Χώρα - Σινέ Άλεξ: Ανοίξαμε και σας περιμένουμε...

Από την προβολή της Δευτέρας 30/5 στο Σινέ-Άλεξ. Πίσω από την οθόνη διακρίνονται τα φώτα του Βραχνού... (φωτο: Εν Άνδρω)

"Ανοίξαμε και σας περιμένουμε", έγραφαν κάποτε ακόμα και οι καλοκαιρινοί κινηματογράφοι όταν ξεκίναγαν προβολές. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γραφτεί και για το Σινε Άλεξ της Χώρας που άνοιξε εδώ και 10 μέρες. "Λίγο νωρίς", σχολιάσαμε στον Γιάννη Κοντομάρκο, που καθόταν στην είσοδο. "Δεν βαριέσαι, ο κινηματογράφος για μένα μετά από μισό αιώνα είναι έρωτας. Δεν με πειράζει είτε με 6 είτε με 13 είτε με 3 όπως απόψε εγώ την προβολή θα την κάνω. Ο Μάϊος έχει ωραίες και ήσυχες βραδιές. Ο κινηματογράφος είναι φρσκαρισμένος, τα μηχανήματα ηλεκτρονικά, οι ταινίες πρώτης προβολής και από θεατές όσοι έρθουν. Πρέπει να υπάρχει μια γωνιά και για όσους αγαπάνε το σινεμά"...

 Πρέπει να υπάρχει μια γωνιά και για όσους ακόμα αγαπούν το σινεμά... Το σινεμά από το οποίο ξεκίνησε ο οπτικοακουστικός πολιτισμός παραπάνω από έναν αιώνα. Πρέπει να υπάρχει ένα σημείο αναφοράς αυτού του Μέσου Μαζικής Επικοινωνίας που δημιούργησε και συντρόφεψε τα όνειρα τόσων γενεών στον 20ο αιώνα και συνεχίζει απτόητο και στον  21ο αιώνα.

Κι ο Γιάννης Κοντομάρκος με τα καινούρια μηχανήματα/κομπιούτερ παρακολουθεί την ροή της προβολής. "Τώρα πια η προβολή έχει γίνει παιχνίδι με τα νέα μηχανήματα" σχολιάζει... (φωτο: Εν Άνδρω)

Και η γωνιά υπάρχει στην Χώρα εδώ και δεκαετίες. Το Σινέ Άλεξ. Που άνοιξε και εφέτος με καθημερινές προβολές. Και τώρα που πάνε ακόμα λίγοι. Και το καλοκαίρι που θα πάνε περισσότεροι. Μια βραδιά στο όνειρο ο κινηματογράφος για μικρούς και μεγάλους. Κυρίως μικρούς είναι αλήθεια μιας και είναι οι μόνοι που ξετρελαίνονται με τα παιδικά. Αλλά και μεγάλους με κλασικές και πρώτης προβολής ταινίες μερικές φορες. Μια βραδιά ενός πολιτισμού που συνεχίζει απτόητος όσο ο παλιος κινηματογραφιστής Γιάννης Κοντομάρκος συνεχίζει να ανοίγει και να περιμένει γι' αυτό το "ταξίδεμα" της μιας βραδιάς... 

"Εν Άνδρω"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet