Θεόφιλος Καΐρης 10 Μαΐου: 194 χρόνια από την Επανάσταση στην Άνδρο

Ο μεγάλος Έλληνας διαφωτιστής Θεόφιλος Καΐρης ήταν ο πρώτος που στις 10 Μαΐου 1821 ύψωσε την σημαία της επανάστασης σε πανηγυρική δοξολογία στο Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Άνδρο. Οραματίστηκε την απελευθέρωση της πατρίδας και την πνευματική αναγέννηση των Ελλήνων.

Επηρεασμένος από τις ιδέες της Γαλλικής Επανάστασης και του Διαφωτισμού, αγωνίστηκε και με την πένα και με το όπλο για όσα πίστευε και για όσα επεδίωκε να γίνουν πραγματικότητα. Πέθανε όμως στη φυλακή επειδή τόλμησε να υψώσει το ανάστημά του στον σκοταδισμό και την μισαλλοδοξία!

Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Άνδρου σας προσκαλεί την

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

στις 11.00 π.μ.

στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου

σε μια επετειακή εκδήλωση μνήμης του μεγάλου Ανδριώτη επιστήμονα, δάσκαλου και φιλοσόφου.

Π ρ ό γ ρ α μ μ α

11.00 - Έναρξη της εκδήλωσης

11.05 - 11.25 Γιάννης Αθανασίου, συνταξιούχος, φιλόλογος - θεολόγος:Ιστορική αναδρομή, παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του Έλληνα Διαφωτιστή

11.25 - 11.45 Τασία Σκόρδου, εκπαιδευτικός: Το εκπαιδευτικό έργο του δάσκαλου του έθνους  Θεόφιλου Καϊρη

11.45 - 12.05  Μαργαρίτα Κορκοδείλου, εκπαιδευτικός: Το επιστημονικό και συγγραφικό έργο του επιστήμονα και φιλοσόφου Θεόφιλου Καϊρη

12.05 - 12.25 Αντώνης Συρίγος δικηγόρος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Το έργο του Θεόφιλου Καϊρη και η επικαιρότητά του. Η προσωπικότητα του φιλοσόφου, πνευματική γέφυρα που ενώνει τη Σύρα με την Άνδρο. "Στιγμιότυπα" από τη δίκη του στη Σύρα.

12.20 Ερωτήσεις & Συζήτηση

12.40 Κλείσιμο της εκδήλωσης

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet