Χριστούγεννα στο Κόρθι

 Το Εν Άνδρω δεν είναι δυνατόν να μην σας δώσει εικόνα της κοινωνίας της Άνδρου την μέρα των Χριστογέννων. Με την βοήθεια, λοιπόν, των συνεργατών μας κάναμε μια βόλτα στο Κόρθι. Η αλήθεια είναι πως ξεκινήσαμε για το Γαύριο, αλλά ο ένας συνεργάτης δεν βγήκε από το σπίτι του μιας και το Γαύριο ήταν από το πρωί σχεδόν κλειστό. Ο άλλος έκανε μια βόλτα στο Κόρθι για φαγητό. Ευτυχώς ήταν ανοικτά το Sea Satin γιατί μπορεί και να έμενε... νηστικός! Ο Όρμος ήταν... παντέρημος!!! Μιλάμε για "κατάσταση πολιορκίας" στην Άνδρο και στο Κόρθι... (φωτ. Χαρίδημος).

Κι αν δεν πιστεύετε ιδού η απόδειξη. Χριστούγεννα. Παραλία Κορθίου ώρα 16:00. Ούτε γάτα δεν κυκλοφορεί. Μόνο ο βαρύς ουρανός και το μοναχικό Κοχύλου στην κορυφή κάτω από το Πάνω Κάστρο...  (φωτ. Χαρίδημος).

 Και μια θάλασσα ταραγμένη που φρεσκάριζε με τον αέρα. Εικόνες του χειμωνιάτικου πελάγους... (φωτ. Χαρίδημος).

 Τα κύματα έσπαγαν αφρίζοντας στις πέτρες της παραλίας ζωγραφίζοντας εικόνες και σκηνές από μια άγρια χειμωνιάτικη ομορφιά... (φωτ. Χαρίδημος).

Ο πεζόδρομος κλειστός, μόνος κι έρημος σε όλο το μήκος. Εκτός από το Sea Satin όπου κατέλυσαν οι ανταπόκριτές μας (φωτ. Χαρίδημος)

 Άλλη μια φωτογραφία της παραλίας. Ούτε αυτοκίνητο ξεχασμένο. Και τα παραλιακά μαγαζιά θεόκλειστα από μέρες. Μάλλον γιορτάζουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στην Αθήνα! Θα ανοίξουν όταν φωτίσει... τα Φώτα! (φωτ. Χαρίδημος).

 Πάντως από φυσική ομορφιά ο χειμώνας στο Κόρθι τα Χριστούγεννα δημιουργεί εικόνες που έχουν κάτι... από Ιρλανδία!!! Μόνο που στην Ιρλανδία, όπως και σε όλη την Βρετανία, οι πάμπ είναι ανοικτές κάθε βράδυ. Ακόμα και Χριστούγεννα! Εκεί, παρά την χειμωνιάτικη απομόνωση των μικρών χωριών που στέκουν μόνα και ξεχασμένα μπροστά στην απεραντοσύνη του ωκεανού, η κοινωνική ζωή γύρω από αυτές δεν σταματά ποτέ...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ωραιό και ενημερωτικό το ρεπορτάζ και ενδεικτικές οι
φωτογραφίες σας για την κατάσταση και τις συνθήκες που επικρατούν αυτές τις μέρες στον Όρμο Κορθίου. Δυστυχώς είναι όπως ακριβώς το περιγράφετε. Μπορεί οι ντόπιοι να εγκατέλειψαν το χωριό αλλά εμείς, που δεν είμαστε γηγενείς αλλά λατρεύουμε τον Όρμο, αφήσαμε την χαοτική και πολύβουη Αθήνα για να απολαύσουμε τα Χριστούγεννα και τις υπόλοιπες γιορτές στο χωριό μας μαζί με ωραία παρέα από την Αθήνα. Την δε Πρωτοχρονιά θα την γιορτάσουμε μαζί με φίλους που έχονται από την Αυστρία, την Γερμανία καιτην Αμερική με τις οικογένειές τους. Ελπίζω να αλλάξουμε και να ζεστάνουμε λίγο την εικόνα του Κορθίου. Σας εύχομαι ολόψυχα Καλές Γιορτές.
Κλειώ Πουρνάρα