Παρουσιάστηκαν στην Αθήνα οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις της Άνδρου

Για μια ακόμα χρονιά - όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια - έγινε παρουσίαση των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων της Άνδρου στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο  Saint George Lycabettus. Παραβρέθηκαν αθηναϊκά ΜΜΕ και ορισμένοι καλλιτέχνες.

Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν το πρόγραμμα του 4ου Φεστιβάλ Άνδρου από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ, Παντελή Βούλγαρη. Και οι θερινές εκθέσεις που διοργανώνουν το Ίδρυμα Β. & Ε. Γουλανδρή από τον διευθυντή υου Κυριάκο Κουτσομάλη και το Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως, από τον πρόεδρο του Νίκος Σιγάλα. Αναφέρθηκε επίσης και η έκθεση της Καϊρείου Βιβλιοθήκης.

Προλογίζοντας την εκδήλωση ο δήμαρχος Άνδρου - αφού είπε για μια ακόμα φορά πως η Άνδρος  εξελίσσεται σε κέντρο καλοκαιρινού πολιτισμού - ανακοίνωσε πως το αμέσως προσεχές διάστημα παραδίδεται το Πολιτιστικό Κέντρο Κορθίου. Θυμίζουμε πως το Πολιτιστικό Κέντρο στο Κόρθι ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2012 και μετά από πολλές κατασκευαστικές περιπέτειες καταφέρνει να ολοκληρωθεί το 2018. Ελπίζουμε ο πολυχώρος που δημιούργηθηκε στο Κόρθι να βρει τον ρόλο του και να συμπεριληφθεί στα πολιτιστικά, αλλά και στα επιστημονικά δρώμενα του νησιού μας μιας και σήμερα, για παραδείγμα, όλα τα συνέδρια και οι ημερίδες γίνονται στον χειμερινό κινηματογράφο της Χώρας!

Ορισμένοι από τους παραβρισκόμενους ανδριώτες ζήτησαν κάποιες από τις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις να γίνονται και σε άλλα μέρη πέρα από την Χώρα. Το ζήτημα βέβαια είναι πως με εξαίρεση τον πολιτιστικό πολυχώρο στο Κόρθι - που τελειώνει προσεχώς - στα άλλα μέρη του νησιού δεν υπάρχουν υποδομές, παρά μόνο κάποιοι ανοικτοί χώροι. Να σημειώσουμε εδώ πως ο ιδιοκτήτης της ΑΙΓΑΙΑΣ στον Ζόργκο Ακύλας Αναγνωστίδης παρενέβη και ανέφερε πως στο συγκρότημα του υπάρχει ανοικτό θέατρο και προσκάλεσε σε συναυλία που θα γίνει εκεί τον Σεπτέμβριο της Κατερίνας Πολέμη.

(Κείμενο και φωτογραφίες Α.Δ.).

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Για άλλη μια φορά διαπιστώνεται οτι ο Δήμος "ξεχνά" τα τοπικά σχήματα, όπως οι δύο Θεαρτικοί όμιλοι και ο Μουσικός Συλλογος για παράδειγμα, τη στιγμή που υποτίθεται πως ο ίδιος ως φορέας μαζί με τη διοργάνωση του Φεστιβάλ εδώ και μήνες προσπαθεί να προωθήσει τα τοπικά σχήματα της Ανδρου, ειδικότερα για την συμμετοχή τους στο Διεθνές Φεστιβάλ Ανδρου. Θέλω να πιστεύω οτι αυτό δε γίνεται σκόπιμα, αλλά από λανθασμένες κινήσεις των αρμοδίων που συμβουλεύουν και ενημερώνουν τον πρώτο πολίτη του νησιού. Δεν μπορεί παρα να ειναι έτσι, γιατι σε καμίαπερίπτωση δεν μπορεί κανείς νοήμων άνθρωπος να φανταστεί οτι μια τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει στις σκέψεις και το ετήσιο πρόγραμμά της την βοήθεια -με οποιονδήποτε τρόπο- παραγωγικών συλλογικοτήτων, που προσφέρουν όλο το χρόνο στο νησί. Αν συνέβαινε κατι τέτοιο θα ήταν παγκόσμια πρωτοτυπία!