Χριστουγεννιάτικο αφήγημα...

Του Bασίλη Μαλταμπέ

 

"Αγαπημένοι μας γονείς,

Σας ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέον έτος."

Και από κάτω: με αγάπη Δημήτρης-Ναταλία. Και δίπλα: η εγγονή σας Ισμήνη. Η κάρτα από μπροστά απεικονίζει τη γέννηση του Σωτήρος, βυζαντινής τεχνοτροπίας.

Κλείνω τον φάκελο, τον ταχυδρομώ. Βγαίνω. Πρέπει να επισκεφτώ το σούπερ μάρκετ σκέφτομαι. Πηγαίνοντας εκεί, η ίδια με όλο τον δρόμο κατάσταση επικρατεί, γιορτινή εννοώ, κόσμος πολύς, αρκετοί ηλικιωμένοι για ψώνια και βόλτα.

Στα μεγάφωνα μια χριστουγεννιάτικη μελωδία. Κάθομαι στο παγκάκι αναμονής αντίκρυ στα αλλαντικά στον πρώτο όροφο. Κοιτάζω στα γυαλισμένα πλακάκια που καθρεφτίζονται τα φώτα του ταβανιού, μεγάλα τετράγωνα με μικρά τετραγωνισμένα φωτάκια σε σειρές 4 Χ 5.

Άλλα φώτα  κυκλικά στην άκρη αριστερά πάνω από το ψυγείο με τα συσκευασμένα κρέατα. Πιο μπροστά, στην βιτρίνα με τα νωπά κοτόπουλα μια κυρία δίνει παραγγελία στον υπάλληλο.

Μια ηλικιωμένη κάθεται δίπλα μου.

  • Τι ώρα είναι, ρωτάει.
  • Δύο και μισή, αποκρίνομαι.
  • Θα μου δώσετε κάτι να φάω;
  • Δεν έχετε χρήματα;

Στιγμιαία σκέφτηκα μήπως πάσχει από άνοια.  Γνέφει όχι, της δίνω 10 ευρώ. Σηκώνεται.

  • Καλές γιορτές μου λέει.
  • Επίσης, αντεύχομαι.

Κατευθύνεται προς την κυλιόμενη  που οδηγεί κάτω. Απ’τα μεγάφωνα διακόπτεται η χαριτωμένη μελωδία:

  • Παρακαλείται ο κύριος Καραμηνάς να προσέλθει στο τμήμα των παραλαβών, ευχαριστώ.

Σηκώνομαι. Η Ναταλία πρέπει να έχει τελειώσει με τα ψώνια.  

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ

 Χαρακτηριστική κάρτα των ημερών που λάβαμε

Έχουμε λάβει πολλές ηλεκτρονικές κάρτες και μηνύματα με χριστουγεννιάτικες ευχές από φίλους, αναγνώστες και υπηρεσίες. Ως ανταπάντηση σε όλους και στους αναγνώστες μας δημοσιεύουμε φωτογραφία μας από το φωτισμένο καραβάκι του Γαυρίου μαζί με ένα χριστουγεννιάτικο αφήγημα/στιγμιότυπο μιας φευγαλέας στιγμής, διαφορετικής, ανάμεσα στα τυπικά εορταστικά των ημερών, που έστειλε ο αναγνώστης μας Βασίλης Μαλταμπές. 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλημερα σας, διαβασα το αρθρο σας και μου άρεσε. Θα ήθελα ομως αν μπορεί κάποιος, να αναρτήσει ολόκληρα τα ανδριώτικα κάλαντα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ώστε να τα μάθουν οσοι δεν τα γνωρίζουν, τοποθετώντας και τον εαύτο μου μέσα. Είναι πραγματικά κρίμα να ην τα γνωρίζουν πολλοί και να τα γνωρίζουν μόνο ελάχιστοι ηλικιωμένοι άνθρωποι, γιατί οταν χαθούν εκείνοι θα σβήσουν και αύτα μαζί τους. Ευχαριστώ, Καλές γιορτές!
ΑΠΑΝΤΡΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Το χρονογράφημα είναι του αναγνώστη Βασίλη Μανταμπέ. Στείλτε κι εσείς τα κάλαντα ή ότι σχετικό θέλετε και θα τα ανεβάσουμε. Ευχαριστούμε για την πρόταση

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro