ΓΙΟΡΤΗ ΛΕΜΟΝΙΟΥ, ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ, ΤΟΠΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ & Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ...

Ξεκίνησε στις 11:30 το πρωί της Κυριακής 4 Ιουνίου 2023 η γιορτή του λεμονιού και των γεύσεων της Άνδρου στα Πευκάκια της Χώρας στην Άνδρο με την συμμετοχή συλλόγων (Μενήτων, Λειβαδίων κλπ) και παραγωγών από όλη την Άνδρο. Πολυποίκιλες γεύσεις διανθισμένες με λεμόνια γέμισαν το μικρό πάρκο, που μετά από αχρηστία χρόνων βρήκε κι αυτό προορισμό. Την προηγούμενη φορά που διοργανώθηκε σε αυτό τον ωραίο χώρο εκδήλωση ήταν πριν χρόνια από το Μουσείο Λαογραφίας Ματζαβελάκη. 

Πολλές οι γεύσεις, πολλοί και οι συμμετέχοντες από όλη την Άνδρο και πολλά και τα εκθέματα στα όμορφα στολισμένα τραπέζια. 

Η παρουσία της Άνδρου στην ΕΡΤ το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ήταν σημαντική. Η απευθείας σύνδεση με την κρατική τηλεόραση πριν ξεκινήσει η γιορτή και η τηλεοπτική διαφήμιση που έγινε δείχνει πως η προβολή του νησιού έχει πια αρχίσει να παίρνει έκταση σε όλη την Ελλάδα.

Η γιορτή την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Άνδρου θα συνεχίσει όλη την Κυριακή και το βράδι θα κλείσει με νησιώτικο γλέντι όπου θα παίξει το Ανδριώτικο Τακίμι το οποίο έχουμε παρουσιάσει πολλές φορές από τις στήλες μας. Θα τραγουδήσει η Γαρυφαλιά Λουσίδου.  

Συνάμα όλη την μέρα θα είναι ανοικτό δίπλα στον χώρο της γιορτής το Μουσείο Λαογραφίας Ματζαβελάκη για όσους θέλουν να το επισκεφθούν. 

Πριν ξεκινήσει η γιορτή η ΕΡΤ - όπως δείξαμε παραπάνω - είχε σύνδεση με τον χώρο της γιορτής όπου ο δήμαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης μίλησε για το λεμόνι και τις παραδοσιακές γεύσεις, τα όσα γίνονται στο νησί αυτό το γεμάτο τριήμερο.  

Ανάμεσα στις λεμονιές και τα λεμόνια βασική θέση είχε το μέλι της Άνδρου, που είναι από τα καλύτερα των Κυκλάδων.

Αλλά και τα κρασιά Άνδρου. Υπάρχουν αρκετοί οινοπαραγωγοί στην Άνδρο. Στη γιορτή θέση πήρε το κρασί Cavo d' Oro που είναι από την περιοχή της Λειβάδιζας, στη βόρειοανατολική Άνδρο.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ "ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet