε μεγάλα προβλήματα και είχε αφεθεί εδώ και χρόνια στην τύχη του δημιουργώντας κινδύνους για τους επιβάτες που κατέφευγαν σε αυτό. Με την ευκαιρία της αναφοράς σε ένα ακόμα έργο που γίνεται από τη νέα δημοτική αρχή στο λιμάνι μας ανέφερε και ένα προσεχές σχέδιο για δημιουργία μαρίνας μικρών σκαφών στο Γαύριο την επόμενη διετία - ΕΝ ΑΝΔΡΩ) 

Αγαπητό Εν Άνδρω,

Απαντώ στα ερωτήματα που έθεσες σχετικά με την έναρξη της ανακατασκευής του στεγάστρου αναμονής επιβατών της νότιας προβλήτας στο λιμάνι Γαυρίου που ξεκίνησε πριν δύο μέρες μετά από συνεχείς προσπάθειες και απίστευτη γραφειοκρατία. 

Καταφέραμε εξαιρετικά γρήγορα… ( μετά ένα χρόνο!!!) να ξεκινήσουν οι εργασίες για την πλήρη ανακατασκευή του στεγάστρου αναμονής επιβατών, στην νότια προβλήτα του λιμένα Γαυρίου Άνδρου. Το στέγαστρο ήταν σε άθλια στατική κατάσταση και από τις αρχές του 2020 , κρίθηκε ότι χρειάζεται άμεση επισκευή. Με την σύμφωνη γνώμη του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Άνδρου-Τήνου διατέθηκε πίστωση 7.500 ευρώ και αναθέσαμε σε εργολάβο την άμεση έναρξη της επισκευής του.

Δυστυχώς με την έναρξη των εργασιών διαπιστώθηκε ότι όλες οι κολώνες με οπλισμένο σκυρόδεμα ,ήταν στα πρόθυρα ολικής κατάρρευσης, λόγω της κακής ποιότητας του σκυροδέματος της αρχικής κατασκευής. Όταν άρχισαν οι πρώτες εργασίες και αφαιρέθηκαν οι πέτρες του ντεκόρ, σύμφωνα με την αρχική μελέτη , αποκαλύφθηκε το μεγάλο πρόβλημα με την στατικότητα του κτιρίου. Έγινε άμεσα έλεγχος στατικής επάρκειας από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Άνδρου και το κτίριο κρίθηκε επικίνδυνο.

Η εύκολη λύση της άμεσης κατεδάφισης απορρίφθηκε ως τελείως ανεδαφική λόγω της σύνθετης και χρονοβόρου γραφειοκρατίας. Μετά από κοινή συνεννόηση με το ΔΛΤΤΑ και την ΤΥ Άνδρου, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε νέα μέθοδο ανακατασκευής του κτιρίου με εκτοξευόμενο σκυρόδεμα από ειδικά μηχανήματα.

Ο πρώτος εργολάβος_-εμπειροτέχνης αποχώρησε οικειοθελώς και αναθέσαμε με νέα απόφαση του Λιμ.Ταμειου Άνδρου Τήνου, σε εργοληπτική εταιρεία με εγνωσμένη εμπειρία, το έργο. Είναι η ίδια που επισκεύασε το καταρρέον δημοτικό επί Σουσούδη και ανακατασκεύασε το καταρρέον Επισκοπείο επί Λοτσάρη.

Οι εργασίες ξεκίνησαν πριν από δύο ημέρες και εκτελούνται σύμφωνα με την μελέτη των μηχανικών του Δήμου και την σύμφωνη γνώμη του Λιμ. Ταμείου. Το έργο θα παραδοθεί σε ένα μήνα και θα είναι απόλυτα ασφαλές στους χρήστες του!

Αυτά για την ώρα. Σχεδιάζουμε στα δύο επόμενα χρόνια – μαζί με τον δήμαρχο - την κατασκευή μαρίνας στο Γαύριο. Μιλάμε με τα έργα μας κι όχι με αναρτήσεις μακετών, εξαγγελίες και χωρίς βάση καταγγελιών στο facebook… 

Γιώργος Μαντζώρος

Άμισθος σύμβουλος δημάρχου

Εκπρόσωπος Δήμου Άνδρου στο Λιμενικό Ταμείο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλημέρα σας,
απευθυνόμενος στον κύριο Μαντζώρο, θα ήθελα να ρωτήσω ποιες εργασίες περιλάμβανε η αρχική μελέτη, ώστε να προκύψει το κόστος των 7.500€. Θεωρώ ότι το κόστος αυτό αυξήθηκε με την αποκάλυψη, σε δεύτερη φάση, των υποστυλωμάτων και της διαπίστωσης των σαθρών. Δεδομένου ότι η κατασκευή κρίθηκε "επικίνδυνη" και "στα όρια ολικής κατάρρευσης" από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, θα ήθελα μία επιπλέον ενημέρωση σχετικά με τον προϋπολογισμό του έργου και τις εργασίες που προστέθηκαν στην αρχική μελέτη!

Ευχαριστώ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Επιτέλους αφήστε τις κριτικές και αποδεχθείτε οτι στο νησί πρέπει να γίνουν έργα! Επειδή για ορισμένους αυτά που συντελούνται (μικρα ή μεγάλα, σημαντικά ή ασήμαντα) στο νησί, δεν εκτελούνται υπό τις οδηγίες και την επίβλεψη των αρεστών τους υποψηφίων αιρετών, ξεκινούν την κριτική, τις φραστικές επιθέσεις και τα διαφόρων ειδών αρνητικά σχόλια σε όποιο μέσο (έντυπο ή ηλεκτρονικό) μπορούν να έχουν πρόσβαση. Το θέμα τελικά είναι ποιος και γιατί κάνει τα όποια έργα επάνω στην Ανδρο ή αν αυτά θα γίνουν ή οχι? Εχουμε πιάσει "πάτο" κοινώς και είμαστε το τελευταίο νησί που διεκδικούμε από την περιφέρεια και την κεντρική διοίκηση υλικούς και οικονομικούς πόρους! Πέρασαν πολιτικοί με Ανδριώτικη καταγωγή απο καίρια κυβερνητικά σημεία (βλέπε υπουργός υγείας πριν μερικά χρόνια), τους οποίους ούτε καν ενόχλησε η τοπική αυτοδιοίκηση για να μεσολαβήσουν στην επίτευξη ορισμένων υποτιθέμενων στόχων για σημαντικά έργα επι δεκαετίες. Απο οτι φάνηκε όλα αυτά τα χρόνια, δεν υπήρχε ουσιαστική πολιτική βούληση για να συντελεστεί το οτιδήποτε στην Ανδρο και από κανέναν. Από τη στιγμή που αναλαμβάνει κάποιος τον δημαρχιακό θώκο, πέφτουν όλοι οι υπόλοιποι που δεν κέρδισαν το "θρόνο" να τον κατασπαράξουν σαν τα κοράκια το άψυχο πτώμα ενός νεκρού ζώου. Με τόση μανία αγωνίζονται ορισμένοι να εκδηλώσουν την εναντίωση τους στο όποιο έργο προσπαθεί να γίνει επάνω στον τόπο. Αντι να αφήσουμε να ολοκληρωθεί η προσπάθεια και μετά να κρίνουμε αν είναι λειτουργικό και αποτελεσματικό το οτι επιχειρείται, γινόμαστε κριτές πρωτού καν δούμε το αποτέλεσμα με τα μάτια μας. Κρίμα για τον τόπο! Αλλά ποιος από αυτούς που σχολιάζουν τόσο επικριτικά ενδιαφέρθηκε πραγματικά για τον τόπο?

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο στον κύριο Ματζώρο, θέλεις 2 χρόνια να μαζέψεις την πενταετής απραγία του ΣΟΥΟΣΥΔΗ και της παρέας του1

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο λιμενολογος μαντζωρος....
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΡΩ
Και μόνο από τις δύο πρώτες λέξεις μπορεί να καταλάβει κανείς τις αθλιότητες σας. Δεν χρειάζονται περισσότερα. Όπως και για να γίνει μαρίνα δεν χρειάζονται πολλά χρήματα. Μυαλό και εργατικότητα χρειάζονται Θανάση που δεν είχαν οι προηγούμενοι και δεν έχεις κι εσύ που έμαθες στο λιμάνι να βρίζεις. Όπως φαίνεται ενοχλεί πολλούς τεμπέληδες κι αργόσχολους ο Μαντζώρος...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Εμείς σαν πολίτες θα θέλαμε να δούμε που θα γίνει αυτή η μαρινα. Καθώς και επίσης όλα όσα σχεδιάζονται για το μέλλον της περιοχής μας έτσι ώστε να μπορούμε να εκφέρουμε άποψη.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
1. Εσείς σαν πολίτες ρωτήστε τον προηγούμενο που ήταν αρμόδιος στο λιμάνι γι' αυτά που δεν έκανε για να αποκτήσετε άποψη γι' αυτά που κάνει ο σημερινός.
2. Εσείς σαν πολίτες πότε ρωτήσατε τι ήταν οι ρωγμές στο στέγαστρο της νότιας προβλήτας και πότε ο προηγούμενος σας ενημέρωσε πως κόντεψε να σας πέσει στο κεφάλι;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro