ΜΠΑΤΣΙ: Μελέτες προστασίας παραλίας και τουριστικού καταφυγίου

Το Μπατσί όπως είναι σήμερα.

(Σχεδόν μια 10ετία κανείς δεν άγγιξε σοβαρά τα θέματα της ακτομηχανικής μελέτης και της αξιοποίησης της μαρίνας στο Μπατσί. Ακούστηκαν μόνο λόγια. Έπρεπε να έρθει η σημερινή διοίκηση - που τρέχει έργα και μελέτες - για να δρομολογηθούν εκκρεμείς για χρόνια μελέτες και να χρηματοδοτηθούν εκκρεμή έργα δεκαετιών. Μέσα σε αυτά και η ακτομηχανική μελέτη που θα διορθώσει την παραλία και η μελέτη που θα αξιοποιήσει την μαρίνα, η οποία έδωσε ζωή στο Μπατσί - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Υπεγράφη από τον Δήμο μας η σύμβαση με το ανάδοχο σχήμα μελετητών που θα εκπονήσουν τις μελέτες με τίτλο : «Προστασία - αποκατάσταση προβλημάτων και αξιοποίηση του τουριστικού καταφυγίου  Μπατσίoυ  Άνδρου»

Αναλυτικά περιλαμβάνονται:

-Εκπόνηση Ακτομηχανικής Μελέτης για την αποκατάσταση της παραλίας Μπατσίου. Αντικείμενο της μελέτης είναι η διερεύνηση του φαινομένου του κατακερματισμού της παραλίας στο Μπατσί, ώστε να προκύψουν μέσα από επιστημονική τεκμηρίωση οι προτάσεις των απαραίτητων έργων για την επίλυση των προβλημάτων.

-Εκπόνηση Οριστικής Μελέτης Θωράκισης στον προσήνεμο τμήμα του μόλου του τουριστικού καταφυγίου Μπατσίου, (μελέτη λιθοριπής).

Από την υπογραφή της σύμβασης

Για την θωράκιση του προσήνεμου τμήματος του μώλου απαιτείται ο έλεγχος, η επικαιροποίηση και η συμπλήρωση της υπάρχουσας μελέτης λιμενικών έργων η οποία κατ' ελάχιστον θα πρέπει να περιλαμβάνει:

- Πλήρη αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης. Έλεγχος και συμπλήρωση των αναγκαίων υποστηρικτικών μελετών (βυθομετρική / τοπογραφική αποτύπωση, υποθαλάσσιες αυτοψίες, γεωλογική αναγνώριση).

-Εκπόνηση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Αφορά στην υλοποίηση των έργων της εγκατάστασης λιθοριπής, στα μικρά έργα επισκευής Η/Μ, αλλά και στην λειτουργία όλου του τουριστικού λιμένα, ως σύνολο.

-Εκπόνηση Μελέτης Η/Μ   (Ηλεκτρομηχανολογική Μελέτη). Η μελέτη Η/Μ αφορά στην αποκατάσταση των προβλημάτων φωτισμού , των φρεατίων και στον έλεγχο και την  πρόβλεψη εργασιών συντήρησης της λειτουργίας του αντλιοστασίου.

