ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΥΔΡΟΥΣΑΣ 14/6: «Όσα φέρνει ο χρόνος»

«Όσα φέρνει ο χρόνος»

 Ανοιχτό Θέατρο Άνδρου

 

Το Χορευτικό της Υδρούσας σε μια από τις μεγάλες ετήσιες παραστάσεις του, με τις οποίες έχει εντυπωσιάσει την Άνδρο τα τελευταία χρόνια.

Στις 14 Ιουνίου 2023, στις 9.00 μ.μ., ο Χορευτικός Όμιλος Υδρούσας διοργανώνει την ετήσια μουσικοχορευτική εκδήλωσή του με θέμα “Όσα φέρνει ο χρόνος” στο Ανοιχτό Θέατρο Άνδρου. Μια μεγαλειώδης παράσταση με την συμμετοχή 150 χορευτών, 5 μουσικών και την παρουσίαση στο κοινό του νησιού περισσότερων από 200 παραδοσιακές φορεσιές. Το χορευτικό μέρος της παράστασης, την σκηνοθεσία και το ενδυματολογικό αποτέλεσμα επιμελείται ο χοροδιδάσκαλος Στάθης Κωστόπουλος, με άρτιο επαγγελματισμό και σεβασμό στην λαογραφική παράδοση του τόπου και στην ιδιόμορφη χορευτική παράδοση περιοχών της Ελλάδας.

Πρόκειται για ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο με ιστορικές αναδρομές και ενθυμήματα, που υμνεί με πολύχρωμα μουσικά μέτρα και χαρακτηριστικά βήματα την ελληνική παράδοση και την λαϊκή μας κληρονομιά. Ο χώρος του θεάτρου θα πλημμυρίσει με ακούσματα από τη Θράκη, τη Μακεδονία, τα Ιόνια Νησιά, τη Μικρά Ασία με την πολύτιμη ακολουθία ταλαντούχων μουσικών του χώρου. Οι χορευτές του ομίλου θα παρουσιάσουν χορούς από την Ανατολική Ρωμυλία, τη Δυτική Θράκη, τη Νάουσα,  τα νησιά της Κέρκυρας και των Κυθήρων  και τη Μικρά Ασία.

 Σε αυτό το πάντρεμα πολιτισμών και παραδόσεων, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορευτές του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου «Οι κρηταγενείς» για την συμμετοχή τους.  Οι λάτρεις της παράδοσης και του πολιτισμού θα απολαύσουν ήχους, κίνηση και εικόνες, όπως αυτά αναδύονται μέσα από ένα ιστορικό ταξίδι σε ιδιαίτερες περιοχές και εθνοπολιτισμικά έθιμα της Ελλάδας.

Καλούμε το κοινό της Άνδρου και της ευρύτερης περιοχής της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Αιγαίου σε μια βιωματική  ενεργή συμμετοχή στην  παράσταση του Ομίλου, γεμάτη ηχοχρώματα και χορευτικές συνθέσεις άλλων εποχών.

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΥΔΡΟΥΣΑΣ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet