Έργα και «έργα»: Η ανατομία ενός «προγράμματος υιοθεσίας και καταγγελιών»!!!…

Πόσες φορές είδαμε (ή δεν είδαμε) στην 5ετία Σουσούδη τέτοιες ταμπέλες στους δρόμους; Σχεδόν ποτέ. Γιατί δεν έγιναν έργα. Και φυσικά δεν ενοχλήθηκε... κανείς!!! Εκτός από την Άνδρο που πήγε πίσω σε υποδομές μια ακόμα 5ετία...

Υπάρχουν έργα και «έργα». Τα πρώτα σχεδιάζονται και γίνονται, τα άλλα εξαγγέλλονται και… δεν γίνονται!!! Ή, ακόμα καλύτερα δεν εξαγγέλλονται, αλλά "υιοθετούνται"!!! Στην Άνδρο σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές και τα δημοσιεύματα της τελευταίας 20ετίας είχαμε δύο φορές δύο μεγάλα προγράμματα «υιοθεσίας και καταγγελίας» έργων!!!

Περιοδικό Άνεμος

Το πρώτο το βρήκαμε στις σελίδες του περιοδικού Άνεμος που έβγαινε στην Άνδρο παλαιότερα. Εκεί οι τότε επικεφαλής του Δήμου Υδρούσας κατήγγειλαν την κ. Τασούλα Μαμάη με χιούμορ και δηκτικότητα για το πρόγραμμα «υιοθεσίας» έργων που εκτελούσαν αυτοί! Έγραφαν τότε οι δύο επικεφαλής του Δήμου Υδρούσας προς την τότε αντιπολιτευόμενη και πρώην διοικούσα Τ. Μαμάη στο περιοδικό Άνεμος:

«Είναι δε σίγουρο ότι στο τέλος της τετραετίας (μιας και μπήκαμε στον χορό του παραλόγου) η αντιπολίτευση θα είναι υπεύθυνη για τα έργα που θα γίνουν κι εμείς (κατά την αντιπολίτευση) για τα έργα που δεν θα γίνουν…»

Αυτά έγραφαν το 2000 οι κ. Ψήτος και Κομνηνός απαντώντας στην Τασούλα Μαμάη…

Ξεκίνησαν οι συνδέσεις στο Βακόνι. Θα φτάσουν μέχρι τα όρια του Πιτροφού...

Το δεύτερο συμβαίνει στις μέρες μας - 20 χρόνια αργότερα - καθώς ο Θ. Σουσούδης ως αντιπολίτευση επιχειρεί - μετά μια άγονη και στείρα 5ετία χωρίς ούτε ένα έργο - να «υιοθετήσει» έργα που έγιναν ή γίνονται από τη διοίκηση Λοτσάρη. Έργα που δεν υπήρχαν στον απολογισμό του πριν τις εκλογές!!! Έργα που δεν είχε εξαγγείλει ποτέ!!! Έργα που είχε επιχειρήσει να ξεκινήσει και ΑΠΕΤΥΧΕ!!! Ξαφνικά τα "υιοθετεί" και είναι... όλα δικά του!!! Μόνο τις καθυστερήσεις και τα όποια κατασκευαστικά λάθη χρεώνει στους σημερινούς διοικούντες!!!

Ιδού τι έγραψε χιουμορίστας αναγνώστης (ΠΟΔΟΚΡΟΤΗΤΗΣ) στο ΕΝ ΑΝΔΡΩ για την μοναδική τακτική οικειοποίησης έργων που έχει εξαπολύσει από την πρώτη μέρα στην αντιπολίτευση στην οποία βρέθηκε μετά το 2019:

«Πρέπει να παραδεχτούμε πως το μεγαλύτερο πρόγραμμα δημοσίων έργων που έγινε στην Άνδρο τα τελευταία 20 χρόνια το έκανε ο Θεοδόσης Σουσούδης μέσα στα δύο χρόνια που είναι στην... αντιπολίτευση!!! Γι' αυτό και πρέπει να παραμείνει εκεί άλλη μια 5ετία ώστε να ολοκληρώσει τα έργα που ποτέ δεν έκανε σαν διοίκηση...»

 

Ο Θ. Σουσούδης επιχείρησε από την πρώτη στιγμή την «υιοθεσία» πλήθους έργων που δεν είχε καν σκεφτεί (επισκοπείο κλπ), αλλά και καταγγελίας όλων όσων έγιναν ή γίνονται (ασφαλτοστρώσεις, δίκτυα κλπ) χρεώνοντας όλες τις καθυστερήσεις και τα «λάθη» στην διοίκηση. Εντυπωσιακό πως μιλά για καθυστερήσεις μερικών 3-4 μηνών σε ασφαλτοστρώσεις χιλιομέτρων αυτός που δεν έκανε ούτε ένα μέτρο ασφαλτόστρωσης σε 5 χρόνια!!!

Στο μεγάλο πρόγραμμα "υιοθεσίας έργων" ενέταξε προσφάτως και την έναρξη της σύνδεση των δικτύων αποχέτευσης από την διασταύρωση των Μενητών μέχρι τα όρια του Πιτροφού. Το έργο σύμφωνα με το έγγραφο που παρουσίασε ο ίδιος μελετήθηκε το 2020!!! Και υλοποιείται το 2021!!! Είναι εντυπωσιακό πως μελετά και κατασκευάζει έργα και ως αντιπολίτευση όταν δεν μπόρεσε να κάνει ούτε αυτό που όντως μελετήθηκε (δίκτυα αποχέτευσης) όταν ήταν διοίκηση!!!

Με την ολοκλήρωση των συνδέσεων θα ξεκινήσουν τα έργα ασφαλτόστρωσης...

Θα ακολουθήσει το έργο της πλήρους ασφαλτόστρωσης από την στροφή των Μενήτων σε όλο το Βακόνι μέχρι τα όρια του Πιτροφού. Έργο που δεν είχε ιδέα ο κ. Σουσούδης. Προς πληροφόρηση του από το επαρχείο το έργο είναι υπόλοιπο παλαιότερου έργου του 2018 του τότε επάρχου. Δεν μπόρεσε ολοκληρώθηκε γιατί κηρύχτηκε έκπτωτος ο εργολάβος. Επανήλθε όμως από τον έπαρχο Δ. Λάσκαρη ως μελέτη και χρηματοδότηση και ανέλαβε να το εκτελέσει ο Δήμος ως επέκταση του ήδη ασφαλτοστρωμένου δρόμου Μεσαριά-Βακόνι. Με την ολοκλήρωση των 13 συνδέσεων (όπως εξήγησε ο Δ.Μαμάης που έχει την υπεργολαβία του έργου) θα ξεκινήσει το ξύσιμο του δρόμου και αμέσως μετά η ασφαλτόστρωση.

 

Άγνωστο ακόμα αν θα ενταχθούν όλα αυτά τα έργα στο "πρόγραμμα υιοθεσίας" του κ. Σουσούδη ή θα περιοριστεί μόνο στην "υιοθεσία" της μελέτης του 2020!!! Και των συνδέσεων του 2021!!!

Δεν έγινε το καλοκαίρι για να μην ενοχλήσει τους διερχόμενους επισκέπτες, όπως μας εξήγησε ο χρηματοδοτών έπαρχος και οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου που το εκτελούν. Τώρα μέχρι Νοέμβριο (καιρού επιτρέποντος) θα διορθωθεί επιτέλους ολόκληρη η κακοτεχνία του κεντρικού επαρχιακού δρόμου που υπήρχε από το 2010 με την τότε εκσκαφή για το δίκτυο αποχέτευσης. Μια κακοτεχνία που έγινε πριν 11 χρόνια διορθώνεται πλήρως με την σωστή συνεργασία Επαρχείου και Δήμου και την γοργή εκτέλεση του έργου από τον Δήμο Άνδρου.

Το αν θα επιχειρήσει να εντάξει και αυτό το έργο στο πρόγραμμα «υιοθεσίας» του ο κ. Σουσούδης ή αν θα επιχειρήσει να το εντάξει στις καταγγελίες του για «μελλοντικές κακοτεχνίες» δεν το ξέρουμε. Ήδη όμως καταγγέλλει προκαταβολικά «μελλοντικές δυσλειτουργίες» στο μεγάλο έργο ανακαίνισης του Σταδίου Άνδρου και «μελλοντικές κακοτεχνίες» στην πλήρη ανακατασκευή - μετά από 20ετή έλλειψη συντήρησης – του χλοοτάπητα!!!

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τι άλλο θα ακούσουμε ακόμη απ' την άμοιρη την αντιπολίτευση δια στόματος του αρχηγού της; Τουλάχιστον σ΄αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε γελάει το χειλάκι μας, κάτι είναι κι αυτό!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Η περιοχή Βακόνι που γράφετε που ακριβώς βρίσκεται;;;. Έψαξα να το βρω σε όλους τους χάρτες και βιβλία της Άνδρου και δεν βρίσκω πουθενά τέτοια περιοχή.

This comment was minimized by the moderator on the site

Για τα σκουπίδια που έλεγε ο Λοτσαρη ς την άλλη μέρα θα τα πάρει από Σταυροπεδα, μίλια μέχρι σήμερα.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Πρόσεξε τι γράφεις καλή μου. Άλλο τα μίλια κι άλλο η μιλιά! Μπερδεύτηκες.
Θα τα πάρει μάλλον όταν προχωρήσει η Πλούσκα, αγαπημένη. Το θέμα είναι στο υπουργείο Πολιτισμού και στην Περιφέρεια πλέον (ΦΟΣΔΑ). Αλλά καλά κάνετε και το γράφετε ώστε να πιέζετε κι εσείς να προχωρήσει γρήγορα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτό είναι!! Τώρα τους τελειώσαμε. Επιτέλους ένα αληθινό κείμενο!!
Και ναι!
Κάθε έργο που γίνεται είναι δικό μας!!
Τι κι αν δεν τα είχαμε καν στο προεκλογικό μας πρόγραμμα ;
Τι κι αν δεν τα είχαμε ούτε σκεφτεί;
Είναι όλα δικά μας!!
Γιατί εντάξει δεν προλάβαμε να τα κάνουμε, εμείς όμως δεν προλάβαμε ούτε να τα πούμε.......όλοι έχουν καταλάβει!
Τώρα όμως τα κάνουμε!!
Τους έχουμε σκίσει!
Με τα κρεμμυδάκια τους έχουμε κάνει! Σκέτο στιφάδο......
Για ότι δεν γίνεται φταίνε αυτοί, οι Λοτσαροκαβουραιοι!!
Για κάθε κακοτεχνία που γίνεται τώρα ή στο μέλλον το απώτερο και το απωτατο φταίνε αυτοί!!
Επιτέλους η αλήθεια λάμπει!!
Τώρα πρέπει να βγει ο Γιάννης που ξέρει να γράφει δυνατά κείμενα να ρίξει την τελειωτικη βολίδα ή πυροβολιδα ή σοκολατοβολίδα!!
Τους έχουμε τελειώσει!!
Ααα είδα και την selfy χθες!!
Δήμαρχος εν αναμονή!! ( ή θεία Χαρίκλεια μου είπε εν συνταξιοδότηση, αλλά της έκλεισα αμέσως το τηλέφωνο και δεν την άκουσα)!!
Παω να βράσω τα σέσκουλα!
Αντε και καλά κρασιά, είναι και η εποχή τώρα!

This comment was minimized by the moderator on the site

Κάθε ομοιότητα μεταξύ αντιπολιτευτικης τακτικής Σουσουδη κσι Μαμαης κρίνεται ως τυχαία. Κάθε εξέλιξη στην μελλοντική πολιτική τους πορεία κρίνεται ως απολύτως ταυτοσιμη

This comment was minimized by the moderator on the site

Φέτος το καλοκαίρι Τ Μαμαη και Ι Ψητος τρώνε μαζί και σχεδιάζουν. Πως αλλάζουν οι καιροί....... Μπροστά στις επόμενες δημοτικες εκλογές θα δούμε πολλές πιρουέτες, αυτό είναι μόνο η αρχή.

This comment was minimized by the moderator on the site

Πραγματικά είναι να γελάει κανείς μαζί τους . Το τι έχουμε ακούσει από την αντιπολίτευση 2 χρόνια τώρα μόνο στις ξεκαρδιστικές ταινίες του πράκτωρ ΘΟΥ-ΒΟΥ παραπέμπουν.