Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση Μεσαριάς-Βακονίου. Η ιστορία ενός αμαρτήματος!...

Ο δρόμος από το Βακόνι μέχρι την Χώρα μοιάζει με το γεφύρι της Άρτας. Ξεκίνησε κάποτε. Και τέλειωσε τώρα! Κι αν δεν ξέρετε την ιστορία να σας την πούμε εμείς για να την μάθουν οι νεότεροι που δεν το ξέρουν. Λοιπόν ο δρόμος Βακόνι - Χώρα στρώθηκε άσφαλτο για τελευταία φορά το 2010 από τον τότε έπαρχο Γιάννη Μαλταμπέ. Δεν έμελλε να στεριώσει. Λίγο μετά το στρώσιμο ήρθε ο Δήμος Άνδρου, σε πλήρη ασυνεννοησία με το Επαρχείο και τον... ξέστρωσε! 

Πιο σωστό τον... έσκαψε! Για να περάσει η αποχέτευση! Που όμως δεν πέρασε ολόκληρη. Πέρασε κατά το 60%! Δεν μπήκαν οι συνδέσεις! Και δεν πέρασε ο αγωγός σε περίπου 600 μέτρα. Έτσι και ημιτελές έμεινε το δίκτυο και χάλασε από ασυνεννοησία ο στρωμένος δρόμος των 3.000 μέτρων. Γιατί έγινε ένα μπάλωμα χιλιομέτρων. Που ήταν και πρόχειρο. Χωρίς υπόβαση. Που ψιλοβούλιαξε σε αρκετά σημεία. 

Με αυτόν τον δρόμο και με αυτό το "μη δίκτυο" πορεύτηκε το Βακόνι, η Μεσαριά και η Άνδρος μέχρι το 2020! Μετρήστε χρόνια κι αφαιρέστε δημάρχους. Με αυτό τον δρόμο πορευτήκαμε όλοι. Και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κ. Πιπεργιάς, που ξεσηκώθηκε (έχει ξεσηκωθεί και κατά του κυνοκομείου στο Αλαδινού...), ξεσηκώνοντας και όσους βρήκε πρόχειρους (όπως γνωστό θυμωμένο φούρναρη), αλλά και άλλους δημοκρατικούς πολίτες: για την τρίμηνη τελικά καθυστέρηση των δικτύων και της ασφαλτόστρωσης σε μήκος 2.000 μέτρω από τα 3.000 της ημιτελούς (ή μάλλον ατελούς) επί 10ετία διαδρομής. 

Περίπου 40 κάτοικοι έστειλαν εξώδικο στο Δήμο Άνδρου για το έργο. Δεν είναι σαφής η διαμαρτυρία τους γιατί ποτέ δεν είδαμε το εξώδικό. Άλλωστε τα εξώδικα της αντιπολίτευσης στην Άνδρο έχουν καταντήσει στραγάλια. Με αντιπολιτευτικές καταγγελίες για ότι πετά κι ότι κινείται σε έναν επί 10ετία ακίνητο Δήμο - στη Μεσαριά και στο Βακόνι και σε τόσα άλλα μέρη - ξάφνιασε θετικά τους θετικούς κι αρνητικά τους αρνητικούς η δημοτική αρχή που ανέλαβε εδώ και 22 μήνες, ξεκινώντας δεκάδες μικρά έργα συντήρησης και αποκατάστασης και αρκετά μεγαλύτερα υποδομών και βελτίωσης.  

Ο δρόμος και το δίκτυο Βακόνι - Μεσαριάς είναι ένα δείγμα γραφής και καταγραφής δράσεων και αντιδράσεων. Επί 10ετία που ήταν ένα μπάλωμα χωρίς τέλος οι μουρμούρες ελάχιστες, ο εφησυχασμός μέγιστος, η αδράνεια ανεκτή. Δήμαρχοι έρχονταν κι έφευγαν κι ο δρόμος και το δίκτυο έστεκαν ημιτελή χωρίς... πρόβλημα! Χωρίς εξώδικα. Χωρίς ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος να λέει κάτι. Χωρίς ο θυμωμένος φούρναρης να μιλά άσχημα. Αυτή ήταν η Άνδρος της ζωής τους.  Τα έργα που δεν έγιναν ποτέ δεν ενόχλησαν κάποιους στην περιοχή επί 11ετία. Ενόχλησε πολύ η τρίμηνη καθυστέρηση ενός έργου, που σχεδιάστηκε, έγινε και τέλειωσε σε διάστημα 10 μηνών. Η Άνδρος της καθυστέρησης τριών μηνών ενοχλεί. Η Άνδρος της 11ετούς αναμονής δεν ενοχλεί. Μερικούς...

Αυτοί οι "μερικοί" όμως όταν σκάφτηκε ο δρόμος για το δίκτυο και ξύστηκε για την ασφαλτόστρωση πρόωρα ενοχλήθηκαν. Κι ενοχλήθηκαν σφόδρα όταν έγινε χωματόδρομος με τις βροχές και την καθυστέρηση της πανδημίας και τις δυσκολίες των δικτύων (80 περίπου συνδέσεις με σπίτια κάθε μια με εκσκαφή, 600 μέτρα κεντρικό δίκτυο εκσκαφές στα 4-5 μέτρα με βράχους).

Το αξιοπερίεργο όμως είναι πως το Τοπικό Συμβούλιο και ο πρόεδρος της Μεσαριάς είδαν πίσω από την αναστάτωση τη λύση ενός προβλήματος. Και στήριξαν το έργο. Όπως το στήριξαν και αρεκετοί κάτοικοι κι επιχειρηματίες με ποιότητα προϊόντων σε όλη την Άνδρο και πιο πέρα, όπως το ζαχαροπλαστείο Ζαΐρη. Αυτοί υπέμειναν τις δυσκολίες για έβλεπαν τη σημασία να αποκτήσει - έστω και με τρίμηνη καθυστέρηση (μετά δεκαετία) - η περιοχή τους δίκτυο και σωστό δρόμο... 

Όπως γράψαμε οι θετικοί βλέπουν τα θετικά και οι αρνητικοί τα αρνητικά πίσω από κάθε πράξη ή παράληψη, ενέργεια ή αδράνεια. Ήδη, οι μεμψιμοιρούντες έχουν βγει στα ξάγναντο εδώ και καιρό μιλώντας "για την ποιότητα των έργων"! Και για μελλοντική καταστροφή του σύμπαντος κόσμου στην Άνδρο! Ξεχνούν ΄'η δεν θέλουν να θυμούνται πως μέχρι πέρσι ο ίδιος δρόμος ήταν ημιτελής με μπαλώματα και λακκούβες! Δεν είχε δίκτυο. Πως με λίγη παραπάνω ταλαιπωρία - που πέρασε - ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος των 1.500 κρίσιμων μέτρων ολοκληρώθηκε.

ΥΓ Ολοκληρώνεται με άσφαλτο και με σωστό τρόπο τις προσεχείς μέρες και τα 600 μέτρα του ορύγματος της κεντρικής αποχέτευσης δίνοντας στην κυκλοφορία πάνω από 2.000 μέτρα ασφαλτοστρωμένο και εντός οικισμού δρόμο. Σε αυτά να προσθέσουμε πως τι φθινόπωρο θα συνεχιστεί η ασφαλτόστρωση όλης "μπαλωμένης" επί 11ετία διαδρομής με άλλο ένα περίπου χιλιόμετρο φτάνοντας μέχρι το τέλος του Βακονίου, καθώς Περιφέρεια και Επαρχείο έχουν ήδη μεριμνήσει και προβλέψει κονδύλια για την ασφαλτόστρωση - με επίβλεψη του Δήμου Άνδρου - όλου του επί πάνω από 10ετία "μισομπαλωμένου" δρόμου... 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Συγνώμην αλλά δεν μπορώ να μην το επισημάνω:

Εάν θέλετε να καταλαβαίνουμε αυτά που γράφετε -εσείς οι σχολιαστές- παρακαλούμε να δίνετε με δυό λέξεις το ιστορικό και μετά μπορείτε να αναλωθείτε σε ύβρεις, βερμπαλισμούς και άλλα τινά της ελληνικής γραμματείας.ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ.
Και θερμή παράκληση: Γράφετε με ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ παρακαλώ. Τώρα με τους Η/Υ υπάρχει διόρθωση λέξεων και ορθογραφία.
Εδώ μέσα κοντεύουμε να ξεχάσουμε και τα ολίγα κολυβογράμματα που μάθαμε.

Επί της ουσίας του θέματος: Χρόνια βλέπαμε έναν τριτοκοσμικό δρόμο στην εθνική οδική αρτηρία του νησιού και είχαμε υποστεί τις φθορές στα αυτοκίνητα μας. Δεν γνωρίζαμε πρόσωπα, πράγματα, παρασκήνιο, συμμαχίες κλπ.πολιτικά στοιχεία του θέματος.
Σήμερα -όπως και να το κάνουμε αυτό πιστώνεται στην δημαρχία Δ.Λοτσάρη- απολαμβάνουμε , με όλες τις ατέλειέες του, έναν κανονικό δρόμο .

This comment was minimized by the moderator on the site

Άστοχη η απάντηση σου κ Μπασαντή και πάλι, διότι σβήνεις το μισό σχόλιο μου χωρίς να περιέχει βρυσιές.,,

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Όταν λες αυτά που έγραψες για έναν άνθρωπο που ΔΕΝ έχεις καμία γνώση της διαδρομής του και έχεις πλήρη άγνοια του έργου του - στα τρια βιβλία του - για την Άνδρο, μόνο και μόνο γιατί έτσι γουστάρεις γιατί πρέπει να επιτρέψουμε την ανώνυμη λαθροχειρία. Μήπως θα πρέπει να σου απολογηθούμε κιόλας για όσα ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ;;;;
Οι ανεμογεννήτριες - που είναι το μόνο που σε ενδιαφέρει πολιτικά θέμα - απαντήθηκαν...
ΥΓ Είστε όμως απολαυστικός πάντως. Ιδίως όταν μπερδεύετε τις "βρισιές" με τις "βρύσες"...
Την καλημέρα μας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αστοχη ειναι η απάντηση σου κ μπασαντή
Θυμάμαι τον κ λοτσάρη να δηλώνει η συνέχεια του γλυνου. Ετσι και μαζεψε τους υποψηφίους του, όλοι μαζί με τον λοτσάρη..... οπότε παντρεύτηκε και τα εργα καθώς και τα μη έργα. Για παράδειγμα ο κ λοτσάρης ειναι πιστός συνεχιστής του γλυνού στο θέμα των ανεμογεννητριών...

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μα πως είναι άστοχη η απάντηση αφού δεν απάντησες στο ευστοχο ερώτημα που σου θέσαμε. Ξαναγράφουμε μπας και το καταλάβεις καλύτερα: ο Γ. Καπάκης μετά το "επιτυχημένο έργο" του ως ΓΓΠΠ (κατηγορείτε για 102 νεκρούς) ήρθε στην Άνδρο για να συνεχίσει το "πολιτικό έργο" του και εδώ!! Με βάση το "πολιτικό έργο" του είχε και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ!!! Και οι τρεις συστρατεύθηκαν μαζί του με βάση την "πείρα" και το "έργο" του. Εδώ δεν έχουμε κάποιες δηλώσεις. Εδώ έχουμε συστράτευση. Πρόκειται για βαθιά πολιτικό και ηθικό θέμα που κάνεις πως δεν βλέπεις...
Όσο για τις ανεμογεννήτριες χαιρόμαστε που ο Λοτσάρης άλλαξε άποψη μετά από έναν χρόνο που πελαγοδρόμησε στο πουθενά. Και κατέληξε το καλοκαίρι του 2020 στις απόψεις Γλυνού, με τις οποίες εμείς συμφωνούσαμε από το 2015.
Εσύ βλέπω πως στις ανεμογεννήτριες συμφωνείς με τον Καπάκη που έκανε πως δεν τις έβλεπε όταν ήταν στην κυβέρνηση!!! Μετά τις ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ τον Δεκέμβρη του 2019!!! Για να εξεγερθεί εναντίον τους τον Ιανουάριο του 2020!!! Μιλάμε η συνέπεια του καιροσκοπισμού!!!
ΥΓ ΚΑΤΙ ΞΕΧΑΣΕΣ 2... Την επόμενη φορά που θα γράψεις για τις γνώσεις κάποιου θα πρέπει να έχεις τις γνώσεις να τις κρίνεις φίλε μου.
Καληνύχτα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μίλησα με τον Γιάννη.
Μου είπε ότι είναι πολύ κοντά η στιγμή που θα βραβευτουμε:
Είμαστε η μοναδική αντιπολίτευση που κάνουμε έργα ενώ ως διοίκηση δεν βάλαμε ούτε μια πέτρα πάνω στην άλλη.....
Γιουπι!!! Είμαστε μοναδικοί, είμαστε φοβεροί!!
Με φοβίζει μόνο μην μας κρατήσει ο κόσμος στην αντιπολίτευση και το '23 για να κάνουμε κι άλλα έργα!!!
Λες να γίνει έτσι;
Θα πάρω τηλέφωνο τον Νικολό και θα σας πω!!
Χαιρετισμούς!

This comment was minimized by the moderator on the site

Οι 42 κάτοικοι που έστειλαν το εξώδικο στον Δήμο, φυσικά και δεν σου το κοινοποίησαν, αφού δεν σε αφορά, δεν συμμερίζονται...

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Όποιος θέλει να βρίσει ας τολμήσει επώνυμα. Κι εκ μέρους της Μεσαριάς μπορούν να γράφουν οι αιρετοί ή μάλλον ο πρόεδρος της περιοχής, αφού εξελέγη για να εκπροσωπεί την περιοχή.
Κάποιος που γράφει ΑΝΩΝΥΜΑ βρίζοντας εκ μέρους της Μεσαριάς είναι ένας φουκαράς δειλός που μιλά μόνο εκ μέρους της ανωνυμίας του. Άλλωστε ο πρόεδρος της Μεσαριάς ουδέποτε έβρισε, ουδέποτε συμμετείχε σε ασχήμιες και πάντα έδειξε υπομονή και απαντοχή δικαιωμένος πλέον σήμερα και αυτός που το έργο τέλειωσε.
Αυτά τα λίγα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Πολύ σωστά τα γράφετε κ μπασαντή, αλλα κατι ξέχασες
Ο δρόμος σκάφτηκε επι δημαρχίας γλυνού. Σύμφωνα με δήλωση λοτσάρη " είμαι ο συνεχιστής του γλυνού". Ακόμα όλος ο συνδυασμός γλυνού είναι με τον λοτσάρη (τηνιακός, κορκοδείλου, βενετίκη κλπ). Αρα το εργο που τόσα χρόνια ήταν χάλια ήταν του λοτσάρη. Όταν δηλώνεις συνεχιστής φορτώνεσε τα καλά και τα ασχημα του προηγουμένου. Όχι μόνο για ψήφους

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ - ΚΑΤΙ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΑΓΑΠΗΤΕ...
Φαντάζομαι πως αν ο Λοτσάρης έλεγε (που δεν το είπε, όπως δεν είπε για τον Γλυνό) πως είναι συνεχιστής του Γιάννη Μαλταμπέ, που τον στήριξε με πάθος, θα πρέπει να είναι και συνεχιστής του πρώην Επάρχου που ασφαλτόστρωσε τα περισσότερα χιλιόμετρα δρόμων της Άνδρου. Αυτά με την δική σας λογική αγαπητέ.
Μάλιστα με την ίδια ωραία λογική επειδή ο Γιάννης Καπάκης παραπέμπεται για ευθύνες 102 θανάτων στο Μάτι τότε οι τρεις σύμβουλοι (Τασούλα, Αδάμης, Τσαούσης, που τον στήριξαν, κατέβηκαν και βγήκαν μαζί του χρεώνονται και τα έργα του. Άρα έχουν κατά τη γνώμη σας ευθύνη (ή έστω ανοχή) για τα έργα και τις ημέρες του ως ΓΓΠΠ.
Εξαιρετική ιδέα. Να τους την πείτε. Θέλω να δω πως θα αντιδράσουν με τέτοιες ωραίες λογικές...
Την καλημέρα μου με κάνατε και ευθύμησα με το άστοχο σχόλιο σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ.ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ.ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΕΓΑΝ ΟΥΤΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ,ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ 'ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ' ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ F/B ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
ΥΓ Η 'ΚΥΡΙΑ' ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΠΙΤΙ-ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΑΖΕΥΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΓΛΑΣΤΕΣ,ΤΙ ΛΕΕΙ? ΤΗΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ?