Μόλις 5 λεπτά πριν!!!...

Μάταια εξηγούσε χτες τη νόμιμη διαδικασία ο επί 7 χρόνια πρόεδρος του ΔΣ δικηγόρος Λ. Μπάλλας - ομού με τη νομική σύμβουλο του Δήμου Άνδρου - στον κ. Σουσούδη νόμους και διαδικασίες. Αυτός επέμεινε είχε πλειοψηφία στο ΔΣ ότι ήθελε έκανε. Φωτογραφία από το 2017. Όταν ο Θ. Σουσούδης έκλεινε κόντρα στις εισηγήσεις των αρμοδίων την Αναπτυξιακή επειδή πάλι έτσι είχε αποφασίσει αφήνοντας τους πάντες απλήρωτους...

Όπως πολιτικά ανέμελα και ανεύθυνα διοίκησε ο αποτυχών πρώην δήμαρχος Θεοδόσης Σουσούδης με τον ίδιο τρόπο «αποφάσισε» χθες να καταψηφίσει - με τον εταίρο του τον κ. Καπάκη - εκκαθαρισμένες τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, φέρνοντας με την ομάδα που διοίκησε και απέτυχε παντελώς και την Αναπτυξιακή επί 5ετία (Θεοδωράκης, Τσατσομοίρου, Βιδάλης, Καπάκης) δική τους παράτυπη εισήγηση. Που συντάχθηκε και εστάλη 5 λεπτά πριν το συμβούλιο!!! ΕΤΣΙ ΔΙΟΙΚΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ, Έτσι διοικούν ως πλειοψηφία του ΔΣ σήμερα. Καλά που έχει αλλάξει ο νόμος και μπορεί ο δήμαρχος να κάνει έργα...

Για να καταλάβετε το απίθανο που συνέβη χτες: Έστειλαν εισήγηση οι παραπάνω τέσσερις σύμβουλοι μόλις 5 λεπτά πριν το συμβούλιο! Η οποία εισήγηση διαβάστηκε στο συμβούλιο... από τηλέφωνο! Εισήγηση με μη εκκαθαρισμένες τελικά… εκκαθαρίσεις! Οι οποίες συντάχθηκαν λίγα λεπτά πριν το συμβούλιο και στις οποίες δεν υπήρχαν ολοκληρωμένα ποσά (έλειπαν τόκοι υπερημερίας κλπ)!!! Αλλά παρέπεμπαν σε τελικές μελλοντικές νέες εκκαθαρίσεις!!! Αυτά ήθελαν να ψηφιστούν και να σταλούν στο ΥΠΕΣ για να εκταμιεύσει τα όποια χρήματα θα εκκαθαρίζονταν, μετά την τελική νέα εκκαθάριση!!!

Μήπως εκπλαγήκατε από την ταχυδακτυλουργική, λογιστική και νομική αλχημεία; Ο λογιστής κ. Τσαούσης πάντως όχι! Η αντιπολίτευση ως πλειοψηφία (ελέω απλής αναλογικής) αγνοώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες βάφτισαν τα παραπάνω "νόμιμα"! Κατά πλειοψηφία!...

Μάταια ο πρόεδρος του ΔΣ δικηγόρος Λ. Μπάλλας και η νομική σύμβουλος του Δήμου Κ. Κυρτάτα τους εξήγησαν πως δεν ήταν νόμιμη όλη αυτή η μεθόδευση. Οι Σουσούδης-Καπάκης-Τσατσομοίτου-Θεοδωράκης-Αδάμης-Τσαούσης επιχειρηματολόγησαν σε διάφορα στάδια της συζήτησης κόντρα στους δύο νομικούς πως... ήταν νόμιμη!!! Και στο τέλος ως πλειοψηφία στο ΔΣ καταψήφισαν τη νόμιμη εισήγηση του δημάρχου με την οποία θα πληρώνονταν οι οφειλές!

Να σημειωθεί πως μιλώντας στο συμβούλιο ο πιστωτής Γ. Τριδύμας είπε εμφανώς απογοητευμένος από την θλιβερή εικόνα της αντιπολίτευσης: "δεν θέλω να πω παρά ο μόνος που δεν φταίει για όλα αυτά και ο μόνος που έδειξε ενδιαφέρον να πληρωθούμε είναι ο σημερινός δήμαρχος Δ.Λοτσάρης. Εσείς που σήμερα λέτε πως είστε η γενική συνέλευση της Αναπτυξιακής που είσαστε όλα αυτά τα χρόνια; Πόσες φορές συνεδριάσατε για εμάς εκτός από σήμερα;"

Φυσικά μίλησε ο άνθρωπος σε "ώτα μη ακουόντων"...

Ως εισηγητής και της ομάδας Καπάκη ο κ. Βόσσος καταγγέλλει την πολιτική Σουσούδη. Χτες ο κ. Καπάκης και η ομάδα του στήριξαν πλήρως τον βαλλόμενο κ. Σουσούδη. Έχει ο καιρός γυρίσματα...

Με την καταψήφιση της πρότασης του δημάρχου για έγκριση της εισήγησης για εξόφληση των οφειλών της Αναπτυξιακής που οδήγησε (κατά τους Βόσσο-Καπάκη το 2017) σε χρεοκοπία ο κ. Σουσούδης, ο Δήμος δεν μπορεί να προσφύγει στις χρηματοδοτήσεις του ΥΠΕΣ και να εξοφλήσει τους ανθρώπους στους οποίους χρωστά ο κ. Σουσούδης από το 2017!!!

Να σημειωθεί ότι όταν το Δημοτικό Συμβούλιο καταψηφίζει ένα θέμα – όπως έγινε σήμερα - δεν μπορεί να ξαναεισαχθεί για συζήτηση παρά μόνο ένα προκύψουν πολύ σοβαρά νέα στοιχεία τα όποια δεν ήταν σε γνώση του σημερινού ΔΣ. Υπάρχει δηλαδή πολύ σοβαρός κίνδυνος μετά την σημερινή καταψήφιση να χάσουν τα χρήματα τους οι προμηθευτές και ας έχουν δικαστικές αποφάσεις.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τον "πρόεδρο" της Γενικής Συνέλευσης της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΑΕ Δ. Θεοδωράκη 20-25 λεπτά πριν το Δημοτικό Συμβούλιο (!!!) και μετά από πρόσκληση της μιας εκκαθαρίστριας (!!!) συνεδρίασε η ΓΣ (Θεοδωράκης, Τσατσομοίρου, Βιδάλης, Καπάκης) και αποφάσισαν να φέρουν στο Δημοτικό Συμβούλιο της οφειλές προς τους προμηθευτές. Η απόφαση αυτή έφτασε ηλεκτρονικά… περίπου 5 λεπτά πριν την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου!!! Στο συμβούλιο - μη υπάρχοντος εγγράφου - διαβάστηκε από τηλέφωνο από την Α. Τσατσομοίρου!!!

Με αυτόν τον τρόπο μετά από 5 ολόκληρα χρόνια θυμήθηκαν μόλις 5 λεπτά πριν την έναρξη της συνεδρίασης να φέρουν ένα πρακτικό (όχι έγγραφο) που διάβασαν κακήν κακώς και από το τηλέφωνο!!! Στο οποίο ζητούσαν να αναγνωριστούν από τον Δήμο υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ που έχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, πλην όμως:

- Αυτή η ΓΣ δεν συνεδρίασε νόμιμά διότι δεν έχει δημοσιευθεί πρόσκληση και δεν παρίστατο 100% του μετοχικού κεφαλαίου

- Οι οφειλές δεν ήταν εκκαθαρισμένες, δεν είχαν τόκους υπερημερίας κτλ

- Η συγκεκριμένη σύνθεση της ΓΣ δεν ισχύει πλέον αφού με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου έχει αντικατασταθεί. Επίσης η νέα Γενική Συνέλευση με την νέα της σύνθεση έχει ήδη ορίσει νέους εκκαθαριστές, που ήδη έχουν φέρει τα έγγραφα της τελικής εκκαθάρισης συμπεριλαμβάνοντας τόκους υπερημερίας κλπ.

Τέλος, το κυριώτερο αγνοούσαν πλήρως σχετική απόφαση του Υπ. Εσωτερικών που λέει πως δεν μπορούν οι αρχηγοί των παρατάξεων να φέρνουν θέματα προ ημερησίας διατάξεως στο ΔΣ. Κάτι που αμφισβήτησε σφόδρα ο Β. Αδάμης και ρώτησε 4-5 φορές αν υπάρχει ΦΕΚ για την σχετική απόφαση. Του απάντησαν 4-5 φορές πως υπάρχει και ο πρόεδρος του ΔΣ και η νομική σύμβουλος του Δήμου Άνδρου. Του έδωσαν αριθμό και ημερομηνία της απόφασης. Όμως ο αδιάβαστος Β. Αδάμης αδυνατούσε να καταλάβει κι ακόμα ρωτούσε!!!

Έτσι η παράτυπη και παράνομη πρόταση των Σουσουδη-Καπακη δεν μπήκε για συζήτηση. Τότε αυτοί και οι ομάδες τους καταψήφισαν την πρόταση του Λοτσάρη να αναγνωριστούν οι υποχρεώσεις της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ από τον Δήμο μιλώντας για "παρανομίες", "εγωισμούς", "πλειοψηφίες" και άλλα εκτός κάθε διαδικασίας. 

Ο μόνος από όλους της αντιπολίτευσης που κατάλαβε την σπουδαιότητα και ψήφισε παρών δίνοντας ευκαιρία να πληρωθούν οι πιστωτές ήταν ο Γ. Τρανάκος. Όμως ήταν μόνος. Δεν έφτανε η χτεσινή του "ψήφος λογικής" όταν όλοι οι άλλοι καταψήφιζαν το μόνο νόμιμο τρόπο να πληρωθούν οι άνθρωποι που αυτοί δεν πλήρωσαν από το 2017 μέχρι σήμερα.

Από τους άλλους ξεχώρισαν ιδιαίτερα ο Β. Αδαμης που όπως είπαμε ρωτούσε και ξαναρωτούσε συνέχεια για το ΦΕΚ της απόφασης του ΥΠΕΣ. Του απαντούσαν οι νομικοί Μπάλλας και Κυρατάτα. Κι αυτός ξαναρωτούσε. Και ο πάντα αυτοσχεδιάζων Σ. Τσαούσης. Αυτός ο κάποτε λαύρος επικριτής οποιασδήποτε εισήγησης που δεν έφτανε εγκαίρως για να την "μελετήσει", χτες υποστήριξε αντι-εισήγηση πλήρως ατεκμηρίωτη (χωρίς τόκους υπερημερίας) που εστάλη 5 λεπτά πριν τον συμβούλιο!!! Η απόσταση από το φαίνεσθαι της αρχής - του λογιστή ΤΕΙ Χανίων - κ. Τσαούση μέχρι το είναι του σήμερα ήταν μόλις μερικά μικροπολιτικά μικροπαραταξιακά βηματάκια...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet