Έργα συντήρησης κι έργα πνοής!! Έργα αντιπολίτευσης και έργα προσβολής...

Διορθώθηκε ο "βομβαρδισμένος" δρόμος του Παραπορτίου την εβδομάδα που πέρασε...

Υπάρχουν τα έργα συντήρησης και τα έργα πνοής. Τα έργα συντήρησης διορθώνουν ότι κατέστρεψε ο χρόνος. Τα έργα πνοής ανοίγουν νέες διαδρομές μέσα στον χρόνο. Στην περίπτωση του δρόμου γεφυριού Παραπορτίου και Θεοσκέπαστης, που επισκευάστηκε μετά από χρόνων αθλιότητας, έχουμε ένα έργο συντήρησης που η πολύχρονη εγκατάλειψη κόντεψε να το μετατρέψει σε έργο πνοής, καθώς ο δρόμος κόντεψε να εξαφανιστεί και η ανακατασκευή του μοιάζει σαν να τον ξαναδιάνοιξε!

Δήμαρχος και αντιδήμαρχος παρακολουθούν το στρώσιμο του δρόμου με τσιμέντο... 

Πόσα χρόνια ήταν σαν βομβαρδισμένος ο δρόμος που εξυπηρετεί όλη την νότια πλευρά της πόλης; Δεκάδες σπίτια. Η εκκλησιά. Μέρος της αγοράς. Συν οι τουρίστες που πάνε στη θάλασσα εξυπηρετούνται από αυτόν τον μικρό δρόμο. Τι ήταν για τον προηγούμενο χωραΐτη δήμαρχο να τον συντηρήσει; Τι κόστος θα είχε μια εργολαβία; Έκανε 9.700.000 ευρώ απευθείας αναθέσεις σε 5 χρόνια σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Άνδρου. Αλλά δεν μπόρεσε να διορθώσει 100 μέτρα δρόμο μέσα στη Χώρα!!!   

Ο δρόμος μετά...

Το ότι του τα γράφουμε τον ενοχλεί. Το ότι ασκούμε κριτική στο μη έργο του τον θυμώνει. Και στέλνει εξώδικα και αγωγές. Αν είχε κάνει το έργο κανείς δεν θα μπορούσε να πει τίποτα. Ήταν ένα έργο συντήρησης που απέτυχε να το κάνει. Έκανε όμως μερικά άλλα έργα συντήρησης τα οποία στέλνει σε εξώδικα και αγωγές για να τα μάθουμε και να τα αναγνωρίσουμε. Μα σκοπός δεν είναι να τα αναγνωρίσουμε εμείς. Ή, μόνο εμείς. Σκοπός του έπρεπε να ήταν να τα αναγνωρίσουν οι πολίτες που τον καταψήφισαν το 2019 και από 60% το 2014 τερμάτισε στο 37% το 2019...

Και ο δρόμος πριν...

Σκοπός του θα έπρεπε να ήταν να αναγνωρίσουν το "έργο" του οι πολίτες έστω και μετά το 2019. Όμως από το 2019 μέχρι το 2021 έχει επιδοθεί σε νομικές καταγγελίες και μετωπικές αντιπαραθέσεις που ελάχιστα τον βοήθησαν να αναδείξει την παρουσία του. Θεώρησε πως μπορούσε να ανακόψει το έργο των επομένων με καταγγελίες σε όλες τις αρχές! Και κάπως έτι κατάφερε στη δημοσκόπηση του Ιουλίου και τερμάτισε ως αποδοχή στο 14%!!!

Γιατί αντί να μιλήσει με νηφαλιότητα για το όποιο έργο του επιδόθηκε σε μια επιχείρηση "υιοθεσίας" και συνάμα καταγγελίας των έργων των επόμενων. Ακόμα και έργα που δρομολόγησε αυτός (όπως τον διαχωρισμό του λιμενικού ταμείου) τα κατήγγειλε χέρι-χέρι με τον κ. Καπάκη. Η ενωμένη αντιπολίτευση έχει κάνει τόσες άσκοπες καταγγελίες στην Αποκεντρωμένη, στον Εισαγγελέα, στο ΣΔΟΕ, στο Ελεγκτικό Συνέδριο, που οι υπάλληλοι του Δήμου έχουν μείνει άναυδοι. Αν και δεν έχουν πετύχει τίποτα συνεχίζουν τις δικαστικές διαμάχες μπας και σταματήσουν τους σημερινούς από το να κάνουν έργο. Μάταιος κόπος. Οι καταγγελίες πέφτουν στο κενό και τα έργα συντήρησης ή πνοής προχωράνε. Και αυτά είναι που μετράνε στο τέλος...

 

 Ένα μικρό έργο που αποτρέπει μεγάλους κινδύνους...

Βυθίζεται στη δίνη νομικών και δικαστικών αντιπαραθέσεων ο προηγούμενος δήμαρχος. Σε αυτή τη δίνη ενέπλεξε και το ΕΝ ΑΝΔΡΩ. Οι αγωγές μπορεί να εντυπωσιάζουν όσους δεν ξέρουν. Όμως τα στοιχεία τους είναι μάλλον ανύπαρκτα για όσους ξέρουν. Τα έργα των προηγουμένων δεν αναδεικνύονται με καταγγελίες των επομένων και αγωγές στα ΜΜΕ. Αναδεικνύονται με προσεκτική στόχευση και νηφάλια κριτική.

Ποια νηφάλια κριτική όμως άσκησε ο προηγούμενος δήμαρχος που προεκλογικά υπαινίχθηκε ανοιχτά "κλέφτη" τον συνυποψήφιο του κ. Γιαννίση κι είναι στα δικαστήρια; Ποια νηφάλια αντιπολίτευση άσκησε ο προηγούμενος δήμαρχος που αποκάλεσε μόλις τον περασμένο μήνα στο δημοτικό συμβούλιο "μιάσματα" της κοινωνίας τους πολιτικούς αντιπάλους του; Ποια σοβαρή αντίθεση εξέφρασε στο ΕΝ ΑΝΔΡΩ ο προηγούμενος δήμαρχος που μιλά για "αυτοαποκαλούμενο δημοσιογράφο" για μέλος της ΕΣΗΕΑ; Μια φράση προσβλητική που από μόνη της επισύρει αγωγή...

Στη γωνία του Ξενία υπήρχε λακκούβα από καθίζηση πολλών μέτρων. 

Ζητά στην αγωγή του να του ζητήσουμε δημόσια συγνώμη για το ότι δεν αναγνωρίσαμε το έργο του. Όπου τον αδικήσαμε να το συζητήσουμε. Όπου όμως αδίκησε και αδικεί αυτός τους άλλους με ύβρεις και προσβολές πότε θα ζητήσει συγνώμη; Λέει ότι πληγώθηκε η οικογένεια του από την πολιτική κριτική που του ασκήσαμε. Άραγε δεν πληγώθηκε η οικογένεια του Γιαννίση όταν υπαινίχθηκε αυτός ανοιχτά ατασθαλίες που δεν υπάρχουν και που το απέδειξαν οι ορκωτοί λογιστές; Δεν πληγώθηκαν οι οικογένειες του σημερινού δημάρχου, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, των αντιδημάρχων, που τους αποκάλεσε συλλήβδην "μιάσματα" της Άνδρου.

Επισκευάστηκε κι αυτή η επικίνδυνη καθίζηση. Η συντήρηση αργά μα σταθερά προχωρά. Κενά χρόνων αποκαθίστανται σταδιακά...

Δηλαδή σε αυτό το νησί κάποιοι πληγώνονται από την πολιτική κριτική στο έργο τους και κάποιοι άλλοι δεν πληγώνονται για ανυπόστατες καταγγελίες και για ασύγγνωστες ύβρεις; Περίεργη αντίληψη έχει ο προηγούμενος δήμαρχος για την πολιτική, για την ευθιξία και για την τιμή ενός εκάστου. Να σημειώσουμε πως με την περίεργη αντίληψη αυτή δεν πέτυχε τίποτα. Ή, μάλλον πέτυχε: από το 60% προσγειώθηκε στο 37%. Και από το 37% στο 14%!!! Και συνεχίζει!!! Τα υπόλοιπα νηφάλια και με επιχειρήματα στην επιτροπή διακανονισμού - που με την αγωγή του - μας κάλεσε...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Σα πολύ δεν ασχοληθήκαμε με αυτον τον άνθρωπο? Πάει πέρασε αυτός, πέρασε και δεν ακούμπησε,έλαμψε δια της απουσίας του!Ας ασχοληθούμε με τους καινουριους και να τους βοηθήσωμε καθώς φαίνεται πως έχουν όρεξη για δουλειά και δημιουργία.

This comment was minimized by the moderator on the site

Με την μπόχα στο Μπατσί θα γίνει τίποτα...;;; Όποιος πέρασε ειδικά σήμερα ανάμεσα στην Αύρα και τον Σταμάτη καταλαβαίνει τι γράφω... Για να μην αναφερθώ στο το γίνεται πίσω από την Παραλία Κολώνα...

This comment was minimized by the moderator on the site

Σ' αυτό το θέμα με το Λιμενικό Ταμείο εγώ είμαι λίγο μπερδεμένος. Εμείς τώρα με ποιους είμαστε δεν έχω καταλάβει. Μάλλον με την Ανδρο πρέπει να είμαστε, αλλά υποστηριζουμε τις θέσεις του Προέδρου του Ταμείου, οπότε δεν είναι και σίγουρο.
Αλλά αν δεν είμαστε με την Ανδρο με ποιον είμαστε;
Εμείς βέβαια θέλουμε χώρισμα του Ταμείου. Αλλά δεν το κάναμε, όπως και τα υπόλοιπα, οπότε τώρα υποστηριζουμε τους άλλους μέχρι να χωριστεί το Ταμείο που δεν χωρίστηκε!!
Πολύ μπέρδεμα!
Σταματάω να μονολογώ, μην φάω και καμιά αγωγή. Δεν είναι να τους έχεις εμπιστοσύνη

This comment was minimized by the moderator on the site

Την προσβολή προσωπικότητας, την βαβτισατε πολιτική αντιπαράθεση?
Και μάλιστα κατά όλων των μελών της αντιπολιτευσης.
Επόμενο είναι να ακολουθήσουν και άλλα εξώδικα, αγωγές, μηνησεις
Και πολύ άργησαν

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μπορείτε παρακαλώ να βρείτε ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΝΟΜΙΚΑ ΕΠΙΛΗΨΗΜΗ στα κείμενα μας; Οκ. Σουσούδης ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ!!! Δεν κάνει αγωγή λοιπον για συκοφαντική δυσφήμηση! Κάνει αγωγή για "δυσφήμηση" ως προς την "ατμόσφαιρα"!!!
Μέχρι εκεί. Δεν μπορεί να πάει νομικά παρακάτω. Και δεν κέρδισε την αγωγή. Δεν την έχει καν πληρώσει ακόμα (είναι κάποια χιλιάρικα)!
Άρα περιμένετε πριν βγείτε στους δρόμους να πανηγυρίσετε γιατί μπορεί να μην προχωρήσει ή και να απορριφθεί...
Συνεχίστε όμως τις ανωνυμες απειλές. Δείχνετε σε όλους την ανημποριά σας σε επιχειρήματα και το πολιτικό αδιέξοδο σας.
Την καλημέρα μας...
ΥΓ Οι αγωγές δεν είναι έργο. Και δεν αλλάζουν τα ποσοστά που εξακολουθούν να κατρακυλούν από τα έργα των άλλων...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro