4ο Andros Trail Race - Κόρθι, 28-29 Σεπτεμβρίου 2019 - Αγωνίσματα, διαδρομές, εκκινήσεις

Σε τέσσερις μέρες και για 4η συνεχόμενη φορά διεξάγεται στην Άνδρο το Σαββατοκύριακο 28-29 Σεπτεμβρίου 2019 ο αγώνας ορεινού τρεξίματος με την επωνυμία Andros Trail Race. Διεξάγεται ως γνωστό στις διαδρομές των μονοπατιών  της νότιας και κεντρικής Άνδρου. Σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Κόρθι. Ο αγώνας έγινε για πρώτη φορά το 2016. Από τότε έχουν διοργανωθεί αγώνες κάθε φθινόπωρο και το 2017 και το 2018. Το 2019 είναι, λοιπόν, η τέταρτη φορά. Ο αγώνας αποτελεί μέρος των αγών ορεινού τρεξίματος που διεξάγονται στις Κυκλάδες (Cyclades Cup). Στο αγώνα υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες αγωνισμάτων. Οι δύο πρώτες του κατηγορίες είναι του 1 και των 5 χιλιομέτρων. Και οι δύο δεύτερες των 10 και των 24 χιλιομέτρων.

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, ΟΙ ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ

 

Τεχνική Περιγραφή αγώνα 24χλμ

Το συνολικό μήκος της Κύριας & Μεγάλης αγωνιστικής διαδρομής είναι 24χλμ με μέγιστη υψομετρική διαφορά τα 1585 μέτρα. Η σύσταση της διαδρομής αποτελείται από: 50% παραδοσιακά μονοπάτια, 23% πλακόστρωση οικισμών, 10% χωματόδρομο και 17% άσφαλτο. Η εκκίνηση και ο τερματισμός γίνεται στην πλατεία του Όρμου Κορθίου, μπροστά από το Δημοτικό Σχολείο. Στον απαραίτητο εξοπλισμό των αθλητών συμπεριλαμβάνεται το παγούρι. Στους σταθμούς ανεφοδιασμού δεν θα υπάρχουν μπουκαλάκια νερού!

Τεχνική Περιγραφή αγώνα 10χλμ

Το συνολικό μήκος της μικρής διαδρομής είναι 9,7χλμ με μέγιστη υψομετρική διαφορά τα 480 μέτρα. Η σύσταση της διαδρομής αποτελείται από: 46% παραδοσιακά μονοπάτια, 28% πλακόστρωση οικισμών, 8% χωματόδρομο και 18% άσφαλτο. Η εκκίνηση και ο τερματισμός γίνεται στην πλατεία Όρμου Κορθίου, μπροστά από το Δημοτικό Σχολείο.

Τεχνική Περιγραφή αγώνα 5χλμ

Το συνολικό μήκος της διαδρομής Run & Hike - City Trail είναι 4,6χλμ με μέγιστη υψομετρική διαφορά τα 170 μέτρα. Η σύσταση της διαδρομής αποτελείται από: 46% τσιμεντένιους δρόμους, 18% χωματόδρομους, 18% άσφαλτο, 12% πλακόστρωση οικισμών και 7% μονοπάτι. Η εκκίνηση και ο τερματισμός γίνεται στήν πλατεία Κορθίου, μπροστά από το Δημοτικό Σχολείο.

Τεχνική Περιγραφή αγώνα 1χλμ

Το συνολικό μήκος της μικρής διαδρομής είναι 1χλμ με μέγιστη υψομετρική διαφορά τα 15 μέτρα. Η σύσταση της διαδρομής αποτελείται από: 47% τσιμεντένιους δρόμους, 27% μονοπάτι και 26% από πλακόστρωση οικισμού. Η εκκίνηση και ο τερματισμός γίνεται στην πλατεία Όρμου Κορθίου, μπροστά από το Δημοτικό Σχολείο. Tα παιδιά μικρότερα και έως 7 ετών, τρέχουν με τη συνοδεία των γονέων τους.

ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

Αναλυτικά οι τέσσερις διαδρομές στα τέσσερα αγωνίσματα (δύο το Σάββατο 28/9 και δύο την Κυριακή στις 29/9), όπως αποτυπώνονται στους χάρτες των διοργανωτών: 

(α) Χάρτης 24 χιλιομέτρων - εκκίνηση 29/9/19, ώρα 8:30

Χάρτες 24 χιλιόμετρων. Επάνω χάρτης η διαδρομή περιληπτικά. Κάτω χάρτης η διαδρομή αναλυτικά. Διαδρομή Όρμος Κορθίου, Γερακώνες, Μόνη Παναχράντου, Βραχνού Χώρας, Κοχύλου, Όρμος Κορθίου. 

(β) Χάρτης 1ο χιλιομέτρων - εκκίνηση 29/9/2019 ώρα 9:00 π.μ.

Χάρτες 10 χιλιόμετρων. Επάνω χάρτης η διαδρομή περιληπτικά. Κάτω χάρτης η διαδρομή αναλυτικά. Διαδρομή: Όρμος Κορθίου, Αλαμανιά, Επισκοπιό, Παλαιόκαστρο, Όρμος Κορθίου. 

(γ) Χάρτης 5 χιλιομέτρων - εκκίνηση 28/9/2019, ώρα 17:00

Χάρτες 5 χιλιόμετρων. Επάνω χάρτης η διαδρομή περιληπτικά. Κάτω χάρτης η διαδρομή αναλυτικά. Διαδρομή Όρμος Κορθίου, Αγία Αικατερίνη, το πήδημα της Γριάς, Ρωγός, Όρμος Κορθίου. 

(δ) Χάρτης 1 χιλιομέτρου - εκκίνηση 28/9/2019, ώρα 18:30

Χάρτες 1 χιλιομέτρου. Επάνω χάρτης η διαδρομή περιληπτικά. Κάτω χάρτης η διαδρομή αναλυτικά. Διαδρομή: Εντός του οικισμού του Όρμου Κορθίου. 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

 

Την διοργάνωση βοηθούν με χρηματικά ποσά ο Δήμος Άνδρου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καθώς και η ακτοπλοϊκή εταιρεία Fast Ferries. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μέχρι στιγμής δεν έχουν δημοσιοποιηθεί συνολικά ο αριθμός των συμμετεχόντων αθλητών. Και ούτε αναλυτικά σε κάθε μια από τις τέσσερις κατηγορίες. Επίσης δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι είναι από την Άνδρο, την Ελλάδα ή χώρες του εξωτερικού. Ακόμα δεν ξέρουμε τον αριθμό των εθελοντών και κάποια στοιχεία για τις κατηγορίες που θα βραβευτούν και την ώρα βράβευσης, καθώς και δεν έχουμε συνολικά είκόνα συγκεντρωτικά για το πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα πλαισιώσουν τον αγώνα. Όταν θα έχουμε τα παραπάνω στοιχεία θα τα δημοσιοποιήσουμε. 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet