Απορρίφθηκαν οι αιτιάσεις Κρίτωνα Αρσένη κατά της αστυνομίας Άνδρου

Η προσπάθεια των ακτιβιστών να καταγγείλουν πολιτικά την αστυνομία της Άνδρου στην Βουλή - μέσω σχετικής ερώτησης του βουλευτή Κρίτωνα Αρσένη του ΜΕΡΑ 25 - απέτυχε. Κι αυτό γιατί ο βουλευτής του κόμματος Βαρουφάκη στη σχετική συζήτηση που έγινε βρέθηκε να μιλά χωρίς στοιχεία. Οι πληροφοριοδότες του από την Άνδρο του είχαν δώσει είτε ψεύτικα είτε παραπλανητικά στοιχεία. 

O βουλευτής Κ. Αρσένης μίλησε στη Βουλή αορίστως για έργα "χωρίς οικοδομική άδεια", ενώ ως γνωστόν υπήρχε άδεια σε ισχύ σε κάθε φάση του έργου όταν γίνονταν οι αντίστοιχες εργασίες στο Φραγκάκι. Μίλησε για πρόστιμα εκφοβισμού της αστυνομίας Άνδρου κατά των τεσσάρων ακτιβιστών που πήγαν στο Φραγκάκι, ενώ όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Ε. Οικονόμου τα πράγματα έγιναν εντελώς διαφορετικά.

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός οι τέσσερις ακτιβιστές πήγαν στο εργοτάξιο και εμπόδιζαν εργαζόμενους και τεχνικούς μηχανημάτων στο Φραγκάκι, φωνάζοντας και διαπληκτιζόμενοι με αυτούς λεκτικά σε μια προσπάθεια να τους πιέσουν να σταματήσουν τα έργα. Αυτά κατείγγειλαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Και όπως είπε ο υφυπουργός Ε. Οικονόμου στη Βουλή ήταν οι εργαζόμενοι που εκκάλεσαν την αστυνομία Άνδρου και οι οποίοι στο τέλος κατείγγειλαν με μαρτυρίες τους τέσσερις ακτιβιστές. Με βάση δε τις μαρτυρίες των εργαζομένων σχηματίστηκε και σχετική δικογραφία - όπως είπε ο υφυπουργός - που έχει σταλεί στον εισαγγελεία Σύρου.

Τέλος, ο υφυπουργός πληροφόρησε τον Κ. Αρσένη πως η αστυνομία Άνδρου σε όλη την διάρκεια του περιστατικού ήταν σε ανοικτή γραμμή με τον εισαγγελέα Σύρου. Τα παραπάνω μάλλον έφεραν σε δύσκολη θέση τον Κ. Αρσένη που στην ανταπάντηση του απέφυγε να επανέλθει στο θέμα των τεσσάρων ακτιβιστών της Άνδρου και εστίασε στα γεγονότα της Τήνου!

Στο 5:40 λεπτό του βίντεο αναφέρεται το περιστατικό της Άνδρου...

Από την πολιτική του παρέμβαση Κ. Αρσένη γίνεται εμφανές πως οι οι ακτιβιστές με τις επιθετικές κινήσεις και τους ακραίους ισχυρισμούς τους τείνουν να απομονωθούν εντελώς πολιτικά. Το μόνο κόμμα που βρέθηκε πρόθυμο να στηρίξει πολιτικά στην Βουλή ήταν μόνο το ΜΕΡΑ 25 του Βαρουφάκη. Και η μόνη παράταξη που τους συμπαραστέκεται στην Άνδρο ταυτιζόμενη μαζί τους σε ότι λένε και κάνουν είναι η παράταξη Άνδρος της Ζωής του Καπάκη και δύο επιπλέον σύμβουλοι οι Τρανάκος και Μπακέλας. 

Για την ιστορία και προς γνώση του κ. Κ. Αρσένη

Να θυμίσουμε πως οι ακτιβιστές της Άνδρου έχουν πιέζουν συνεχώς την αστυνομία και τον αστυνομικό διευθυντή της Άνδρου με συνεχείς και άκαιρες καταγγελίες σε σημείοπου αναγκάστηκε η Ένωση Αξιωματικών Ν. Αιγαίου της ΕΛΑΣ να βγάλει ανακοίνωση στήριξης του. Επιπλέον καταγγέλουν συνεχώς διάφορα, όπως ότι ξεκίνησαν τα έργα χωρίς άδεια στο δρόμο προς το Στενό την άνοιξη του 2020. Μια καταγγελία για την οποία έχουν κατατεθεί μηνύσεις και έχει σχηματιστεί δικογραφία και διεξάγονται ανακρίσεις. Κατήγγειλαν ακόμα, όταν άρχισαν τα έργα επισήμως αδειοδοτημένα το φθινόπωρο του 2020, πως τα έργα άρχισαν "χωρίς οικοδομική άδεια", που δεν χρειαζόταν στην αρχική φάση. Ακολούθησαν νέες καταγγελίες αργότερα για τον σπιζαετό και τα όρια της ζώνης Natura, χωρίς επιτυχία μιας και η καταγγελία ήταν εκτός εποχής και ζώνης.

Ως προς την καταγγελόμενη διαρκώς "παράνομη αδειοδότηση" τις άδειες του έργου τις συνυπέγραψαν δύο διαδοχικές κυβερνήσεις (το 2018 ο υπουργός Φάμελος του ΣΥΡΙΖΑ και το 2020 ο υπουργός Χατζηδάκης της ΝΔ) και υπήρξε ομοφωνία στο ΔΣ του Δήμου Άνδρου (και οι παρατάξεις Γλυνού και Σουσούδη, που το συναποτελούσαν το 2012). Και ως προς τον διάσημο πλέον σπιζαετό της νότιας Άνδρου (από τους τέσσερις που έχει το νησί) έχουν γίνει τόσες ενστάσεις ώστε απέκτησε πανελλήνια αναγνωρισιμότητα πολύ πριν έρθει η εποχή του πολυαναμενόμενου ζευγαρώματος του!

Τέλος, να αναφέρουμε προς τον κ. Κ. Αρσένη πως οι ακτιβιστές άσκησαν πολιτικο-νομικές πιέσεις και προς το Λιμεναρχείο Άνδρου διαμαρτυρόμενοι γιατί τους έκοψε πρόστιμα όταν έκλεισαν το λιμάνι τρεις φορές το καλοκαίρι του 2020.Την πρώτη φορά εμπόδισαν την μεταφορά ανταλλακτικών για τις επισκευές ανεμογεννητριών στο Καλυβάρι! Την δεύτερη φορά σταμάτησαν την μεταφορά ανταλλακτικών για τις επισκευές του εργοστασίου της ΔΕΗ στο Νειμποριό! Την τρίτη φορά απεκλεισαν "ετσιθελικά" και παράνομα το λιμάνι της Άνδρου κατά την άφιξη των πρώτων ανεμογεννητριών της ΕΝΤΕΚΑ στο Καλυβάρι απειλώντας επί πολλές ώρες ότι "δεν θα ανοίξουν το λιμάνι αν δεν φύγουν οι ανεμογεννήτριες από αυτό"! Τελικά μετά 6ώρο αποκλεισμό οι ανεμογεννήτριες έφυγαν... προς Καλυβάρι, καθώς είχε διαλυθεί η συγκέντρωση των 120 ατόμων! Αυτά για τα περί νομιμότητας που επικαλούνται οι ίδιοι.

Η συγκέντρωση της 21/7/20 στο Γαύριο των ακτιβιστών όπου έλαβαν χώρα τα επεισόδια εκφοβισμού που αναφέρουμε παρακάτω προς γνώση του κ. Κ. Αρσένη.

Όσο για τους εκφοβισμούς εκτός όλων των παραπάνω έχουμε και ιδία πείρα. Απλώς να αναφέρουμε προς γνώση του Κρίτωνα Αρσένη πως κατά τον αποκλεισμό του λιμανιού - στην άφιξη των ανεμογεννητριών της ΕΝΤΕΚΑ - ο εκ των επικεφαλής καιο πρωταγωνιστών του κινήματος τους, μηχανικός Νίκος Αυγουστής, προπηλάκισε λεκτικά με χυδαίες και ακατανόμαστες φράσεις τον διαχειριστή του ΕΝ ΑΝΔΡΩ, ο οποίος απλώς παρακολουθούσε την διαμαρτυρία τους! Όλα αυτά υπό την "ευγενή" παρουσία κάποιων χειροκροτητών της ομάδας του. Επισημαίνουμε στον βουλευτή του ΜΕΡΑ 25 πως δεν βρέθηκε ούτε ένας από την εκλεκτή ομύγηρη να του θυμίσει τη νόμιμη και χωρίς προκλήσεις παρουσία μας. Ευτυχώς όμως που το μπούλινγκ και οι εκφοβιστικές αυτές πρακτικές έγιναν σε δημόσιο χώρο και καταγράφηκαν υπό την παρουσία όλου του λιμενικού σώματος της Άνδρου! Και όχι μόνο προς τον διαχειριστή του ΕΝ ΑΝΔΡΩ, αλλά και προς τον λιμενάρχη Άνδρου, ο οποίος  σε προσεκτική παρατήρηση του σε επώνυμο παράγοντα της ομάδας τους "διαμαρτυρηθείτε, αλλά μην παρεκτραπείτε και μην εμποδίσετε την ομαλή λειτουργία του λιμανιού", η απάντηση του ήταν ένα ηχηρό "σκάσε"!!! Το λιμεναρχείο τότε πήρε τα στοιχεία του, αλλά δεν έδωσαν συνέχεια. Όμως, από την μεριά του ΕΝ ΑΝΔΡΩ το περιστατικό εναντίον του αναφέρθηκε και στο ρεπορτάζ. Αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις αργότερα.

Αυτά για να πληροφορηθεί ο ευγενής Κρίτων Αρσένης πως "νόμος δεν είναι το δίκιο των ακτιβιστών" στην Άνδρο, που επικαλούμενοι κατά διαστήματα μια δική τους "νομιμότητα" τείνουν σε πολλές περιπτώσεις στην Άνδρο να καταπατούν τα δικαιώματα των άλλων. ακόμα και των αρχών και των ΜΜΕ. Κι όλα αυτά γιατί δεν συμφωνούν πολιτικά μαζί τους. Αυτά περί δημοκρατίας και νομιμότητας. Αν μάλιστα ο κ. Αρσένης έχει απορίες για όσα γράφουμε παραπάνω ας ρωτήσει όλη τη δύναμη του λιμεναρχείου Άνδρου που ήταν παρούσα στα δύο παραπάνω περιστατικά για να μάθει ποιοι, πως και πότε επιχείρησαν να εκφοβίσουν κάποιους στο Γαύριο, αλλά απέτυχαν...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Φαίνεται ότι ο κ.Καπάκης και η ομάδα του, έχουν ενθουσιαστεί από την υψηλή αποδοχή του ΜΕΡΑ 25 στο ελληνικό εκλογικό σώμα και ταυτίζονται πολιτικά, προσβλέποντας προφανώς σε αντίστοιχα υψηλά εκλογικά ποσοστά στις προσεχείς δημοτικές εκλογές!
Επιτέλους ο κόσμος της Ανδρου, τον οποίο προσπαθούν να ταΐσουν κουτόχορτο, οι «οικολογικές» ΜΚΟ, και κάποιοι πολιτικοί εκπρόσωποι του τίποτα, με μπροστινούς τους γνωστούς χυδαίους υβριστές και λασπολόγους, έχει αντιληφθεί τί συμβαίνει και τους αφήνει απομονωμένους στην ερημιά των φαντασιώσεων τους...