Ρωτάτε γιατί... χανόμαστε!…

 

Πολλοί γάμοι, πολλά βαφτίσια, πολλά ερωτήματα, πολλές αναζητήσεις στην Άνδρο. Και δεν είναι μόνο οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι Ανδριώτες. Είναι και οι ολοένα περισσότεροι εκτός Άνδρου, που γκουγκλάρουν και τους πετάγεται πρώτο-πρώτο το «Εν Άνδρω», λόγω των χιλιάδων καθημερινών επισκεπτών του. Και αρχίζουν να στέλνουν mail και να παίρνουν τηλέφωνα…

Είναι εντυπωσιακό το τι μας ρωτάνε και για το τι ψάχνουν οι φίλοι μας. Μερικά μοιάζουν απίστευτα! Κι όμως είναι αληθινά! Και ορισμένα πολύ συμπαθητικά…

Παράδειγμα πρώτο: Χτυπάει το τηλέφωνο. Ευγενική νεανική γυναικεία φωνή ερωτά:

  • "Με συγχωρείτε ψάχνω να βρω τον ναυαγοσώστη, που αναφέρατε σε ρεπορτάζ τον Αύγουστο. Μια φίλη μου ναυαγοσώστρια παντρεύεται και θέλει να τον καλέσει στον γάμο της! Αλλά έχει χάσει επαφή. Μήπως ξέρετε κάποιο τηλέφωνο του;"

Όλως περιέργως το είχαν στείλει και της το στείλαμε με τις ευχές μας!

Παράδειγμα δεύτερο: Έρχεται ένα mail. Κύριος ευγενέστατος γράφει:

  • "Αγαπητό εν Άνδρω καλημέρα. Σκοπεύουμε να παντρευτούμε τον ερχόμενο Ιούνιο στην Άνδρο. Η γυναίκα μου είναι ανδριωτισα. Θα θελα να ρωτήσω δυο πράγματα. Ο χωματόδρομος προς την Αγία Τριάδα στις Στενιές είναι βατός; Στην Παναγιά Θαλασσινή στη Χώρα σε περίπτωση που φυσάει θα έχουν πρόβλημα με τα κύματα όσοι κάθονται από κάτω; Είμαστε ανάμεσα σε αυτές τις δυο εκδοχές γι ‘αυτό ρωτάω. Σας ευχαριστώ πολύ. Με εκτίμηση Κ.Τ."

Σκεφτόμαστε λίγο και απαντάμε:

  • "Είναι βατός προς την Αγία Τριάδα, αλλά μάλλον θα χρειαστείτε 4χ4. Εκτός αν πάτε με τα πόδια. Πάντως με 4χ4 είναι μια χαρά. Για την Αγία Θαλασσινή εξαρτάται από τον καιρό. Η ώρα η καλή…"

Και έρχεται η ανταπάντηση:

  • "Ευχαριστώ πολύ. Διαβάζω τα άρθρα σας στο site και ήξερα ότι μπορείτε να μας κατατοπίσετε. Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι."

 

Παράδειγμα τρίτο: Χτυπάει το τηλέφωνο. Ευγενικός και αμήχανος φοιτητής, ονόματι Ηλίας, της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ ερωτά:

  • "Ψάχνω κάποιον να με κατατοπίσει για τις συγκοινωνιακές υποδομές της Άνδρου. Είμαστε μια ομάδα 5 φοιτητών και κάνουμε μια εργασία. Μας έτυχε η Άνδρος. Είμαι από το Αλιβέρι, αλλά δεν ξέρω τίποτα για το νησί. Γκούγκλαρα Άνδρος και βγήκε Εν Άνδρω. Είδα μεγάλη επισκεψιμότητα και πήρα. Μπορείτε να με κατατοπίσετε ποια είναι τα άμεσα και μεγάλα οδικά προβλήματα για το νησί σας; Κι αν γίνεται να μου συστήσετε κάποιον να μας δώσει μερικά στοιχεία;"

Χαμογέλασα. Θυμήθηκα τα χρόνια της δεκαετίας του 1990 όταν ήμουν ειδικός επιστήμων στο ΕΜΠ. Θυμήθηκα τους φοιτητές να κάνουν εργασίες. Κι άρχισα να εξηγώ γελώντας τρία από τα βασικά συγκοινωνιακά προβλήματα. Τον περιφερειακό του Γαυρίου, τον δρόμο εξόδου του λιμανιού και τον περιφερειακό του Νειμποριού. Του έδωσα και το τηλέφωνο ενός μηχανικού για να τον βοηθήσει. Είχε μείνει άναυδος από τις λεπτομέρειες.

Στο τέλος είπε:

  • "Ήμουν τυχερός με την πρώτη. Θα πάρω τηλέφωνο τον μηχανικό. Όταν τελειώσουμε την εργασία θα σας την στείλουμε με τις ευχαριστίες μας!!!"

Παράδειγμα τέταρτο. Οδηγώ πριν καιρό από το Γαύριο. Χτυπά το τηλέφωνο. Ευγενικός κύριος από... την Δανία! Ζητά να έρθει σε επαφή με πολυταξιδεμένο κάτοικο από το Μπατσί για τον οποίο συνεργάτης είχε γράψει πως είχε επισκεφθεί κάποτε το Βιετνάμ με μηχανάκι! Ήταν ένα παλιό ρεπορτάζ. Και εξηγεί:

  • "Είμαστε κάποτε φίλοι. Θέλω - μετά από χρόνια - να έρθω σε επαφή μαζί του."

Ψάχνουμε το τηλέφωνο. Το βρίσκουμε και του το στέλνουμε…

Παράδειγμα πέμπτο: Ξανά το τηλέφωνο. Μας καλεί κάποιος από το Λονδίνο. Ευγενέστατος ερωτά γιατί δεν έχουμε γράψει για μια δικαστική ναυτιλιακή απόφαση του Λονδίνου. Απαντάμε πως δεν γράφουμε τα πάντα. Επιλέγουμε. Το συγκεκριμένο θέμα άπτεται ελάχιστα της ακτοπλοΐας…

Παράδειγμα έκτο: Τηλεφώνημα από μπάρμαν στον Φοίνικα της Σύρου. Αναφερόταν σε δημοσίευση συνεργάτη:

        "Γράψατε για μια φάλαινα μεταξύ Σύρου και Άνδρου. Είπατε πως την είδαν στην Παλαιόπολη και βάλατε και μια φωτογραφία της. Όμως η φάλαινα ήταν ένα μίλι έξω από τον Φοίνικα όταν την φωτογράφησαν δύο Άγγλοι πελάτες στο μπαρ! Σας παρακαλώ διορθώστε το! Η φάλαινα στη φωτογραφία ήταν στη Σύρο!"

        "Κανένα πρόβλημα" απαντήσαμε και στείλαμε με μια νέα λεζάντα την φάλαινα πίσω στη Σύρο!...

Παράδειγμα έβδομο, όγδοο, ένατο, δέκατο…

Πολλά τα παραδείγματα. Πολλά τα παράξενα. Τόσα που έχουμε ξεχάσει τα περισσότερα. Αναφέραμε μερικά πολύ χαριτωμένα. Όλα έχουν κοινό παρονομαστή το χιούμορ και την αναζήτηση.

Τελικά μπορεί κανείς να πει πως αυτό εκτός από ενημερωτικό site με χιλιάδες αναγνώστες ημερησίως είμαστε και μια πλατφόρμα επικοινωνίας πολλών χαμένων ανδριωτών και φίλων τους που αναζητούν εαυτούς και αλλήλους. Ή, για να το πούμε αλλιώς: ρωτάτε γιατί χανόσαστε…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Όχι άμεσα αλλά φαντάζεστε αν γίνει κάτι τέτοιο στην ακτοπλοΐα; Τέλος πάντων κατανοητοί οι λόγοι σας που δεν το δημοσιεύετε...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Με την φαντασία κανείς μπορεί να λέει ότι θέλει. Εσείς όμως δεν λέτε ούτε το μικρό σας όνομα. Εμείς με την φαντασία των άλλων μπορεί να μπλέξουμε νομικά και δικαστικά για να αποδείξουμε τι αφορά την ακτοπλοΐα και τι όχι.
ΥΓ Τα περί δήθεν ευεργετών αφήστε τα. Κανείς επώνυμα εδώ και χρόνια δεν βγήκε να βοηθήσει την Άνδρο. Δήθεν είναι όσοι κρύβονται. Για τον λόγο αυτό το σχόλιο σας περικόπηκε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αλήθεια γιατί δεν αναφέρατε για την δικαστική απόφαση του Λονδίνου, δεν θα έπρεπε ο κόσμος που ταξιδεύει με την ακτοπλοΐα να ξέρει;
ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αφορά η δικαστική απόφαση την ακτοπλοΐα; Δεν νομίζω. Άρα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro