Ένα πάρκο στο... Νειμποριό!!!

Ένα πάρκο διαμορφώνεται στο Νειμποριό...

Ένα πάρκο γεννιέται ή μάλλον ολοκληρώνεται στο Νειμποριό!!! Δίπλα στη θάλασσα, στην άμμο, ανάμεσα σε δεκάδες αρμυρίκια. Γεννιέται ή μάλλον διαμορφώνεται επιτέλους μετά από μια 20ετία μικρών ή σημαντικών παρεμβάσεων. Το πάρκο είναι πολλών στρεμμάτων και ξεπροβάλλει από ένας χώρο που δύο πρώην δήμαρχοι συνέβαλαν να δημιουργηθεί. Όλα ξεκίνησαν το 2000 όταν ο πρώτος το ονειρεύτηκε. Και μαζί με αυτό έκανε την πρώτη μελέτη ενός ξύλινου πεζόδρομου πλάι στη θάλασσα. 

Εκεί που κάποτε ο διαβάτης δεν έβλεπε θάλασσα, ένας δήμαρχος ονειρεύτηκε να περπατά βλέποντας τη θάλασσα...

Αυτή ήταν η εικόνα των αρχικών 200 μέτρων της παραλίας του Νειμποριού το 2000 όταν ο τότε δήμαρχος Άνδρου Δημήτρης Γιαννίσης αποφάσισε πως το να περπατάς πλάι στη θάλασσα και να μην την βλέπεις επειδή ένα πέτρινος τοίχο ύψους δύο μέτρων είχε κτιστεί στην παραλία. Από πίσω του σωριαζόταν η άμμος της παραλίας και σκουπίδια. Και χαμήλωσε τον τοίχο στους 50 πόντους ώστε ο περιπατητής να βλέπει την θάλασσα. 

Ο ίδιος 20 χρόνια αργότερα επέστρεψε ως αντιδήμαρχος κι ονειρεύτηκε ένα πάρκο πλάι στη θάλασσα! Κάτω από τα δέντρα που κλαδεύτηκαν και τον χώρο που καθαρίστηκε ονειρεύτηκε ξύλινους πάγκους και τραπέζια για να κάθονται οι επισκέπτες της παραλίας και να απολαμβάνουν την θάλασσα και την θέα στην παραλία!!!...

Μετά ήρθε ο δεύτερος δήμαρχος, ο Μανώλης Βάμβουκας, και καθάρισε τα δέντρα που υπήρχαν δίπλα στον δρόμο. Και φύτεψε μια σειρά φοίνικες συμπληρώνοντας την αρχική εικόνα. Από εκεί και μετά το πάρκο ξεχάστηκε. Έπρεπε να φτάσουμε στο 2014 το καλοκαίρι για να προχωρήσει η πεζογέφυρα στο τέλος της 4ετίας ενός άλλου δημάρχου, του Γιάννη Γλυνού. Η πεζογέφυρα ολοκληρώθηκε τα επόμενα χρόνια - επί δημαρχίας Σουσούδη - γιατί ευγενής ευκατάστατος Ανδριώτης ανέλαβε να ολοκληρώσει χορηγώντας και τον σχεδιασμό και την κατασκευή της. Όμως, το πάρκο που είχε ξεκινήσει το 2000 είχε πλέον μετατραπεί σε ζούγκλα και... σκουπιδότοπο!

Αριστερά από το μικρό ρεματάκι η εικόνα όπως ήταν πριν την παρέμβαση και το καθάρισμα. Και δεξιά μετά την πρώτη παρέμβαση και το αρχικό καθάρισμα. Και έπεται συνέχεια..

Χρειάστηκε να επανέλθει στα πράγματα ο πρώτος δήμαρχος, ως αντιδήμαρχος Χώρας πλέον, για να αρχίσει ο ξεχορτάριασμα, το κλάδεμα των αρμυρικίων και ο καθαρισμός του τόπου από τα πολυετή σκουπίδια. Όπως είπαν οι εργάτες του Δήμου βρήκα μέχρι και πεταμένο κρεβάτι!!! Οι καθαρισμοί και τα κλαδέματα προχωρούν. Ο χώρος ευπρεπίζεται και παίρνει χαρακτήρα ενός πάρκου πλάι στη θάλασσα. Στο τέλος θα μπουν και ξύλινοι πάγκοι με μεγάλα υπαίθρια τραπέζια όπου κάτοικοι και επισκέπτες θα βγαίνουν βόλτα και θα απολαμβάνουν τον χώρο, την θάλασσα, την θέα... 

Όταν ολοκληρωθεί η παρέμβαση το νέο πάρκο με την μοναδική θέα θα αποτελέσει πόλο έλξης της περιοχής.

Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα μέρη της παραλίας του Νειμποριού. Με ενοικιαζόμενα και ξενοδοχεία. Τι πιο ωραίο ένα πάρκο μπροστά τους που θα δώσει αξία στην περιοχή, θέα εξαιρετική προς την θάλασσα και την Χώρα και ανάσα ολοχρονίς σε έναν χώρο που ξεκίνησε για πάρκο και μέχρι προχτές ήταν σκουπιδότοπος. Δεν χρειάζονται πάντα χρήματα. Χρειάζεται πέρα από μεγαλόσχημες "δηλώσεις αγάπης" σε έναν τόπο και λίγο ενδιαφέρον. Καλή η "αγάπη" στη θεωρία, αλλά χρειάζεται και λίγο ενδιαφέρον στην πράξη. Και όπως φαίνεται οι προηγούμενοι αντιδήμαρχοι της Χώρας - εδώ και πολλά χρόνια - δεν το είχαν...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Καβουρα λεμε και κλαιμε! μονο αυτο ταιριαζει! Ηθελα να ηξερα ολοι αυτοι οι πτυχιουχοι που ειχαμε τοσα χρονια εκτος απο σεμιναρια φωτογραφιας δεν εμαθαν τιποτα αλλο??!!!
Ας μην χαλασουμε σαλιο για τον Αδαμη και το πως εξελεγει στην περιφερεια Χωρας (απο Σταυροπεδα και εξω τον ξερουμε καλα, το θεμα τους ηταν να βγαλουν την Βασιλοπουλου εκτος παιχνιδιου)
Οσο για τις νομοθετικες του γνωσεις ας περιοριστει σε αυτες που αφορουν "οφειλες" και ας του θυμισει καποιος οτι η ιστορια επαναλαμβανεται
"θα φυγω νυχτα και τα ιχνη μου θα χασεις" οπως λεει και το ασμα!....θα καταλαβει σιγουρα

This comment was minimized by the moderator on the site

Αρχηγέ, δεν μ αρέσουν αυτά που διαβάζω!
Βάλε Γιάννη που ξέρει και γράφει γερά κείμενα να απαντήσει.
Να γράψει ότι εμείς είχαμε έτοιμο το πάρκο σε μακέτα πλέιμομπιλ και αυτοί πήγανε τώρα και το φανερώσανε!! Το κείμενο να συνοδεύεται φυσικά και από την προβλεπόμενη σελφι.......να μην ξεχνιόμαστε!!
Μην το μελετήσεις και πολύ το κείμενο, δεν το πιστεύει και κανένας άλλωστε...
Ααα Παραλίγο να το ξεχάσω!
Πες Γιαννη να γράψει ότι γενικά φταιει ο Κάβουρας. Δεν χρειάζεται να πει που και πως, γενικά...
Τους έχουμε τελειώσει.. το αισθάνομαι.......γιουπι!!!!!
Αντε, σ αφήνω γιατί με φωνάζει η Θεία Χαρίκλεια!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ξέρει η κτηματική εταιρεία του δημοσίου πως καθαρίζεται, κλαδεύεται, ανακαινίζεται, η παραλία του Νειμποριού; Έχει ζητηθεί άδεια από την πολεοδομία, το δασαρχείο και το λιμεναρχείο για την καθαριότητα, το κλάδεμα, το ξεχορτάριασμα, την αποκομιδή του σκουπιδαριού, την μεταφορά του κρεβατιού από την χαβούζα του Νειμποριού; Έχετε σκεφτεί πόσες ενστάσεις θα φάει ο Γιαννίσης από τον Αδάμη, που ως σύμβουλος Χώρας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκλογική του περιφέρεια στην οποία εξελέγη λαμβάνοντας 26 ψήφους (τους άλλους τους μετέφερε από το Γαύριο); Σε λίγο βλέπω τον λιμενάρχη να κατεβαίνει για συλλήψεις και αυτόφορο στο Νειμποριό. Τους κάψατε ΕΝ ΑΝΔΡΩ με το δημοσιευμα σας τους ανθρώπους. Τόμαθε τώρα ο Αδάμης και θα δείτε πως με τις νομικές γνώσεις του θα τα σταματήσει όλα.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΝΕΙΜΠΟΡΙΟΥ.
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΗΣΗ...