Αποκαταστάσεις και συντηρήσεις στα Γυάλια και στο Απροβάτου και η διαφορά τους με τα έργα...

ΓΥΑΛΙΑ

Υπάρχουν ζημιές που γίνονται μετά από φυσικά ή άλλα φαινόμενα. Αυτά συμβαίνουν σε όλο το νησί. Και σε όλο τον χρόνο. Η περσινή κατακλυσμιαία βροχή είχε αρκετές τέτοιες ζημιές. Σε δύο έγιναν οι αναγκαίες αποκαταστάσεις-συντηρήσεις πριν λίγες μέρες. Η πρώτη στον παραλιακό δρόμο στα Γυάλια. Ο δρόμος προς την μεριά του πέτρινου κιοσκίου κάθησε και δημιούργησε κινδύνους. Η επιδιόρθωση - συντήρηση έγινε και ο δρόμος, μαζί με το τοιχίο επανήλθε στην προηγούμενη κατάσταση. Η δεύτερη ήταν στο Απροβάτου όπου το νερό διέλυσε προηγούμενο τεχνικό έργο λόγω του ότι η σωλήνα ήταν πολύ μικρή για να αντέξει. Έγινε εφέτος αποκατάσταση και στα δύο σημεία...

Να παρατηρήσουμε εδώ πως οι μικρές διορθωτικές παρεμβάσεις, οι αποκαταστάσεις ζημιών και οι συντηρήσεις, που έκανε η σημερινή διοίκηση σε αυτά τα σημεία ή και σε άλλα είναι μέρος της διαχείρισης της καθημερινότητας. Τα έργα όμως είναι αυτά που αλλάζουν την καθημερινότητα και δίνουν προοπτική στον τόπο. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά. Και από έργα η προηγούμενη διοίκηση έμεινε μετεξεστέα, καθώς δεν παρήγαγε ούτε ένα. Κάτι συντηρήσεις και μερικές αποκαταστάσεις έκανε και τις θεώρησε με τυμπανοκρουσίες σαν έργα!!! Για τον λόγο αυτόν δεν είχε και στα φυλλάδια του απολογισμού της τον Ιούνιο του 2019 να παρουσιάσει τίποτα. Και δεν είχε να παρουσιάσει ούτε μελέτες ή προτάσεις για έργα της τετραετίας που διεκδίκησε ανεπιτυχώς.

Αργότερα όταν άρχισαν να γίνονται το ένα μετά το άλλο έργα στη Χώρα και στο νησί επιχείρησε ο πρώην δήμαρχος να τα οικειοποιηθεί θεωρώντας πως οι πολίτες θα μπερδεύονταν. Σήμερα τέσσερα ολόκληρα χρόνια έχουν γίνει δεκάδες έργα και απλώς επιχειρεί να τα κατηγορήσει, να τα ακυρώσει ή σταματήσει, να οικειοποιηθεί κάποια δημιουργώντας πλέον θυμηδία στους πολίτες. Νομίζει το υπόδειγμα αντιπολίτευσης στιλ Τσίπρα που ακολούθησε θα του αποφέρει κέρδος. Δεν πήρε το μήνυμα από τις εθνικές εκλογές όπως φαίνεται.

ΑΠΡΟΒΑΤΟΥ

Πάνε χρόνια όταν το Εν Άνδρω από αυτή τη στήλη επιχειρηματολογούσε πως η προηγούμενη διοίκηση δεν έκανε έργα. Μόνο μερικές αποκαταστάσεις και συντηρήσεις σε όλη τη διάρκεια της θητείας της. Ο πρώην δήμαρχος θεωρούσε τις λίγες συντηρήσεις και ελάχιστες αποκαταστάσεις σαν... έργα! Και θεωρούσε πως αδικούνταν από την επιχειρηματολογία μας φτάνοντας μέχρι τα δικαστήρια (πρωτοδικείο και εφετείο) μήπως και επιβάλει την πολιτική του άποψη!!! Τέτοια δημοκρατική παιδεία έχει αυτός που αποκαλούσε κραυγάζοντας στο δημοτικό συμβούλιο τους πολιτικούς αντιπάλους του... "μιάσματα"!!! Έχει δημοσιευτεί και το σχετικό βίντεο για να μην υπάρχουν αμφιβολίες... 

Σήμερα μπροστά στις  αποκαταστάσεις και συντηρήσεις της σημερινής διοίκησης επανερχόμαστε εκ νέου για να εξηγήσουμε σε όλους πως έργα είναι αυτά που αλλάζουν τη ζωή ενός τόπου, ενός οικισμού, ενός χωριού. Και έργο είναι το νέο δημοτικό σχολείο Χώρας, που παρουσιάσαμε την εξέλιξη του προχτές. Έργο είναι τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης και οι ασφαλτοστρώσεις στη Χώρα. Έργο είναι η τηλεμετρία στο νερό σε όλο το νησί, αλλά και η νέα δεξαμενή μηχανικής αφαλάτωσης του νερού στο Μπατσί, καθώς και οι νέοι τσιμεντοστρωμένοι ή ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι εκεί που δεν υπήρχαν (Κυπρί, Φελλός κλπ) και δεκάδες άλλα που μελετήθηκαν, έγιναν ή βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλο το νησί. 

 "ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Στην περίπτωση των Γιαλιων δεν έχει επιστρέψει στην πρότερη του κατάσταση καθώς δεν έχει αποκατασταθεί το πέτρινο στηθαίο με μεγάλη πιθανότητα να υποχωρησει αν κάποιος στηριχθεί πάνω του κι να υπάρξει ατύχημα.