ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Φωτογραφίες της LIFO από τον τερματισμό στο παναθηναϊκό στάδιο υπέροχων και πολιτισμένων ανθρώπων αυτής της χώρας που γέννησε τον πολιτισμό, τον Ιπποκράτη, τον Ασκληπιό και το Γαληνό, αλλά και τον Τήνιο απολίτιστο και ρατσιστή πρόεδρο του λιμενικού ταμείου Τήνου-Άνδρου Γ. Σανταμούρη που απεχθάνεται τα ΑΜΕΑ σύμφωνα με δική του δήλωση που αναρτήσαμε ολόκληρη στην προηγούμενη δημοσίευση μας: Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΣ...

Παρά την σιωπή και τις πολιτικές σκοπιμότητες που απλώνουν πάνω από την Τήνο κάποιοι αναλογίστηκαν πως το νησί της Παναγιάς και των μεγάλων εθνικών καλλιτεχνών δεν αξίζει να σιωπήσει στην προσβολή κατά των ΑΜΕΑ. Ένα νησί που στηρίζει τον τουρισμό του στο προσκύνημα της Παναγίας από τους πονεμένους ανθρώπους αυτής της χώρας δυστυχώς έχει ως πολιτικούς εκπροσώπους έναν χυδαιολόγο κατά των ΑΜΕΑ πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και υποστηρικτή του ένα φοβικό δήμαρχο...

Κάθε τόπος έχει τους πολιτικούς που του αξίζουν. Δεξιά ο Γ. Σανταμούρης πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου. Αριστερά ο Γ. Σιώτος δήμαρχος Τήνου. Ο ένας στηρίζει τον άλλον. Κάνουν πως δεν αντιλαμβάνονται την χυδαιότητα των αποστροφών Σανταμούρη κατά των ΑΜΕΑ...  

Ο πρώτος υβρίζει και ο δεύτερος κρύβεται και δεν τολμά να ψελλίσει την στοιχειώδη αποδοκιμασία μην χάσει τον σύμβουλο και την πλειοψηφία στο συμβούλιο. Ποιος μίλησε για "εκβιασμούς" στην πολιτική; Μήπως ο τέως δήμαρχος Άνδρου Θ. Σουσούδης που σπεύδει γράφοντας ανοησίες να βοηθήσει τον Σανταμούρη;

Υπάρχουν όμως και πολιτικοί της Τήνου, που δεν άντεξαν τον ευτελισμό του πολιτισμού του νησιού τους και του προσκυνήματος της Παναγιάς. Είναι ο πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου Ευάγγελος Κορνάρος και ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Φίλιππος Φόρτωμας. Και οι δύο πήραν δημόσια θέση διαχωριζόμενοι από αθλιότητες. Τουλάχιστον κάποιοι στην Τήνο κατάλαβαν πως δεν μπορεί για μερικά ψηφαλάκια να ανέχονται την χυδαιότητα κάθε ξεδιάντροπου... 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

 

Ο Ευάγγελος Κορνάρος που πρώτος αντέδρασε στην χυδαιότητα Σανταμούρη είναι πολιτικός παράγων της Τήνου και υπήρξε πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου - Άνδρου. Υπήρξε δημοτικός σύμβουλος Τήνου.

Παρακολουθούμε εδώ και αρκετό διάστημα την κόντρα μεταξύ του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου - Άνδρου με τα μέλη της συμπολίτευσης του Δήμου Άνδρου αλλά και του ίδιου του Δημάρχου Άνδρου, που το μόνο αποτέλεσμα που είχε είναι η υπολειτουργία του Δ.Σ του ΔΛΤΤ-Α και κατ΄ επέκταση των έργων που θα μπορούσαν να δρομολογηθούν και στα δύο νησιά.

Δε θα μπω στη διαδικασία να κρίνω αυτή την κόντρα αλλά διαβάζοντας εχθές το δημοσίευμα του site enandro δεν μπορώ να μην πάρω θέση. Γνωρίζουμε όλοι ότι η πολιτική, είτε σε κεντρικό είτε σε τοπικό επίπεδο, έχει αρκετές δυσκολίες και οι ισορροπίες είναι πολύ δύσκολες και πολλές φορές μπορεί να φτάσει κάποιος και εκτός ορίων, το οποίο όμως ο πολιτικός θα πρέπει και οφείλει να μπορεί να τις διαχειριστεί.

Θεωρώ ότι οι ύβρεις και οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί θα πρέπει να απουσιάζουν από τον πολιτικό λόγο. Πολλές φορές έχουμε παρακολουθήσει προσωπικές επιθέσεις με "ιδιαίτερους" χαρακτηρισμούς από το Δήμαρχο Τήνου σε Δημοτικούς Συμβούλους κατά τη διάρκεια των Δημοτικών Συμβουλίων. Ίσως οι ύβρεις και οι χαρακτηρισμοί είναι το κοινό σημείο του Δημάρχου με τον Πρόεδρο του ΔΛΤΤ-Α, τον οποίο άλλωστε "τον στηρίζει με χέρια και με πόδια" και συμπορεύονται.

Όμως ο Πρόεδρος του ΔΛΤΤ-Α ξεπέρασε κάθε όριο χαρακτηρίζοντας το Δήμαρχο Άνδρου ως "ΑΜΕΑ". Καθαρή προσβολή από μέρους του σε μία ομάδα ανθρώπων που μόνο το σεβασμό μας θα έπρεπε να δέχεται και όχι να χρησιμοποιείται ως υποτιμητικός χαρακτηρισμός.

Λυπάμαι που το επίπεδο έχει πέσει τόσο χαμηλά στην πολιτική ζωή του τόπου μας. Κάποιος πρέπει να σταματήσει αυτό το ολίσθημα. Για άλλη μία φορά χαίρομαι για την απόφασή μου να μην συμπορευτώ με την παράταξή σας. Οφείλετε όλοι σας, τουλάχιστον, μία δημόσια συγγνώμη στα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Το εξώφυλλό της LIFO με υπέροχες εικόνες αγάπης στον τερματισμό του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Εικόνες που εμμέσως πλην σαφώς ενοχλούν κάποιους απολίτιστους που αλληλοϋποστηρίζονται στον κατήφορο τους. Προς γνώση τους, η αυγή του πολιτισμού καταγράφτηκε χιλιάδες χρόνια πριν όταν σε σκελετό του ανθρώπου του Νεάτερνταλ βρέθηκε σπασμένο πόδι, που είχε λάβει περιποίηση, ώστε να ζήσει έστω κουτσένοντας ο πρώτος άνθρωπος...

Ο Φίλιππος Φόρτωμας είναι βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ. Κατάγεται από την Τήνο.

Παρακολουθώ εδώ και αρκετό καιρό την διαμάχη γύρω από το λιμενικό ταμείο Τήνου Άνδρου αλλά δε θα σταθώ σε όσα έχουν συμβεί και ειπωθεί μέχρι πριν λίγο καιρό. Όμως θεωρώ υποχρέωση όλων ημών των πολιτευομένων στα των Κυκλάδων και όχι μόνο - θεωρώ τον εαυτό μου πρώτα από όλα ενεργό πολίτη -  να βάζουμε τα όρια ή να ποδηγετούμε την σκέψη και τα πολιτικά πράγματα με την στάση μας και τον λόγο μας. 
 
Ειλικρινά όμως εκπλήσσομαι από την στάση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Γιώργου Σανταμούρη χρησιμοποιώντας υποτιμητικά τον όρο ΑΜΕΑ, γιατί τον γνωρίζω και ξέρω τις ανθρωπιστικές, κοινωνικές και δημοκρατικές του ευαισθησίες. Πέρα από το ότι διαφωνώ προσωπικά με την προσβολή κάθε θεσμού- η προσβολή του προσώπου είναι και θέμα των δικαστηρίων πολλές φορές- διαφωνώ με την στάση σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Αντιλαμβάνομαι επίσης την ευαίσθητη του γράφοντα το άρθρο κ. Διαμαντή Μπασαντή, καθώς γνωρίζω τον 27ετή οικογενειακό και προσωπικό αγώνα που δίνει αυτός και η οικογένεια του καθώς η κόρη του έχει μυική δυστροφία. Αυτό με κάνει να «αγκαλιάζω» με τη στάση μου τον αγώνα και των οικογενειών αλλά και όλων αυτών των παιδιών. 
 
Όμως η κοινωνική ευαισθησία σε τέτοια θέματα πρέπει να ναι αμείλικτη και εμείς οι πολιτικοί να μην «σφυράμε» αδιάφορα. 
Ο δείκτης πολιτισμού μιας δημοκρατικής κοινωνίας αποτυπώνεται στη ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία. Ο σεβασμός της ατομικής και ομαδικής ιδιαιτερότητας πρέπει να επιδιώκεται από όλους μας. Το θέμα είναι ο κόσμος να αποκτήσει οικειότητα με τη διαφορετικότητα. Να μην την αποφεύγει. Να μην την αγνοεί. Να την βλέπει. Να μην την λοιδωρεί αλλά αντιθέτως να ψάχνει τρόπους να επικοινωνήσει μαζί της.
 
Η ενσωμάτωση των συμπολιτών μας με αναπηρία στην κοινωνική και οικονομική ζωή είναι αυτονόητο δικαίωμά τους και η εργασία είναι βασική προϋπόθεση για να το πετύχουν. Οι κάθε είδους απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν τους προσβάλλουν στο ελάχιστο, προσβάλλουν όμως τα μέγιστα όποιον σκέφτεται με αυτό τον υποτιμητικό τρόπο.
 
Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε κοντά τους με ουσιαστικές και αποτελεσματικές πολιτικές. Και βέβαια να πολεμήσουμε στη ρίζα οποιαδήποτε διάκριση, οποιοδήποτε στερεότυπο μπορεί να υπάρχει ακόμη σήμερα απέναντι στα ΑμεΑ. Γιατί εκτός από ίσες ευκαιρίες, τα ΑμεΑ αξίζουν κάτι το οποίο δεν κοστίζει τίποτα, και αυτό είναι η αξιοπρέπεια.
 
 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet