Εν Άνδρω

Εν Άνδρω

Πρόγνωση Καιρού Μετεωρ/κός Σταθμός Άνδρος Live
  • Επικοινωνία

εν Άνδρω

  • Αρχικη
  • Πολιτικη
  • Κοινωνια
  • Οικονομια
  • Πολιτισμος
  • Περιβαλλον
  • Ιστορια
  • Χρονογραφηματα
  • Βιντεο
  • Ναυτικες Ιστοριες
  • Πληροφοριες
  • Επικοινωνια
  • Πολιτική
Facebook   Twitter
  • Αρχικη
  • Πολιτικη
  • Κοινωνια
  • Οικονομια
  • Πολιτισμος
  • Περιβαλλον
  • Ιστορια
  • Χρονογραφηματα
  • Βιντεο
  • Ναυτικες Ιστοριες
  • Πληροφοριες
  • Επικοινωνια
  • Εκτύπωση
  • Email

Andros Trail Race: απολογισμός και προοπτικές ενός σπουδαίου αγώνα και φωτογραφίες από τις διαδρομές

on 03 Οκτ 2016

Στα Διποτάμαρα ο αθλητής μόλις αντιλαμβανεται τον φωτογράφο κάνει ένα εντυπωσιακό άλμα. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως ο συνεργάτης μας τον πρόλαβε στον αέρα και έτσι έχουμε αυτή την εντυπωσιακή φωτογραφία (φωτ. Δ. Αντωνέλλος).

Ήταν μια μεγάλη επιτυχία για τους διοργανωτές, για το Κόρθι, για την Άνδρο. Ο λόγος για τον μεγάλο αγώνα τρεξίματος στα μονοπάτια της Νότιας Άνδρου. Ήταν επιτυχία από άποψη προσέλευσης μεγάλου αριθμού δρομέων: από το εξωτερικό, από την Ελλάδα, από όλη την Άνδρο και από το Κόρθι.

Ο Περικλής Ρίτας που τερμάτισε δεύτερος στην διαδρομή των 22 χιλ. ανηφορίζει στα Διποτάματα (φωτ. Δ. Αντωνέλλος) 

Και άλλοι αθλητές σε ένα εντυπωσιακό στιγμιότυπο σε ανηφόρα της διαδρομής (φωτ. Δ. Αντωνέλλος).

Από τους 280 ήρθαν από το εξωτερικό 25 δρομείς ειδικευμένοι σε τέτοιους δύσκολους αγώνες. Ήρθαν από Νορβηγία, Γαλλία, Ιταλία, Ισραήλ, Ιαπωνία κλπ. ‘Ήρθαν από την Ελλάδα 120 περίπου δρομείς. Ήρθαν Καλαμάτα, Χαλκίδα, Μαραθώνα, Τήνο, Σύρο, Ελευσίνα, Λειβαδιά κλπ.

Στην ίδια διαδρομή άλλος αθλητής ανηφορίζει το πέτρινο μεσαιωνικό μονοπάτι της Άνδρου (φωτ. Δ. Αντωνέλλος).

Κατηφορίζοντας από την Μονή Παναχράντου (φωτ. Ι.Μ. Παναχράντου). 

Από τους περίπου 100 που έτρεξαν τα 22 χιλ. τερμάτισαν όλοι εκτός από 2!!! Και από τους 180 που δήλωσαν στα 10 χιλ. έτρεξαν περίπου 140 και τερμάτισαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία. Τους τελικούς αριθμούς θα τους μάθουμε αύριο. Πάντως τα νούμερα μιλάνε για αθλητές που ήρθαν αποφασισμένοι να τερματίσουν. Και τερμάτισαν.

Εισερχόμενη θριαμβευτικά στην Μονή (φωτ. Ι.Μ.Παναχράντου). 

Κατεβαίνοντας τα τελευταία σκαλιά στο προαύλιο της Μονής (φωτ. Ι.Μ.Παναχράντου).

Μετά από αυτή την επιτυχία η Αριάνα Μασέλου ανακοίνωσε στο Εν Άνδρω πως του χρόνου ο αγώνας θα φτάσει μέχρι την Χώρα και θα υπάρξει CityTrailγια μικρά παιδιά ενός χιλιομέτρου στην παλιά πόλη της Άνδρου!!! Βλέπουμε πως ο αγώνας πλέον δεν μένει στα εφετινά δεδομένα του, αλλά επεκτείνετε με σκοπό να τον αγκαλιάσει, αλλά και αυτός να αγκαλιάσει όση περισσότερη Άνδρο μπορέσει.

Και η προσέλευση καλά κρατά (φωτ. Ι.Μ.Παναχράντου).

Ο Γιώργος Μπάτας που βγήκε πρώτος στα 22 χιλ. κατεβαίνει τρέχοντας την σκάλα για το προαύλιο της Μονής (φωτ. Ι.Μ.Παναχράντου).

Αν στην παραπάνω προοπτική προσθέσουμε όσα είπε ο Ρόμπερτ στην απονομή το απόγευμα για την εφετινή συνολικά Κυκλαδική προσπάθεια που συμπεριέλαβε τρία νησιά: την Τήνο, την Σύρο και την Άνδρο, Και την προοπτική για πέντε του χρόνου τότε βλέπουμε μια νέα προοπτική ενός πρωταθλήματος Trail Race Κυκλάδων με διεθνείς προεκτάσεις που μπορεί να δημιουργήσει έναν αθλητικό τουριστικό πόλο για τις Κυκλάδες και την Άνδρο. Κάτι πολύ ενδιαφέρον...   

Πάλι ο Γιώργος Μπάτας μπροστά στη βρύση της Μονής (φωτ. Ι.Μ.Παναχράντου).

Σταθμός ανασυγκρότησης στο μοναστήρι της Παναχράντου. Εθελοντές και πυροσβέστες. Μαζί και ο Χρήστος Παπαϊωάννου από την πυροσβεστική, Θωμάς από το Κόρθι και ο Δημήτρης Λάσκαρης από την Χώρα. (φωτ. Ι.Μ.Παναχράντου).

ΟΙ εφετινές χορηγίες του αγώνα ήταν πολλές. Συνέβαλαν με την παρουσία τους το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού, η πυροσβεστική και οι εθελοντές δασοπυροσβέστες, ο Δήμος Άνδρου και η Περιφέρεια/Επαρχείο, η Vodafone, η Fast Ferries και η Golden Star Ferries, η εταιρεία αθλητικών οργάνων MyAthlete, η Stoiximan, η Χ. Βουραζέρης και συνεργάτες, η νέα ελληνική εταιρεία αναψυκτικών Frutop, η μπύρα Νήσος της Τήνου, η Σάριζα, η Vitality, η Tununu, η Verykiosκλπ.

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
  1. Σχόλια (1)

  1. Πρώτα τα παλαιότερα
  2. Πρώτα τα νεώτερα
There are no comments posted here yet
ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ Καλλις
ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ Καλλις
  1. περίπου 9 χρόνια πριν
  2. #8191
This comment was minimized by the moderator on the site

Δυστυχώς για το Σημαντικό αυτο Γεγονός τοσο για την Άνδρο, όσο και για τον Περιπατητικό Τουρισμό ως μια εκ των πλέον σημαντικών Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού, μάλλον κανείς ΔΕΝ φρόντισε να Ενημερώσει ευρύτερα τα ΜΜΕ. Αποτέλεσμα αυτού ήταν το γεγονός ότι στο Αφιέρωμα "Τώρα Τρέχουμε" (της κειμενογράφου Αλ. Τζαβέλλα) του ένθετου περιοδικού "ΤΑΞΙΔΙΑ" της Κυριακάτικης έκδοσης της "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ" (στις 2/10) , να ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ στις 11 σελιδες αυτού !!! Αναγκάστηκα να καλέσω τα Γραφεία της "Κ" και να συνομιλήσω με την συντάκτρια κα Α. ΜΑΝΔΡΑΚΟΥ, η οποία δικαιολογήθηκε οτι δεν συμπεριέλαβαν το "ANDROS TRAIL RACE" γιατί "επέλεξαν σχετικέςΔράσεις που θα λάμβαναν χώρα σε επόμενες ημερομηνίες" (SIC) !!! Υποσχέθηκα βέβαια να της στείλω σχετικο Ενημερωτικό Υλικό για την έστω Εκπρόθεσμη Αναφορά σε επόμενο φύλο της "Κ", αλλά όπως καταλαβαίνετε η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε. απο τους διοργανωτές Ή/ΚΑΙ η τεχνητή "Απαξίωση" της ΆΝΔΡΟΥ, πρέπει να μας προβληματίσει ΟΛΟΥΣ και πρώτιστα όμως την Δημοτική Αρχή και τον Έπαρχο Άνδρου. - Παρακαλώ για αποστολή υλικού στο E-mail : franky_kal@yahoo.gr , για να το προωθήσω στην κα Μανδράκου.

  1. 0
Η Ναυτική Εποποιία της Ανδρου τον 19ο Αιώνα
NAFTIKES-ISTORIES

Προτεινόμενα

ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ, τα όρια της λογικής και τα όρια της… υπομονής
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ - ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ
ANDROS KING: Το πλοίο που θα αλλάξει τη γραμμή μας
Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΓΑΥΡΙΟΥ
"ΜΑΓΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ" ΣΤΟ ΚΟΡΘΙ
Η ΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ
TΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ: Η Ολλανδία παράγει σε αξία 1700 ευρώ το στρέμμα, το Ισραήλ 1290 και η Ελλάδα μόλις...
ΜΠΑΤΣΙ: Οικολογία στην πράξη από το Ίδρυμα Λασκαρίδη και τους μαθητές του σχολείου
Η ΑΝΔΡΟΣ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ: 4 τόποι 4 φιλαρμονικές σε ένα φεστιβάλ

Δημοφιλή

ΕΛΛΑΔΑ: Έρχονται για εγκατάσταση 1.200 εκατομμυριούχοι με 7,7 δισ. ευρώ στις βαλίτσες τους!
ΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: σημάδια για χιονιά τον Δεκέμβρη και "άγριο" Ιανουάριο  
Επιτέλους έβρεξε πάλι στην Άνδρο...
ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ: Τι γίνεται στην Άνδρο, τι γίνεται στην Τήνο, έρχεται το Andros King τον Μάρτιο...
ANDROS KING: Το πλοίο που θα αλλάξει τη γραμμή μας
ΑΝΔΡΟΣ: Στο πιο φωτεινό πέρασμα της Ελλάδος...
Η Άνδρος στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για το NATURA
Στη δεξαμενή του Περάματος το "ANDROS KING"
ANDROS QUEEN: Η χαρά του πληρώματος είναι... ο μάγειρας!...
ΠΑΝΔΡΙΑΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ: Θα μπορούσαν περισσότερα ή μήπως κάθε πέρσι και καλύτερα!...
PLOES TRAVEL

Ναυτικές Ιστορίες

Port Elizabeth: "Σε τούτο το τρομακτικό ταξίδι του χαμού…"
H Judy...
Αλλόκοτα συναπαντήματα στους ωκεανούς!...
Μια μεγάλη θαλασσοταραχή και ένα στοίχημα…
Εφιάλτης μιας νύχτας...
Πασχαλινό γαλακτομπούρεκο στον Ειρηνικό…
Το κύμα η πλώρη κέρδιζε οργιά με την οργιά...
Ο ναύαρχος Νίκος Παπάς, εγώ και το ...καψώνι
Στα πλοκάμια της Ντόροθυ
Tα αυτιά της νύχτας βλέπουνε καλά!...

Βίντεο

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ιδιωτική υπόθεση το ΔΣ του Δήμου Άνδρου για την κ. Τσατσομοίρου!
Λιμάνι Ραφήνας 1945-2015 (χρονογράφημα και βίντεο)
Η Μονή Παναχράντου της Άνδρου (βίντεο)
Το τελευταίο ρεμέτζο (βίντεο)
Δύο ανδριώτες ζωγράφοι - Δ.Βαρδακώστας & Γ.Σεργουλόπουλος (βίντεο)
Στρόφιλας Άνδρου 4500 π.Χ. - 3200 π.Χ. (βίντεο)
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Περιβάλλον
  • Οικονομία
  • Ιστορία
  • Χρονογραφήματα
  • Αθλητισμός
  • Θέματα
  • Προτεινόμενα
  • Δημοφιλή
  • Βίντεο
  • Ναυτικές Ιστορίες
  • Πληροφορίες
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
  • Διαχείριση
  • Επικοινωνία
Facebook   Twitter
©  2025. All rights reserved. Designed by Steficon S.A.