"Φολκς Ανγκλέ" και χορευτικό Κορθίου διεύρυναν την εικόνα των χορευτικών στην Άνδρο...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Πολιτισμού και Παράδοσης Άνδρου "Φολκς Ανγκλέ" και η Χορευτική ομάδα Κορθίου ,συμμετείχαν για πρώτη φορά σε κοινή εκδήλωση με 70 χορευτές από μεικτά τμήματα παιδιών και ενηλίκων, στο πλαίσιο των εορτασμών της Πανανδριακής εορτής της Παναγίας Θεοσκέπαστης και παρουσίασαν στο προαύλιο του Ναού χορούς από την Μικρά Ασία και τη Χίο με χοροδιδάσκαλο την Γεωργία Ξανθού (απόφοιτο ΤΕΦΑ Θεσσαλίας, με ειδικότητα παραδοσιακών χορών) και με συνοδεία των νέων μουσικών από την Άνδρο, της Αυγουστίνας Μάστορη στη φωνή και το σαντούρι, του Ζαννή Μάστορη στο λαούτο και του Γιώργου Ρέρρα στο βιολί.


Μετά τη συνοδεία της εικόνας της Παναγίας και τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων χορευτών κατά τη λαμπαδηφορία, μέλη του τμήματος ενηλίκων του Φολκς Ανγκλέ και της Χορευτικής ομάδας Κορθίου συμμετείχαν και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς κατά την χοροεσπερίδα του Συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Συνετίου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου και η Χορευτική Ομάδα Κορθίου ευχαριστούν τον πατέρα Μιχαήλ Καλαμπούκη καθώς και την πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Συνετίου κ. Μαργαρίτα Κορκοδείλου για τις δύο τιμητικές προσκλήσεις.
Η κατά κοινή παραδοχή εξαιρετική εμφάνιση των χορευτικών τμημάτων δίνει το παραπέρα κίνητρο να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τα τμήματά του και να συνεχίσουν τις ποικίλες δραστηριότητές τους στην υπηρεσία του πολιτισμού και της παράδοσης της Άνδρου σύμφωνα με το καταστατικό του.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΑΝΔΡΟΥ "ΦΟΛΚΣ ΑΝΓΚΛΕ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet