Είμαστε Ό,τι Πετάμε…

 

(Μια ακόμα διάκριση σε Εθνικό Διαγωνισμό για το Γυμνάσιο Τ.Λ. Γαυρίου στα αντικείμενα της «Καλύτερης Φωτογραφίας» και του «Καλύτερου Άρθρου» περιβαλλοντικού περιεχομένου. Με συντονίστρια την καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας Μελισή Παρασκευή και την καθηγήτρια Φυσικής Μπόγρη Κωνσταντίνα, το σχολείο έλαβε μέρος στον Εθνικό και Διεθνή Διαγωνισμό «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον» της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και διακρίθηκε – Εν Άνδρω)

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

...Οι μαθητές εργάστηκαν καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς ως δημοσιογράφοι σ' ένα εικονικό Πρακτορείο Ειδήσεων που ασχολείται με περιβαλλοντικά θέματα και προβλήματα. Συγκεκριμένα, αποφάσισαν πως το πιο σημαντικό από αυτά σε τοπικό επίπεδο είναι το θέμα της Διαχείρισης των Απορριμάτων και θέλησαν επίσης να εξιχνιάσουν την κατάσταση της Ανακύκλωσης στο νησί τους, την Άνδρο.

Σε ομάδες των 2-5 ατόμων υπέβαλλαν 4 συμμετοχές συνολικά με φωτογραφίες και άρθρα τους, στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, λαμβάνοντας έτσι μέρος στον Εθνικό και στον Διεθνή Διαγωνισμό. Τα κριτήρια αξιολόγησης ήταν τα ίδια με εκείνα του Διεθνή Διαγωνισμού, που προκηρύσσεται κάθε χρόνο από το Διεθνή Συντονιστή του Δικτύου (www.yre.global) και αφορούσαν κυρίως στη μορφή, τη δομή και την ποιότητα της συμμετοχής, στο αν εστιάζουν σε ένα τοπικό περιβαλλοντικό θέμα, στην έρευνα και τη διάχυση της πληροφορίας στην τοπική κοινωνία.

Οι συμμετοχές που υποβλήθηκαν αξιολογήθηκαν από τη Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου και πέτυχαν σημαντικές διακρίσεις. Η φωτογραφία με τίτλο «Σώσε το χταποδάκι» απέσπασε το 1ο Βραβείο στην κατηγορία «Φωτογραφία 11-14 ετών» και το άρθρο με τίτλο «Εσύ διαλέγεις…» απέσπασε το 3ο Βραβείο στην κατηγορία «Άρθρο, 11-14 ετών».

Τα ονόματα των μαθητών που κατέκτησαν τα βραβεία:

1ο βραβείο: Βασιλική Λεμπέση, Ειρήνη Μαρίνη, Αθανάσιος - Σπυρίδων Παναγιωτόπουλος, Στυλιανή Πετράκη και Μιχαέλα – Ευτυχία Συρίγου.

3ο βραβείο: Θεοδώρα Γιαχουντή, Ανίσα Κιοράι, Ουρανία Μπαρού, Κατερίνα Παπαχρήστου, Ζαννίνα Τουντασάκη

Συμμετείχαν επίσης στους Διαγωνισμούς στην κατηγορία «Άρθρο, 11-14 ετών» οι μαθήτριες Αλεξάνδρα Εξαδακτύλου και Μαρίνα Καλογρίδου και στην κατηγορία «Άρθρο, 15-18 ετών» οι μαθήτριες Αντριάνα Νάζο, Κλερίντα Κούρτη και Άννα Λούπεση.

Το «Σώσε το χταποδάκι» στην κατηγορία «Φωτογραφία 11-14 ετών» κατάφερε επίσης να διακριθεί στις 10 καλύτερες φωτογραφίες στο Διεθνή Διαγωνισμό (https://yrecompetition.exposure.co/categories/photo-11-14-years) και να διεκδικεί τώρα, ως εκπρόσωπος της χώρας μας, μία από τις πρώτες θέσεις μαζί με Πορτογαλία, Καναδά, Μαυροβούνιο, Ισραήλ, Κίνα, Ρουμανία (2), Αμερική και Τουρκία. Τα αποτελέσματα αναμένονται να ανακοινωθούν στις 5 Ιουνίου 2018.

Ευχαριστίες

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στη ΜΚΟ AndrosRoutes και την Όλγα Καραγιάννη, στο MyBlueOceanκαι τους θαλάσσιους βιολόγους NadinePankow και MarkSchulz, στο AndrosFilm και τον Βαγγέλη Λουκίσα, στο ΚΠΕ Λαυρίου, στην Ιδιωτική Εταιρεία με Μονάδα ΚΔΑΥ και το Δημήτρη και Βίκυ Πέτσα, χωρίς τη συνεισφορά των οποίων δεν θα είχαμε καταφέρει αυτό το αποτέλεσμα. Πολλά συγχαρητήρια και στους 17 μαθητές που εργάστηκαν για το πρόγραμμα όλη τη χρονιά και καλή επιτυχία στο Διεθνή Διαγωνισμό.

Αξίζει να επισκεφθείτε το Γυμνάσιο Τ.Λ. Γαυρίου blog 'Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον' όπου βρίσκονται όλες οι συμμετοχές των μαθητών με τις πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις του πάνω στα συγκεκριμένα περιβαλλοντικά ζητήματα του τόπου. Αξίζει επίσης να παρακολουθήσετε το εκπληκτικό ταινιάκι που δημιούργησε ο Βαγγέλης Λουκίσαςγνωστός και ως 'vanglouk΄ που συνοψίζει τα μηνύματα της δράσης στο Ατένι της Άνδρου.

Η Συντονίστρια του Προγράμματος

Μελισή Παρασκευή

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet