Μιχάλης Ράλλης: ακάματος και φιλόπατρις αναδεικνύει επί 14ετία την Άνδρο διεθνώς

Μια εικόνα του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου για το Οξειδωτικό Στρες που διεξάγεται στην Χώρα της Άνδρου από 6/6/2018 μέχρι 9/6/2018 (φωτ. Εν Άνδρω).

Ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη 6/9 στη Χώρα της Άνδρου το 8ο Διεθνές Ιατρικό Συνέδριο για το Οξειδωτικό Στρες. Το συνέδριο γίνεται στο δημοτικό θέατρο της Χώρας και συμμετέχουν 169 σύνεδροι οι 100 περίπου είναι από ξένα κράτη. Οι χώρες με τους περισσότερους σύνεδρους (5-6) είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία κλπ.

Σύνεδροι προσέρχονται (καθηγητές. φοιτητές, μεταπτυχιακοί κλπ) στο 8ο συνέδριο. Να σημειώσουμε πως είναι το 7ο συνεχόμενο Διεθνές Συνέδρι - από τα 8 - που γίνεται στην Άνδρο. Μια αδιαμφισβήτη προσφορά και επιτυχία του ανδριώτη καθηγητή της Φαρμακευτικής Μιχάλη Ράλλη (φωτ. Εν Άνδρω).

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με λειτουργία το Σάββατο το πρωί 8/9 στην Μονή Παναχράντου. Διοργανωτής και υπεύθυνος του συνεδρίου είναι επί πολλά χρόνια ο ακάματος ανδριώτης καθηγητής της Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μιχάλης Ράλλης.

Σεμνός, προσηνής, ευγενικός, ο Μιχάλης Ράλλης. Μια ασκητική φιγούρα λες και βγήκε από τις σελίδες του Παπαδιαμάντη. Εδώ στο φουαγιέ του συνεδριακού χώρου. Η αλήθεια είναι πως μάλλον δυσκολεύτηκε με την φωτογραφία λόγω της έμφυτης σεμνότητας του (φωτ. Εν Άνδρω).

Χάρη στον καθηγητή Μιχάλη Ράλλη το διεθνές αυτό συνέδριο, που γίνεται κάθε δύο χρόνια, λαμβάνει χώρα για 7η συνεχόμενη χρονιά στην Άνδρο. Μόνο την 1η φορά έγινε εκτός Άνδρου! Ο Μιχάλης Ράλλης αυτά τα 14 χρόνια που διοργανώνει το συνέδριο στην Άνδρο πέτυχε την σταδιακή επιστημονική αναβάθμιση του κάτι που καταγράφεται στην αύξηση των συνέδρων. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως το 2014 είχε 117 συμμετοχές και σήμερα έχει 169.

 

Φωτογραφία από το κλείσιμο του συνεδρίου το 2014 στην τράπεζα της Μονής Παναχράντου (φωτ. αρχείο Εν Άνδρω).

Συνάμα όμως πέτυχε έναν μικρό άθλο καθώς διοργανώνει ένα συνέδριο σε μια πόλη χωρίς πραγματικά συνεδριακό κέντρο. Το κλειστό δημοτικό θέατρο της Χώρας ήταν και παραμένει ο συνεδριακός χώρος, ενώ η Μονή Παναχράντου ήταν πάντα αναφορά της ολοκλήρωσης του μιας και ο ίδιος την αγαπά και την σέβεται ιδιαίτερα. Αυτή τη χρονιά δεν θα γίνει εκεί, λόγω απουσίας του γέροντα Ευδόκιμου, το τραπέζι με το οποίο ολοκληρώνεται παραδοσιακά το Συνέδριο, αλλά θα τελεστεί λειτουργία το Σάββατο το πρωί στην οποία θα παραστούν όσοι σύνεδροι θελήσουν.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet