ANDROS QUEEN: "Με βοριάδες και μποφόρια ταξιδεύουν τα βαπόρια"... Εκτός αν έχει απαγορευτικό!!!

Χειμώνας και ο καιρός έχει βαρύνει. Στον Κάβο Ντόρο και στον Τσικνιά, τα δύο δύσκολα περάσματα της γραμμής μας, τα βαπόρια των δύο εταιρειών συνεχίζουν απτόητα τις διαδρομές τους ενώνοντας τα νησιά με την Ραφήνα. Πριν αρκετές μέρες ο γνωστός φωτογράφος της Τήνου Ραφαήλ Απέργης βιντεοσκόπησε το Andros Fast Ferries να περνά τον Τσικνιά μέσα στα κύματα.

Αναγνώστης το έστειλε και το παρουσιάσαμε για να ξέρουν οι αναγνώστες μας τις δυσκολίες του χειμώνα σε μέρες που δεν έχει απαγορευτικό. Και το πόσο καλοτάξιδα είναι τα πλοία που μάς εξυπηρετούν και ικανοί οι καπετάνιοι της γραμμής μας.

Φίλος αναγνώστης έστειλε προχτές νέο βίντεο, πάλι του Ραφαήλ Απέργη από την Τήνο, το οποίο παρουσιάζει αυτή τη φορά το Andros Queen να περνά τον Τσικνιά με αντίστοιχες καιρικές συνθήκες. Σκεφτήκαμε να το παρουσιάσουμε κι αυτό. Ρωτήσαμε τον καπετάν-Θανάση για το διάπλου και απάντησε: "τέτοιες συνθήκες συναντάμε συχνά. Γιατί να το βάλεις;".

 

Η απάντηση: "αν δεν το βάλουμε πως θα καταλάβουν οι αιώνια αμφισβητίες πως τα καράβια, τα πληρώματα και οι καπετάνιοι κάνουν ότι καλύτερο ακόμα και τις δύσκολες μέρες; Και σταματούν μόνο όταν υπάρχει απαγορευτικό. Κάτι που σημαίνει πως σε κάποια σημεία της διαδρομής οι συνθήκες είναι ακόμα πιο δύσκολες από αυτές των βίντεο. Ξέρεις πόσοι καπετάνιοι της στεριάς γράφουν για ψευδή απαγορευτικά, χωρίς να ξέρουν τι γίνεται στα πελάγη. Αγνοούν πως υπάρχουν δυσκολίες μέρες, που δεν έχει απαγορευτικό, αλλά η θάλασσα βράζει στον Κάβο Ντόρο και στον Τσικνιά και ο άνεμος των 8 μποφόρ - σε αυτά τα δύσκολα περάσματα - γίνεται ριπές 9 ή και 10 μποφόρ. Όμως τα πλοία ταξιδεύουν..."

Έχεις δίκιο συμπέρανε και σχολίασε: "με βοριάδες και μποφόρια ταξιδεύουν τα βαπόρια..."

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet