Μαγειρεύοντας με τον Ευδόκιμο και στην Υδρουσα

Ο γέροντας Ευδόκιμος επί το έργον

Έγινε το βράδυ της Δευτέρας 31/8 στην Υδρούσα, στην ταβέρνα «Το στέκι του Αντρέα» στον Φελλό, η τρίτη παρουσίαση του βιβλίου «Μαγειρεύοντας με τον γέροντα Ευδόκιμο» στην Άνδρο. Το βιβλίο παρουσίασε η γνωστή δημοσιογράφος, συγγραφέας και διατροφολόγος Μυρσίνη Λαμπράκη. Η ταβέρνα γέμισε ασφυκτικά (300 άτομα) και ο π. Ευδόκιμος μαγείρεψε και για τους φίλους της Υδρούσας την γνωστή σάλτσα για μακαρόνια σε μεγάλη ποσότητα συνοδευόμενος από την Μ. Λαμπράκη. Στη συνέχεια η ταβέρνα πρόσφερε τα μακαρόνια. Έτσι το πρώτο πιάτο ήταν δωρεάν για τους παραβρισκόμενους.

Οι παρουσιαστές διαβάζουν την συνταγή από το βιβλίο

Ο π. Ευδόκιμος ανάμεσα στον π. Αέτιο, στην Μ. Λαμπράκη και τους αδελφούς Λότσάρη

Ήταν μια σπουδαία βραδιά κατά την οποία ο γέροντας Ευδόκιμος εξήγησε τα καλά του απλού και ισορροπημένου φαγητού που εμπεριέχει η λαϊκή κουζίνα. Μίλησε για το πώς ξεκίνησε να μαγειρεύει από την πρώτη μέρα που βρέθηκε στο μοναστήρι και πως αυτή η απασχόληση έγινε η αγαπημένη του καθώς μέχρι σήμερα εξακολουθεί να μαγειρεύει κάθε μέρα το φαγητό για όλους.

Ο κόσμος κατέκλυσε την ταβέρνα του Αντρέα

Υπογράφοντας βιβλία

Μετά την σάλτσα ο π. Ευδόκιμος υπέγραψε δεκάδες βιβλία για όσους αγόρασαν. Και όλοι πέρασαν ευχάριστα. Στην εκδήλωση εκτός του επάρχου Δημήτρη Λοτσάρη (που είναι και ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας) παραβρέθηκε και ο πρώην έπαρχος Γιάννης Μαλταμπές. Ακόμα ήρθε ειδικά από την Αθήνα για την εκδήλωση και ο γνωστός εκδότης των εκδόσεων Gutenberg Γιώργος Δαρδανός.

Ο Γιώργος Δαρδανός στον Φελλό

Την επομένη, Τρίτη μεσημέρι, η Μυρσίνη Λαμπράκη εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί την Πανάχραντο. Εκεί την υποδέχτηκε η αδελφότητα και γευμάτισε μαζί τους μέσα σε μια εγκάρδια ατμόσφαιρα στην οποία συνέβαλε εκτός της καλής παρέας και το καλό φαγητό (αρνάκι μαγειρευτό & φουρτάλια). Ήταν τόση η διάθεση της Μ. Λαμπράκη να πάει στο ιστορικό μοναστήρι ώστε ανέβαλε και προγραμματισμένη υποχρέωση της για την Τρίτη το απόγευμα. Όμως αποζημιώθηκε από το μοναστήρι, την καλή παρέα και το εκλεκτό φαγητό. 

Κόβοντας την φουρτάλια

Πλούσια τα ελέη...

«εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet