Υπερδιπλάσια χρηματοδότηση 357 εκατ. για το Ν.  Αιγαίο στο ΕΣΠΑ 2020-2027!!!

Ιστορικών διαστάσεων χρηματοδότηση για το Νότιο Αιγαίο πέτυχε η διοίκηση του Γιώργου Χατζημάρκου καταφέρνοντας με επίπονη δουλειά να διεκδικήσει και να κερδίσει κατανομή ύψους 357 εκατ. € υπερδιπλασιάζοντας τα κονδύλια που είχαν διατεθεί πριν 7 χρόνια στο ΕΣΠΑ 2013-2020 και τα οποία ήταν μόνο 173 εκατομμύρια ευρώ.

Με αυτά τα νέα δεδομένα και με αρκετά υπόλοιπα από το ΕΣΠΑ 2013-2020 που τρέχουν ακόμα η Περιφέρεια μπορεί πλέον να προχωρήσει στα αμέσως επόμενα χρόνια σε γενναιόδωρες χρηματοδοτήσεις για όλα τα έργα υποδομής, που θα προταθούν και θα έχουν ώριμες μελέτες. Η επιτυχία της διοίκησης Χατζημάρκου έγκειται στο ότι κατάφερε και άλλαξε το λανθασμένο υπολογισμό κατανομής κονδυλίων που γινόταν μέχρι σήμερα με βάση το ΑΕΠ της Περιφέρειας που στηριζόταν μόνο στα μεγάλα τουριστικά νησιά (Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο, Ρόδο, Κω κλπ).   

Επιπλέον θα υπάρξουν και τα νέα κονδύλια για την ανάπτυξη τα οποία θα διαχειριστεί το Ταμείο Ανάκαμψης που δημιουργήθηκε και που έχει ήδη ψηφιστεί στην Περιφέρεια - και το οποίο θα διαχειριστεί τα χρήματα – για το Ν. Αιγαίο - ώστε να ξεπεραστεί η κρίση που προκάλεσε η πανδημία (για όλη την Ελλάδα μέχρι το 2023 ανέρχονται σε 70 δις. Ευρώ). 

Μια νέα σελίδα ανοίγει για τις Κυκλάδες και την Άνδρο. Είναι μια περίοδος μεγάλων ευκαιριών. Αρκεί να τρέξουν μελέτες για έργα που μπορούν πραγματικά να δώσουν νέα ώθηση στο νησί. Και με βάση τα όσα βλέπουμε να συμβαίνουν στο νησί σήμερα μια μεγάλη περίοδος ελπίδων ξεκινά για την Άνδρο…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο στην καλύτερη περιφερειακή αρχή που έχει περάσει!! Λάσκαρη ζήτα κι άλλα για την Ανδρο. Μπράβο σας

This comment was minimized by the moderator on the site

Πολλά λεφτά ρε παιδιά, αλλά ο κόσμος πεινάει.
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Σωστό κι αυτό. Όμως αν μοιραστούν απλά στον κόσμο όπως γινόταν στο παρελθόν δεν θα υπάρξει αναπτυξιακό έργο. Λοιπόν καλύτερα να γίνουν έργα που θα φέρουν ανάπτυξη, δουλειές για όλους κλπ.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro