Κατατέθηκε για χρηματοδότηση πλήρης μελέτη για το Πολιτιστικό Κέντρο Γαυρίου

 

Άποψη του κτιρίου από την πλατεία. Από την κατατεθείσα προς χρηματοδότηση μελέτη μετατροπής του παλαιού δημοτικού Γαυρίου σε Πολιτιστικό Κέντρο αξίας 896.520.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΑΥΡΙΟΥ

Το Πολιτιστικό Κέντρο Γαυρίου που απετέλεσε αίτημα πολλών χρόνων και έγινε αντικείμενο αντιπαράθεσης στο παρελθόν για το ποιος και πως θα το αξιοποιήσει τελικά πήρε τον δρόμο του από την σημερινή δημοτική αρχή ξεπερνώντας ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και παλαιές αντιθέσεις. Ολοκληρώνοντας την μελέτη η δημοτική αρχή κατέθεσε πρόταση χρηματοδότησης της μετατροπής του Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου σε Χώρο Πολιτισμού στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης του Υπουργείου Εσωτερικών. Η πρόταση είναι προϋπολογισμού 896.520,00€ και ο τίτλος του έργου είναι: Αξιοποίηση πρώην δημοτικού σχολείου Γαυρίου Υδρούσας σε Πολιτιστικό Κέντρο.

Πλάγια πρόσοψη του κτιρίου. Από την κατατεθείσα προς χρηματοδότηση μελέτη του Πολιτιστικού Κέντρου Γαυρίου.

Η πλήρης και ολοκληρωμένη μελέτη του έργου έγινε με την χορηγία της εταιρείας ΕΝΤΕΚΑ προς τον Δήμο Άνδρου και η ωρίμανση της έγινε σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία. Με παρέμβαση του δημάρχου ο επιχειρηματίας Κ. Φιλιππίδης, που δραστηριοποιείται στην βόρεια Άνδρο, χρηματοδότησε μελετητικό γραφείο της επιλογής του και η μελέτη ωρίμασε σε μικρό χρονικό διάστημα. Η Τεχνική Υπηρεσία δούλεψε γρήγορα και αποτελεσματικά στο τέλος κι έγινε δυνατή η έγκαιρη κατάθεση στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΥΠΕΣ.

Λεπτομέρεια από την κατατεθείσα μελέτη για το Πολιτιστικό Κέντρο Γαυρίου.

Το έργο περιλαμβάνει:  Tην ανακατασκευή του υπάρχοντος συγκροτήματος και την προσθήκη νέων κτισμάτων, που θα δημιουργήσουν μια σύγχρονη εγκατάσταση όπου θα εξυπηρετούνται οι πολλαπλές και αυξανόμενες ανάγκες της περιοχής και συγκεκριμένα Αίθουσα Εκθέσεων, Αίθουσα Πολιτιστικών εκδηλώσεων τοπικών συλλόγων, αίθουσα καλλιτεχνικών (ζωγραφικής-χειροτεχνικών), γραφείο διεύθυνσης, καθώς και εγκαταστάσεις πρόσβασης ΑΜΕΑ, ενώ γίνεται και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Εν αναμονή της απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών για την χρηματοδότηση του έργου ο δήμαρχος συνέχισε τις επαφές με κυβερνητικούς παράγοντες και έχει ήδη λάβει διαβεβαιώσεις σε περίπτωση που το έργο δεν ενταχθεί στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της κυβέρνησης. Στόχος του Δήμου Άνδρου είναι τα αμέσως επόμενα χρόνια να γίνει πραγματικότητα ένα έργο πολιτιστικής πνοής και αναβάθμισης του Γαυρίου.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet