Γιάννης Ζιώτης: ένας ανδριώτης συγγραφέας που μετά τα ελληνικά "ταξιδεύει" και στα αγγλικά…


(Το παρακάτω κείμενο το «αλιεύσαμε» στο διαδίκτυο. Αναφέρεται στην έκδοση του μυθιστορήματος του Γιάννη Ζιώτη «Λάθος από την αρχή» στα αγγλικά με τίτλο «Mistake froμ the very start”. Είναι χαρά μας κάθε φορά που ένας ανδριώτης, όπως ο Γιάννης Ζιώτης, διακρίνεται εκτός Άνδρου για τον λόγο αυτό αναδημοσιεύουμε το κείμενο στο κυπριακό siteTVonenews” και είναι και εκεί αναδημοσίευση από το Πρώτο Θέμα – Εν Άνδρω).

"Λάθος από την αρχή" – Το βιβλίο του Γιάννη Ζιώτη που κατακτά τις Ευρωπαϊκές βιβλιοθήκες…

Ο Γιάννης Ζιώτης έχει χαρακτηρισθεί από καταξιωμένους ανθρώπους του πνεύματος και της δημοσιογραφίας ως «ο δρομέας της ζωής με ήθος, απέναντι στις σύγχρονες δυσκολίες. Ένας αθλητής, που τον έχρισε πρώτος ο δάσκαλός του, ο Αντώνης Σαμαράκης. Η γραφή του έρχεται από πολύ μακριά και πηγαίνει ακόμα πιο μακριά. Μια ελληνική γραφή, που αποπνέει σεβασμό σε όλες τις στιγμές και τις αγωνίες του παρελθόντος και τραβά ίσια το μέτρο και τη μεσότητα του παππού Αριστοτέλη, του μακρινού μας παππού…».

Ο Γιάννης Ζιώτης, αποτελεί πνευματικό παιδί του Αντώνη Σαμαράκη. Ο ΑντώνηςΣαµαράκης, ήταν γι’ αυτόν ένας πολύτιμος φίλος,μοναδικός δάσκαλος, και του οφείλει τη συγγραφική του γέννηση.Μεταξύ τους δημιουργείται μια σχέση που αποτυπώνει τη βαριά της κληρονομιά στο νεαρό συγγραφέα, ο οποίοςξεκινά το συγγραφικό του ταξίδι από την Άνδρο και καταφέρνει σήμερανα είναι επίκαιρος, διαχρονικός, να μεταφράζεται και να καταξιώνεται διεθνώς, συνεχίζοντας αθόρυβα και ταπεινά υπέρ της συλλογικότητας απέναντι στο κυρίαρχο ρεύμα...

Ο Γιάννης Ζιώτης γεννήθηκε στην Άνδρο το 1976 από ανθρώπους του µόχθου. Είναι µεταφρασµένος στο εξωτερικό, βραβευµένος και θεωρείται ένας από τους καταξιωµένους συγγραφείς της γενιάς του. Σπούδασε δηµοσιογραφία και την υπηρέτησε µε συνέπεια και σεβασμό στην ενημέρωση του πολίτη. 

Το βιβλίο «Λάθος απ’ την αρχή…» αποτελεί το έβδοµο συνολικά έργο του.Αντλεί την έμπνευσή του απ’ την καθημερινότητα. Είναι και ο ίδιος άλλωστε, αναπόσπαστο κοµµάτι του δρόμου. Μέσα από το έργο του έχει καταφέρει να συναντηθεί µε το ευρύ αναγνωστικό κοινό, ν’ αγαπηθεί και να συζητηθεί όσο λίγοι της γενιάς του.Ο ίδιος, άνθρωπος του μέτρου, είναι πεπεισμένος πως το "εργοστάσιο" που παρήγαγε προσωπικότητες έχει κλείσει οριστικά.

Γι' αυτό στο "εργαστήριο" της μνήμης, που έχει στήσει τα τελευταία είκοσι χρόνια στο μυαλό του εμπνέεται "ήρωες παλαιάς κοπής" με καθαρά χέρια, που αναλαμβάνουν το κόστος και βγαίνουν μπροστά την κρίσιμη ώρα, σηματοδοτώντας την στροφή προς το αληθινά καινούριο.

Άλλωστε στην Ιστορία του καθενός μας δεν εξηγούνται όλα με ένα γιατί...

Με το έβδομο βιβλίο του, που έχει τίτλο "Λάθος από την αρχή" συνεχίζει τη διεθνή του παρουσία, μέσα από μια μακρά, προσωπική έρημο με μεγάλες δυσκολίες.
Η παρουσίαση του έργου πραγματοποιήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2017 στην Πρεσβεία της Κύπρου και πλέον κοσμεί τα ράφια των βιβλιοπωλείων της Ευρώπης και τις πλατφόρμες ηλεκτρονικών αγορών.

"A mistake from the very start..."
Διαθέσιμο στην Αγγλική γλώσσα στα: www.amazon.com&www.itunes.com
και στην Ελληνική γλώσσα, σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet