Κάποιοι μετά 6 χρόνια αφωνίας "θυμήθηκαν" το κλειστό στο Γαύριο

 

Κάποιοι αρέσκονται σε "ασκήσεις επί χάρτου" για λόγους ευκαιριακής πολιτικής αντιπαράθεσης. Είναι οι ίδιοι που επί 6 χρόνια ήταν άφωνοι και εδώ και μήνες δεν προχωρούν έργα τα οποία τους έχουν ανατεθεί. Ο κ. Α. Χαλάς παρενέβη εσπευσμένως μέσα στο 4ήμερο των Χριστουγέννων σε έργο για το οποίο δεν είπε λέξη επί 6 χρόνια (κλειστό Γαυρίου), ενώ δεν έχει πει λέξη για το έργο που έχει αναλάβει εδώ και 6 μήνες με την βοήθεια του Δήμου Άνδρου (σύνταξη προϋπολογισμού για τον φάρο Γαυρίου). Μιλά γι' αυτό που δεν είπε τίποτα επί 6ετία και δεν μιλά γι' αυτό που έχει αναλάβει και δεν λέει τίποτα επί 6μηνο. 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ 

Ο κ. Ανδρέας Χαλάς έστειλε παραμονή Χριστουγέννων στον Δήμο Άνδρου μια σειρά παρατηρήσεις του πάνω σε σχέδιο προμελέτης της Τ.Υ. για το Κλειστό Γυμναστήριο Γαυρίου. Και μόλις τέσσερις μέρες αργότερα, κατά την πρώτη εργάσιμο μετά τα Χριστούγεννα, πριν καν προλάβει να τις διαβάσει η Τεχνική Υπηρεσία, τις δημοσίευσε ως επικρίσεις σε ιστοσελίδα της Άνδρου! 

Ο τρόπος του περισσότερο παραπέμπει σε πολιτική αντιπαράθεση από πρόθεση, παρά σε τεχνική συζήτηση. Συνεπώς ως αντιπολιτευτική παρέμβαση γίνεται κατανοητή η πρόταση του κι όχι ως τεχνική παρέμβαση αφού δεν περίμενε καμία απάντηση από την Τεχνική Υπηρεσία αλλά προχώρησε  άμεσα σε επικριτικό δημοσίευμα. 

Πόσο μάλλον που εδώ και 6 ολόκληρα χρόνια γίνεται άκαρπή συζήτηση επί του θέματος. Στα 6 αυτά χρόνια ο κ. Α Χαλάς παρέμεινε άφωνος και δεν έκανε καμία παρέμβαση, κανένα σχέδιο επί του θέματος δεν κατέθεσε, καμία πρόταση δεν υπέβαλε.

Δεν κρίνουμε σκόπιμο - μετά τα παραπάνω - να μπούμε σε τεχνικές αντιπαραθέσεις για λεπτομέρειες, με τις οποίες ασχολείται ο ίδιος κάνοντας μικροπολιτική, όπως η διάταξη της στάθμευσης ή το μέγεθος των φυτών, αν δεν εξασφαλίσουμε πρώτα τη δυνατότητα να αδειοδοτηθεί το κτίριο αθλητισμού στο Γαύριο. 

Κάτι που με τα σημερινά δεδομένα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, καθώς οι ισχύοντες όροι δόμησης δεν καλύπτουν το απαιτούμενο ύψος ενός Κλειστού Γυμναστηρίου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της FIBA και της Γ.Γ.Α. Απορούμε που ο κ. Χαλάς, ως εν ενεργεία μηχανικός της περιοχής, δεν το γνωρίζει και ασχολείται με το μέγεθος των φυτών ή με… «σχεδιαστικές αμηχανίες» που μόνο αυτός βλέπει!!!

Η σχεδιαστική «επίδειξη», που επιχειρεί ο κ.Χαλάς, χωρίς να έχει λάβει υπ’ όψιν του τα δεδομένα και τα ζητούμενα του έργου, είναι μάλλον μια προσπάθεια να δημιουργήσει προκαταλήψεις εναντίον της Δημοτικής Αρχής και των μηχανικών που έχουν κληθεί να ωριμάσουν το έργο. Αρκεί μόνο να αναφέρουμε το άτοπο των παρατηρήσεων του για την χωροθέτηση ενός ήδη ολοκληρωμένου σχολείου όπως το δημοτικό του Γαυρίου! Τι νόημα έχουν οι παρατηρήσεις του γι’ αυτό πέρα από την πρόκληση εντυπώσεων;

Η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει την κατασκευή ενός Κλειστού Γυμναστηρίου στο Γαύριο πολύ σοβαρά, θέτοντας και πρόσθετους στόχους, όπως: 

- Την διαμόρφωση του όλου χώρου, με διαχωρισμό των λειτουργιών που προβλέπονται σε αυτόν: σχολεία, αθλητισμός, αναψυχή και ανακύκλωση. 

- Την πρόβλεψη μιας μεγάλης παιδικής χαράς, με όργανα κατά ηλικιακές ομάδες, με πρόσβαση και χρήση και από ΑμεΑ, σε θέση που να εξυπηρετεί με τον πιο ασφαλή τρόπο και το παρακείμενο νηπιαγωγείο. Κάτι που δεν έλαβε υπόψη του στις μάλλον πρόχειρες παρατηρήσεις του ο κ. Α. Χαλάς ο οποίος εκεί έβαλε… πάρκινγκ!!! 

- Την πρόβλεψη δραστηριοτήτων ανακύκλωσης, πλήρως διαχωρισμένων και προστατευμένων από τις υπόλοιπες χρήσεις από σειρές πρασίνου. 

- Την ένταξη βιοκλιματικών συστημάτων, όπως φωτοβολταϊκά στην οροφή του γυμναστηρίου για πλήρη ενεργειακή αυτονομία.  

- Τέλος την δημιουργία περιμετρικών πεζοδρομίων με τήρηση προδιαγραφών κίνησης ΑμεΑ με την ανάλογη προσαρμογή της εξωτερικής περίφραξης του χώρου και την συνολική αύξηση του πρασίνου με δενδροστοιχίες και φυτεύσεις. 

Για να εξασφαλιστούν τα παραπάνω – στο επίπεδο της προμελέτης που βρίσκεται το έργο απαιτείται υποστήριξη της Τ.Υ. για την τεκμηρίωση και παρουσίαση των φακέλων για εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις από τη ΓΓΑ, το ΣΥΠΟΘΑ το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και όποιο άλλο αρμόδιο φορέα απαιτηθεί. Για τον λόγο αυτό ο Δήμος Άνδρου ανέθεσε σε εξωτερικούς επιστημονικούς συνεργάτες την υποστήριξη της ωρίμανσης του έργου.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Και την απάντηση του Δήμου στον Α Χαλά και αυτη ξεχάσατε διαχειρίστρια της σελίδας του Γαυρίου να δημοσιεύσετε. Ο Δήμαρχος μόνος κοινοποιεί την ανακοίνωση του Δήμου, εσείς δημοσιεύσατε τις απόψεις του Α Χαλα και αγνοήσατε την απάντηση του Δήμου στις απόψεις του Χαλά. Τι άλλο πια; Ολοι καταλαβαινουν

This comment was minimized by the moderator on the site

Διαχειρίστρια της σελίδας του Γαυρίου
Δεν έγραψα οτι δεν υπάρχει στην σελίδα. Έγραψα οτι δεν το δημοσιεύσατε. Δημοσιεύσατε τις απόψεις του Α Χαλά ενω την ανακοίνωση του Δημου την κοινοποιεί ο ίδιος ο Δήμαρχος. Δεν μπήκατε στον κόπο να το κάνετε εσεις. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του

This comment was minimized by the moderator on the site

Και όταν απάντησαν στο "σοβαρό" επιστήμονα αυτοί που είναι μάλλον σοβαρότεροι και του επισήμαναν τα λάθη του εσείς σαν τοπικό Γαυρίου τα ξεχάσατε γιατί στόχος σας είναι πως δεν θα γίνουν έργα κι όχι να γίνουν έργα. Πόσο σοβαρές ΄ήταν οι ενστάσεις του "σοβαρού" επιστήμονα όταν δεν έλαβε υπόψη του τα βιοκλιματικά, τα ΑΜΕΑ, την παιδική χαρά σε σχέση με το νηπιαγωγείο; Πόσο σοβαρές ήταν που έβαλε απέναντι από νηπιαγωγείο όλο το πάρκινγκ της περιοχής; Πόσο σοβαροί είσαστε εσείς που αντιμετωπίσατε σοβαρά κάποιον που έβγαλε τις "επιστημονικές" απόψεις του στο μεϊντάνι της αντιπολίτευσης μεσα στην τετραήμερη αργία χωρίς να περιμένει απάντηση από αυτούς στους οποίους απευθύνθηκε; Για να μην νομίζετε πως στο Γαύριο τρώμε κουτόχορτο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητέ φίλε, σχετικά με το θέμα του κλειστού γυμναστηρίου, η σελίδα της τοπικής κοινότητας φιλοξενεί τη δημοσίευση του δημάρχου που αφορά στη μελέτη για το γυμναστήριο.
Σε δεύτερο χρόνο δημοσίευσα μια εναλλακτική πρόταση από κάποιο σοβαρό επιστήμονα της περιοχής, διότι πιστεύω ότι για ένα τόσο σημαντικό έργο για την περιοχή μας πρέπει να εκφράζονται όλες οι επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις.
Δυστυχώς για σένα εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα και η λάσπη που προσπαθείς να πετάξεις στο τοπικό συμβούλιο ότι δεν ενδιαφέρεται για τα έργα της περιοχής γυρνά επάνω σου.
Άσε καλύτερα να κρίνουν αυτοί που έχουν πλήρη αντίληψη και γνώση της δράσης του τοπικού συμβουλίου.

Η διαχειριστρια της σελίδας του τοπικού Γαυρίου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κι εσύ γιατί πετάγεσαι...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ποιος πετάγεται ρε φίλε; Αυτός που λέει την αλήθεια΄Ή, ο ψεύτης που έκλεισε 32ετια συντάξιμη στα ψέματα στο Γαύριο της Ζωής του; Όχι να ξέρουμε σε τι συνηγορείς εσύ...

σαν τη χχχχχχ να υπερασπιστείς το δήμο και το δημαρχουλη σου κάθε φορά που κάποιος θα ΤΟΛΜΗΣΕΙ να εκφράσει μια κριτική, μια εναλλακτική πρόταση ή μια αντίρρηση στα έργα και τις πράξεις του,έστω κι αν είναι συχνά πιο σωστή; Τι λατρεία είναι αυτή για τον "αλάνθαστο"; Και τι μένος και μίσος για όσους τολμούν να ΤΟΥ αντιμιλησουν;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 εβδομάδες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μακάρι να γίνει αυτο το εργο. Θα πρόκειται για,έργο ολόκληρης θητείας. Προχώρα δήμαρχε και μην ασχολείσαι.

This comment was minimized by the moderator on the site

Γνωστη αντιπολιτευτική τακτική: προσπάθεια να μην γίνουν εργα. Αλλα και εαν γίνουν, τότε να μπει η αμφιβολία στους ανθρώπους οτι μπορεί και να μην ειναι σωστά. Γι αυτον τον ρόλο βρέθηκε διαθέσιμος. Κρύβονται πισω του οι πολιτικοί ιθύνοντες και τον εχουν να εκτίθεται.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η αντιπολιτευτική στάση του κ. Χαλά έχει ξεκινήσει από πολύ καιρό πριν και έχει βγει περιστασιακά στην επιφάνεια με αφορμή τη σύμπλευσή του με τους αρνητές της ανάπτυξης, την άρνηση συνεργασίας για το πολιτιστικό του Γαυρίου και τώρα με το κλειστό. Φαίνεται οτι θα συνεχίσει το νοσηρό δρόμο της άρνησης και μεγαλομανίας του, όπως έχει κάθε δικαίωμα άλλωστε.

This comment was minimized by the moderator on the site

Συμφωνούμε με τον αναγνώστη Τέντζερη που σε άλλη ανάρτηση ζήτησε το κλειστό να ονομασθεί "Βασίλης Αδάμης" επειδή είναι ο άνθρωπος που εισήγαγε το μπάσκετ στην Άνδρο. Πριν από αυτόν δεν υπήρχε. Το έφερε κατευθείαν από την Βοστώνη. Προτείνουμε να γίνει η ονοματοδοσία με την χορηγία Βρεττού, Πέτσα και Αγούδημου...

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο σας Κ. Μπασαντή για την άμεση ενημέρωση του κόσμου της Άνδρου. Εσείς με την βοήθεια του Δημάρχου μας μπορείτε να κάνετε τον τόπο μας μεγάλο και τρανό. Σας στηρίζουμε και τους δύο και περιμενουμε κάθε φορά με αγωνία τις αντικειμενικές και αμερόληπτες αναλύσεις σας. Πρέπει επιτέλους να ειπώθει η αλήθεια, στην Άνδρο μας όποιος δεν είναι με την Νέα Δημοκρατία μας είναι Σύριζα πάει και τελείωσε. Έλεος πια. Η Άνδρος μας έχει αναδείξει σπουδαίους πολιτικούς, έναν Ιωάννη Παλαιοκρασα, έναν Νικήτα Κακλαμάνη, τον αείμνηστο Μανώλη Βάμβουκα που έχουν δώσει αγώνες για την παράταξη και τον τόπο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κάπου τα έχετε μπερδέψει. Δεν έχουμε πει τίποτα τέτοιο ποτέ. Φιλότιμη η προσπάθεια να μας τρολάρετε. Μάλλον δεν έχετε τίποτα καλύτερο να κάνετε. Πάντως δημοσιεύσαμε τις υπερβολές σας ως δείγμα τρολαρίσματος...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 εβδομάδες πριν από το χρήστη enandro enandro
Περισσότερα