ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟ: Αγιασμός στο κτίριο-κόσμημα της Χώρας...

Χοροστατούτος του μητροπολίτη Δωρόθεου Β' έγινε αγιασμός ανήμερα της Θεοσκεπάστου στο πλήρως ανακαινισμένο δημοτικό κτίριο όπου στεγαζόταν και θα στεγαστεί πάλι ο αρχιερατικός επίτροπος της Άνδρου. Επίσης θα στεγαστούν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Άνδρου, που σήμερα ασφυκτιούν στο δημαρχείο. Παρόντες στον αγιασμό ιερείς του νησιού, επίσημοι που είχαν προσέλθει για την μεγάλη γιορτή, η διοίκηση του Δήμου Άνδρου, κάποια ΜΜΕ των Κυκλάδων και της Άνδρου, υπάλληλοι της τεχνικής υπηρεσίας και κάτοικοι του νησιού. Δεν παρέστη κανείς της αντιπολίτευσης. Κάτι που σχολιάστηκε από παρισταμένους κι έδωσε αφορμή στο δήμαρχο να πει ορισμένα λόγια στην ομιλία του.

Το κτίριο που μέχρι το 2019 κατέρρεε κυριολεκτικά σήμερα αποτελεί κόσμημα της αγοράς της Χώρας. 

Ένα κόσμημα από έξω...

Και αυτό ήταν που παραδόθηκε το 2019. Ίσως γι' αυτό και δεν ήρθε ούτε ένας της αντιπολίτευσης στον αγιασμό του μητροπολίτη, όπως σχολίασε στέλεχος της διοίκησης του Δήμου...

Τώρα που ολοκληρώθηκαν όλες οι εργασίες έξω και μέσα είναι πλέον ένα κόσμημα. Μέσα με την λαμπρότητα των παλιών αρχοντικών γύψινων στις πόρτες, με πατώματα με εντυπωσιακά πλακάκια, με πορτοπαράθυρα εντελώς καινούρια, όλο το κτίριο ακολουθεί μέσα κι έξω παραδοσιακή τεχνοτροπία και χρώματα. Ειδικά να τονίσουμε πως τα παλιά ξύλινα ετοιμόρροπα πατώματα είναι πλέον από μπετόν και αντέχουν τα βάρη και τις χρήσεις για τις οποίες προορίζεται το κτίριο.  

Ενθουσιασμένος ο μητροπολίτης Δωρόθεος μιλώντας μετά το τέλος του αγιασμού είπε πως η μητρόπολη Σύρου - Άνδρου θα δωρίσει σειρά εντυπωσιακών επίπλων στο χώρο του αρχιερατικού ώστε να ολοκληρωθεί η εντυπωσιακή εικόνα του κτιρίου - κόσμημα.

Πλήρως ανακαινισμένο και το κάποτε ετοιμόρροπο μπαλκόνι που κοιτά τον δρόμο της Αγοράς από ψηλά, καθώς και η μεγάλη βεράντα του δεύτερου ορόφου με την εξαιρετική θέα στο Νειμποριό. Το σπουδαίο πέτρινο αρχοντικό του προηγούμενου αιώνα που περιήλθε στην κυριότητα του Δήμου Άνδρου έγινε καλύτερο από ότι ήταν.   

Μιλώντας για την εντυπωσιακή ανακαίνιση του κτιρίου ο δήμαρχος Άνδρου Δ. Λοτσάρης είπε πως: "το κόστος της έφτασε τα 350.000. Τα 150.000 της αρχής έδωσε η Περιφέρεια". Για τον λόγο αυτόν ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκο, τον αντιπεριφερειάρχη Γ. Λεονταρίτη και τον έπαρχο Δ. Λάσκαρη. Και συνέχισε: τα υπόλοιπα 200 έδωσε ο Δήμος Άνδρου.¨Αυτά ήταν τα χρήματα για τα οποία κατηγορεί η αντιπολίτευση αναφέροντας την απευθείας ανάθεση, της οποίας είχε το δικαίωμα λόγω της επικινδυνότητας του κτιρίου, ώστε να γίνει επικίνδυνο και ετοιμόρροπο κτίριο ασφαλές." Και ολοκλήρωσε: "το προτιμούσαν ένα δημόσιο κίνδυνο, όπως υπήρξε σε όλη την 5ετή δική τους θητεία, κι όχι ένα κτίριο-κόσμημα για δημόσια χρήση, που παραδίδεται στην κοινωνία της Άνδρου;. Όσο για το κόστος είναι όλα διάφανα και ηλεγμένα από όλες τις υπηρεσίες της πολιτείας, της περιφέρειας και του Δήμου." 

Τα παραπάνω είπε ο δήμαρχος ψέγοντας την πλήρως απούσα αντιπολίτευση. Όπως σχολίασε παριστάμενο στέλεχος του Δήμου Άνδρου: "δεν άντεχαν να δουν το κτίριο στην λαμπρότητα του και εσωτερικά. Νοιώθουν ήδη άβολα με την εξαιρετική εικόνα του εξωτερικά σε σχέση με το ερείπιο που κατέλειπαν αυτοί."

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Συγχαρητήρια! Πραγματικό κόσμημα για το νησί!!
Σίγουρα όλα στο νησί;δεν μπορούν να αναστηλωθούν σε 3,5 χρόνια, όμως βλέπουμε δουλειά και αγάπη για τον
Τόπο. Ευχαριστούμε