Στο νησί της ναυτοσύνης

Η ιστοσελίδα «εν Άνδρω» πραγματοποίησε μια σημαντική συνεργασία με το πανελλήνιο λογοτεχνικό περιοδικό «Δέκατα». Και η συνεργασία κατέληξε στο καλοκαιρινό αφιέρωμα του 2014 για την Άνδρο. Το αφιέρωμα κυκλοφόρησε στην Άνδρο και σε όλη την Ελλάδα. Συνεργάστηκαν 29 συγγραφείς, επιστήμονες και καλλιτέχνες από την Άνδρο και την Ελλάδα και δημοσιεύτηκαν 36 κείμενα και φωτογραφίες με αναφορά το νησί της ναυτοσύνης.

Είχαμε πει πως το «εν Άνδρω» είναι εδώ, όχι απλώς για να περιγράψει κάποιες τρέχουσες ειδήσεις ή κάποια καθημερινά γεγονότα. Αυτό το κάνουμε έτσι κι αλλιώς γιατί η ζωή τρέχει καθημερινά κι εμείς είμαστε μέρος της. Και για τον λόγο αυτό παρακολουθούμε τα «ίχνη» της καθημερινότητας και αυτής που πέρασε, ως αναφορές και μνήμες,  αξιολογώντας και επιλέγοντας αυτά που επηρέασαν και επηρεάζουν ευρύτερα την ζωή μας. Επιλέγουμε με κριτήριο τόσο το εύρος του γεγονότος στη ζωή μας όσο και την ποιότητα του, που σημαίνει την αντοχή του στον χρόνο. Και φυσικά τα παρουσιάζουμε με το δικό μας ξεχωριστό τρόπο.

Όμως το «εν Άνδρω» είναι εδώ γιατί θέλει να αφήσει και το δικό του ίχνος στο νησί μας. Στηρίζοντας τα καλά και αντιπαλεύοντας τα άσχημα. Αξιολογώντας τα σημαντικά και προσπερνώντας τα ασήμαντα. Γράφει με τον τρόπο του τη δική του μικρή ιστορία.

Αλλά δεν μένει μόνο στην ηλεκτρονική μορφή με την οποία το γνώρισαν οι χιλιάδες αναγνώστες του μέχρι σήμερα. Συνεργαζόμενο και με άλλα ΜΜΕ επιχειρεί να δώσει το διαφορετικό στίγμα της Άνδρου και με εκδόσεις. Στα πλαίσια της εκδοτικής μας παρουσίας κάνουμε σήμερα το δεύτερο μεγάλο βήμα για το καλοκαίρι του 2014. Με δική μας πρωτοβουλία και με τη συμβολή συνεργατών και πολλών φίλων προχωρήσαμε στην έκδοση  σε συνεργασία με τα πανελλήνιο λογοτεχνικό/πολιτιστικό περιοδικό Δέκατα ενός καλοκαιρινού τεύχους 192 σελίδων αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στην Άνδρο.

Το τεύχος βιβλιοδετημένο κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία του νησιού:

- Βιβλιοπωλείο "Το Λογάρι" - Γ. Αποστολίδης (παραλία Γαύριου).

- Βιβλιοπωλείο "Γραφή" – Σ. Γαρυφάλλου (πεζόδρομος Χώρας).

- Βιβλιοπωλείο Γ. Κωνσταντίνου - πρώην Καραουλάνη (Πλ. Καϊρη - Χώρα).

- Βιβλιοπωλείο "Αγορά Βιβλίου" Δ. Αντονέλλου (πεζόδρομος Κορθίου).

Στο τέυχος που κυκλοφόρησε με την επιμέλεια του διαχειριστή του "Εν Άνδρω" Διαμαντή Μπασαντή συνεργάστηκαν κατά σειρά αναγραφής των κειμένων οι:

Διαμαντής Μπασαντής, Λεωνίδας Εμπειρίκος, Νίκος Βασιλόπουλος, Σταμάτης Καμπανης, Ειρήνη Σπανουδάκη, Χρηστίνα Τελεβάντου, Γιώργος Δαρδανός, Μιχάλης Τιβέριος, Βιβή Παλαιοκρασσά, Γιάννης Μαμάης, Δανάη Μοασαντή, Κωνσταντινος Πολέμης, Μιχάλης Κοκκινης, Χρύσα Φάντη, Παντελής Μπουκάλας, Γιώργος Ανωμερίτης, Δημήτρης Σταυρόπουλος, Γιώργος Λιάλιος, Αλέξανδρος Κατραούζος, Κώστας Ρεσβάνης, Θανάσης Καστανιώτης, Δέσποινα Πολίτου, Χρήστος Οικονόμου, Ιουλίτα Ηλιουπούλου, Μηνάς Βιντιάδης, Παντελής Βούλγαρης,  Λυδία Παλαιοκρασσά, Γιώργος Καμπάνης, Κατερίνα Ρεμούνδου.

Η έκδοση έγινε δυνατή χάρη στους διαφημιζόμενους που τους αναφέρουμε εδώ καθέναν ξεχωριστά και κατ’ αλφαβητική σειρά:

Γραφή – Σ. Γαρυφάλλου, Fast Ferries (πλοία Θεολόγος & Αικατερίνη), Golden Star Ferries (πλοίο SuperferryII), Zarbis (φαρμακευτική), Interamerican, Εκδόσεις Καστανιώτης, Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, Ιατρικός Κύκλος Άνδρου, Λασία Ενθύμια – Γ. Κωνσταντίνου, Menu– Bar Restaurant (επιχειρήσεις Μιχάλη Στρατή), Μικρά Αγγλία  Hotel (επιχειρήσεις Βαλμά), Πανταζής – κατασκευαστική, Πλόες – ταξιδιωτικό γραφείο Κ. Κασιδώνη, Platanos ουζερί, Rafina Tours Χατζής, Στυλιανού – κτηματομεσιτικό, Τόγιας πρακτορείο, Φυρίου – ζαχαροπλαστείο, Viktoratou Insurance – ασφάλειες Γαύριο – Αθήνα.

 "Εν Άνδρω"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet