Ο χορός στ' Αηδόνια άνοιξε τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο Κόρθι

Του Δημήτρη Αντωνέλλου

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αηδονίων σήμανε την έναρξη των μουσικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού στην περιοχή του Κορθίου. Ο χορός έγινε στην πλατεία των Αγίων Πάντων, μπροστά από τον ομώνυμο ναό, σε ένα χώρο φυσικά προστατευμένο από καιρικές συνθήκες. Τη συγκεκριμένη βραδιά ο καιρός ήταν πολύ καλός και το γλέντι  διήρκησε μέχρι το πρωί, όπως συμβαίνει συνήθως άλλωστε. Μουσική έπαιξαν ο Νίκος Σκόρδος (βιολί) και Γιάννης Ψαρρός (πλήκτρα).

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος είχε υπολογίσει ατομικό μενού, με σπιτικά εδέσματα, που είχαν ετοιμάσει νωρίτερα οι χωριανοί, και έπαιρνε ο επισκέπτης δίνοντας ένα συμβολικό αντίτιμο στην είσοδο για την ενίσχυση του Συλλόγου. Συμπληρωματικά υπήρχαν ποτά (κρασί Αηδονίων και μπύρες) καθώς και σουβλάκια στα κάρβουνα. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των παρευρισκομένων πέρασε τα 400 άτομα.

Ο συγκεκριμένος χορός έχει γίνει πια θεσμός, και έχει χαρακτηριστικό του το μικρό μέσο όρο ηλικίας των επισκεπτών. Αυτό σε συνδυασμό με το ταπεραμέντο των κατοίκων αυτού του χωριού και την ιδιαίτερη χορευτική τους ικανότητα (οι Αηδονιάτες και οι Παλαιοκαστρινοί είναι γνωστοί για το χορό τους και τα γλέντια τους) , έχει μόνο ένα αποτέλεσμα: κέφι μέχρι το πρωί! Όπως και συνέβη, για μια ακόμη φορά…

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, το Σύλλογο Αηδονίων και όσους βοήθησαν, αλλά και στον κόσμο που στήριξε και στηρίζει πάντα, με την παρουσία του, τέτοιες πρωτοβουλίες!

 «Όταν χαράζει στο Αιγαίο, είναι όμορφα σου λέω…», πόσο μάλλον όταν βρίσκεσαι σε ένα από τα πιο όμορφα χωριά της περιοχής Κορθίου και απολαμβάνεις την ανατολή με καλή μουσική και παρέα!

 

Σημείωση: φωτογραφίες Δημήτρης Αντωνέλλος

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet