Αποχαιρετούν τον Γιάννη Παλαιοκρασσά

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

Με συγκίνηση και ιδιαίτερο αίσθημα σεβασμού η Άνδρος αποχαιρετά τον Ιωάννη Παλαιοκρασσά.

Στην μακρά πολιτική του θητεία, ο Ανδριώτης πολιτικός, διακρίθηκε για το ήθος και την συνέπεια του. Δούλεψε με σεβασμό για το δημόσιο συμφέρον. Ανέδειξε τις Κυκλάδες και δούλεψε γι αυτές.

Διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Συντονισμού, Υπουργός Οικονομικών, Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Πρόεδρος σε Κοινωφελείς Επιχειρήσεις. Έγραψε πολλές εργασίες και βιβλία για την ναυτιλία, τις μεταφορές, το περιβάλλον, την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Η Άνδρος έχασε σήμερα ένα από τα σημαντικότερα τέκνα της.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ – π. ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Αποχαιρετώ τον Γιάννη Παλαιοκρασσά…

«Η Νέα Δημοκρατία, οι Κυκλάδες και εγώ προσωπικά αποχαιρετούμε με θλίψη ένα σπουδαίο πολιτικό και εξαιρετικό άνθρωπο, τον Γιάννη Παλαιοκρασσά, που υπηρέτησε τις αγαπημένες του Κυκλάδες και τη Χώρα με ήθος, ανιδιοτέλεια, ευπρέπεια και ακεραιότητα.

Μέσα από την πολυετή και πετυχημένη πολιτική του διαδρομή, ξεχώρισε ως Υπουργός, Ευρωπαίος Επίτροπος, Βουλευτής, Επιστήμονας και Οικογενειάρχης.

Σεμνός, με σπάνιο ήθος, ήταν πάντα αφοσιωμένος στις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας, εργατικός και μαχητικός υπηρέτησε με πίστη και αφοσίωση τις ιδέες του, την παράταξη και την πατρίδα. Αφήνει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στις Κυκλάδες, τις οποίες αγαπούσε ιδιαίτερα και εκπροσώπησε επάξια για χρόνια στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, συμβάλλοντας με τις καίριες παρεμβάσεις του στον εκσυγχρονισμό των νησιών μας με σημαντικό έργο.

Προσωπικά, αισθάνομαι μεγάλη τιμή που βρέθηκα και εργάστηκα δίπλα του και έτσι είχα την ευκαιρία να γαλουχηθώ από την πολύτιμη εμπειρία, τις συμβουλές και την πολιτική του σκέψη. Μου πρόσφερε απλόχερα τη φιλία και τη στήριξή του και συνέβαλλε καθοριστικά στην δική μου πολιτική διαδρομή στις Κυκλάδες.

Η απώλειά του ειδικά για τις Κυκλάδες είναι αναμφίβολα μεγάλη, καθώς ο Γιάννης Παλαιοκρασσάς υπήρξε αποδοτικός και εργατικός πολιτικός για τα νησιά μας, που του ανταπέδιδαν για χρόνια τη μεγάλη αγάπη που τους έτρεφε .

Εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους οικείους του και στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Άνδρο που υπεραγαπούσε».

 

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΦΟΡΤΩΜΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Αποχαιρετούμε σήμερα τον Γιάννη Παλαιοκρασσά, έναν άνθρωπο με βαθιές ηθικές αξίες και πολύ μεγάλη αγάπη για τις Κυκλάδες που επάξια εκπροσώπησε ως Βουλευτής και Υπουργός των Κυβερνήσεων του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Η παρουσία του στα κοινά σημαδεύτηκε από την εξαιρετική πορεία του ως επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών την περίοδο 1990-1992 κατά την οποία πέτυχε την επαναφορά της ελληνικής οικονομίας σε πρωτογενή πλεονάσματα αυξάνοντας τα δημόσια έσοδα. Οι ιδέες του Γιάννη Παλαιοκρασσά οδήγησαν στην πόρτα του την αδίστακτη 17 Νοέμβρη που τον έβαλε στο στόχαστρο της και κατά την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του, χτυπήθηκε θανάσιμα ο Θάνος Αξαρλιάν. Συνέχισε όμως παρά τη στοχοποίηση του να παράγει έργο σεβόμενος τις αρχές του. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που είχα την τιμή να τον γνωρίζω προσωπικά και κρατώ ως πολύτιμο οδηγό μου στην πολιτική, τις πολύωρες συζητήσεις μας. Καλό ταξίδι.

 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΝΟΓΙΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Τον αποχαιρετούμε με αίσθημα σεβασμού και ευγνωμοσύνης για την προσφορά του στις Κυκλάδες στην χώρα και στην παράταξη.

Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Ιωάννη Παλαιοκρασσά, ενός σπουδαίου ανθρώπου, ικανότατου πολιτικού που σε όλη την μακρά θητεία του υπηρέτησε το δημόσιο συμφέρον με συνέπεια και ανιδιοτέλεια. Με την πολιτική σταδιοδρομία του και τη στάση του ο Ιωάννης Παλαιοκρασσάς έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στην πολιτική ζωή της χώρας και στη Νέα Δημοκρατία. Σαν Υπουργός Οικονομικών το 1990-1992 στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη κατάφερε την επαναφορά της Ελληνικής Οικονομίας στα πρωτογενή πλεονάσματα και αμέσως μετά έγινε στόχος τρομοκρατικής επίθεσης της 17 Ν. Προσέφερε τα πάντα σε δύσκολους καιρούς και κατάφερε να αναδείξει τις Κυκλάδες όσο λίγοι. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την απλότητά του στους νησιώτες και την ιδιαίτερη φιλία που είχε με τον πατέρα μου.

Τον αποχαιρετούμε με αίσθημα σεβασμού και ευγνωμοσύνης για την προσφορά του στις Κυκλάδες στην χώρα και στην παράταξη.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους οικείους του.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Kαλή ανάσταση να έχει, παρηγοριά στους οικείους του.
Από τους σπουδαιότερους πολιτικούς που ανέδειξε η Ανδρος, την
οποία είχε στην καρδιά του.