Το κόστος των παραπάνω μελετών ανέρχεται σε 58.678 € και καλύπτονται εξ ολοκλήρου από πρόγραμμα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Μετά από πολλά χρόνια πλήρους απραξίας ο Δήμος μας έρχεται να διαχειριστεί το λιμάνι Μπατσίου,  βελτιώνοντας και αξιοποιώντας τις υφιστάμενες υποδομές και ταυτόχρονα δύνοντας λύση στην προστασία και αποκατάσταση της παραλίας.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Το ότι έρχονται δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες με τα γιωτ δεν σημαίνει ότι η οικονομία τονώνεται πραγματικά γιατί οι περισσότεροι απλά περνάνε από την Άνδρο για ανεφοδιασμό,το να νοικιάσεις ένα κότερο πλέον δεν είναι και τόσο δύσκολο πια ούτε σημαίνει ότι έρχεται η ελίτ!από την στιγμή που δεν πληρώνουν και τέλη για τον εν λημενισμο τους ίσως είναι και χασουρα να έρχονται υπό αυτές οι συνθήκες γιατί το βάρος συντήρησης της μαρινας γυρνάει στους ίδιους τους μπατσιωτες που δεν κερδίζουν όλοι απαραίτητα από την έλευση των κοτερων.!όσο για το σχολιο περί ανικανότητας την περίοδο 2010-2020 λίγο πολύ τα ίδια πρόσωπα ήταν τότε και τα ίδια πρόσωπα ειναι σήμερα,δεν είδα όμως κάποιον ανοιχτά να παιρνει την ευθύνη για την καταστροφή της παραλίας!δεκτή κάθε καλή προσπάθεια να βελτιωθεί ο τόπος μας αλλά μέχρι να δουμε το αποτέλεσμα ,που λογικά δεν θα έρθουν άμεσα θα μου επιτρέψετε να είμαι επιφυλακτικός, αυτό που θα είναι το πραγματικά το δυνατό μας χαρτί τουριστικά είναι να διαφυλάξουμε όσο ποιο πολύ την παραδοσιακή και φυσική ομορφιά του Μπατσιου και όχι κάποιες καλές καινούργιες προσπάθειες που γίνονται για εστιατόρια και διασκέδαση. καλή σας μέρα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αγαπητέ μου κάθε επισκέπτης σκάφους αφήνει κατά μέσο όρο 70 ευρώ σε μια έξοδο μιας βραδιάς. Αυτό αρκεί. Αν έρχονται 9.000 όλο το καλοκαίρι χ 70 έχουμε 630.000 ευρώ. Αν σας φαίνονται λίγα τι να πω;
Το Μπατσί δεν είναι πλέον παραλία. Παραλίες καλύτερες υπάρχουν δίπλα του. Το Μπατσί είναι τουριστικό κέντρο. Συνδυάζει νυχτερινή έξοδο, διασκέδαση, βόλτα. ¨ολοι πάνε με τα ΙΧ τους σε πολλές καλύτερες παραλίες και έρχονται το βράδυ για έξοδο στο Μπατσί. Πόσοι δεν χρησιμοποιούν πια ΙΧ από τους επισκέπτες. Νοικιάζονται εκατοντάδες κάθε μέρα κι έρχονται χιλιάδες το Σαββατοκύριακο. Άρα, το θέμα της παραλίας απασχολεί ελάχιστα τους επισκέπτες.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν θα έπρεπε όταν είχε γίνει η μελέτη της μαρίνας να είχε γίνει και ένα risk management ότι θα καταστρεφόταν η παραλία που είναι ότι ποιο πολύτιμο έχει το Μπατσί? προσπαθούμε τώρα μετά από δέκα χρόνια να φτιάξουμε κάτι που οι ίδιοι καταστρέψαμε,ποιο ήταν τελικά το όφελος της μαρίνας?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Οι δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες με κότερα και γιωτ. Περίπου 9.000 επισκέπτες τον χρόνο έρχονται με κότερα στο Μπατσί. Τα πολλά και καλά εστιατόρια που ανοιξαν για να περιποιηθούν αυτό τον κόσμο. Την ύπαρξη ενός νέου χώρου παρκαρίσματος. Το Μπατσί άλλαξε κατηγορία με την μαρίνα.
Και υπάρχει δυνατότητα να γίνει ξανά με την μελέτη η παραλία πάλι. Το ότι ήταν ανίκανοι οι δήμαρχοι από το 2010 μέχρι το 2020 να κάνουν το έργο δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να γίνει...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Is there a time scale for completion of the study?

This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτο το πράγμα να τρώγεστε και να διαπληκτίζεστε δημόσια για κάθε έργο που ανακοινώνεται για τον τόπο, μας ξεπερνά! Είναι ίσως το μοναδικό μέρος, στο οποίο ξεκατινιάζεστε για το ποιος σκέφθηκε, ποιος μελέτησε και ποιος ξεκίνησε ή θα ξεκινήσει καθετι στην Ανδρο. Ελεος πια: αφήστε τον τόπο να εξελιχθεί και να προχωρήσει και αυτούς που προσπαθούν να ολοκληρώσουν τις προσπάθειες τους! Ανεξαρτήτως πολιτικής πεποίθησης ή/και παράταξης, επιτέλους σταματήστε τον δημόσιο διασυρμό του νησιού...

This comment was minimized by the moderator on the site

Και βγαίνει η κλαίουσα για άλλη μια φορά στα ιντερνετικα της στέκια και φωνάζει δικό μου δικό μου και αυτό το έργο. Κρίμα που η θητεία είναι 4 χρόνια και όχι 8. Αδικίες τη ζωής! Αλλά ρε παιδάκι μου τέτοια ατυχία να μη μπορεί να βγάλει ούτε ένα έργο μέσα σε μια τετραετία; Α συγνώμη ξεχασα, πενταετία ήταν. Κλάψε κλάψε κλάψε θα σε λυπηθούμε.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ώρα είναι να μας πεις ότι και αυτό το έργο ο Λοτσάρη ς το σκέφτηκε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δεν το σκέφτηκε. ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. Το σκέφτηκαν και οι προηγούμενοι, αλλά δεν εκαναν ΤΙΠΟΤΑ. Αυτή είναι η διαφορά...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro