HOT-SPOT: Μια πιτσαρία με μοναδικές γεύσεις για όλες τις ηλικίες!...

ΤΟ HOT-SPOT ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ

Είχαμε ξαναπάει στην πιτσαρία HOT-SPOT πριν μερικά χρόνια. Ο ιδιοκτήτης της Γιώργος Συρίγος μάς είχε καλέσει γιατί είχαμε γράψει για έναν φίλο του από το Κυπρί, που έκανε βραζιλιάνικο ζίου-ζίτσου κι είχε διακριθεί σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Ο Γιώργος Συρίγος είχε στείλει την είδηση και φωτογραφίες κι εμείς τα δημοσιεύσαμε. Μάς κάλεσε να μάς ευχαριστήσει. Δεν πήγαμε. Όμως, πήγαμε μετά από επόμενη δημοσίευση που έστειλε για ένα συγκλονιστικό γεγονός που είχε σχέση με τον καταστροφικό πόλεμο της Ουκρανίας. Ειλικρινής, εγκάρδιος, φιλικός, έκανε ότι μπορούσε να μάς εξυπηρετήσει. Έκτοτε δεν ξαναπήγαμε. Μάς καλούσε, αλλά μέναμε στα λόγια. Εφέτος επέμεινε. Κι αποφασίσαμε να ανταποκριθούμε...

Πήγαμε Κυριακή βράδι 3 Αυγούστου. Ο Γιώργος, που είναι ο master-chef της πιτσαρίας και ο ειδικός που ανοίγει τη ζύμη πνίγεται στη δουλειά. Όμως, εγκατέλειψε το πόστο του στον φούρνο της πιτσαρίας και ήρθε εγκάρδιος στο τραπέζι για να μάς χαιρετίσει. Είδαμε και πάθαμε να τον βγάλουμε μια φωτογραφία. Παραγγείλαμε και περιμέναμε...

ΤΟ "ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ"...

 

Όχι για πολύ. Μια ευγενέστατη και χαμογελαστή κοπέλα έφερε το "καλωσόρισμα". Ένα εντυπωσιακό τζατζίκι ειδικής κατασκευής του Γιώργου Συρίγου όπου κυριαρχούσε... ο άνηθος! Το σκόρδο λεπτεπίλεπτο! Η παρασκευή μυστική συνταγή του Γιώργου. Συνοδεύονταν από ένα εξαιρετικό ρακί παρασκευής Συρίγου. Βγάλαμε φωτογραφία το δεύτερο κέρασμα γιατί το πρώτο το καταναλώσαμε πριν προλάβουμε να σκεφτούμε την φωτογράφιση...

Χαρακτηριστικό το χιουμοριστικό καρτελάκι που ήταν πάνω του κι έγραφε σε άψογα αγγλοελληνικά "Don't be a malaka" - "Nobody likes a Malaka"! Με την υπογραφή: Hot-Spot / pizza-bar / Agios Petros, Andros!...

ΟΛΕΣ ΟΙ ΗΛΙΚΙΕΣ...

Μετά το κέρασμα βγάλαμε μερικές φωτογραφίες της πιτσαρίας. Το πιο ιδιαίτερο: παρούσες εν σειρά όλες οι ηλικίες: ηλικιωμένοι, μαμάδες με παιδάκια, νέα ζευγάρια, νεανικές παρέες, κοπέλες, αγόρια. Όλες οι ηλικίες παρούσες στην πιτσαρία του Γιώργου. Και όσο είμαστε εκεί οι παρέες εναλλάσσονταν συνεχώς. Η κίνηση μεγάλη...

ΤΑ "ΕΔΕΣΜΑΤΑ"...

Δεν αργήσαμε να καταλάβουμε το γιατί. Με το που ήρθε η χωριάτικη σαλάτα είδαμε την καλλιτεχνική διαφορά με το αγγούρι κομμένο γαρνιτούρα από πάνω... 

Μετά αφίχθηκε η βρουσκιέτα με τυρί παρμεζάνα, μοτσαρέλα και πέστο. Εκεί είδαμε τη δεύτερη διαφορά. Το υπόστρωμα του ψωμιού ψημένο υπέροχα σχημάτιζε σώμα με το τυρί. Κι από πάνω πέστο και ντοματίνια... Η γεύση απίστευτη. Ήταν το υπέροχο ψωμί - παρασκευής Γιώργου Συρίγου - που έδενε εντυπωσιακά με το λιωμένο τυρί...    

Και μετά ήρθε η "ντόπια πίτσα". Με ντόπιο μαλακό ντόπιο τυρί και από πάνω συνδυασμός άλλων τεσσάρων τυριών. Κάτι σαν τούρτα καλοψημένη! Υπέροχο το ζυμάρι στη βάση της πίτσας. Και το ντόπιο τυρί πλούσιο με όλη του την κρέμα έδινε την αίσθηση μιας γευστικής μοναδικότητας. Μιλάμε για κάτι τόσο ξεχωριστό με πλούσια γεύση και συνάμα ανάλαφρο! Για να πετύχει το ζυμάρι της πίτσας ζυμώνει τέσσερις με έξι φορές τη μέρα ζύμη, για να είναι φρέσκια. Όπως εξήγησε το μυστικό στην πίτσα είναι η φρεσκάδα και το ανάλαφρο της ζύμης. Από εκεί και πέρα αναλαμβάνει το ντόπιο ανδριώτικο τυρί με την πλούσια υφή του, που δημιουργεί μια γευστική πανδαισία.  

ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ

Κλείνουμε την γευστική περιδιάβαση στον χώρο της πίτσας στην Άνδρο με μια σύγκριση. Μια αντίστοιχη γευστική απόλαυση είχαμε με το Οδυσσέα στη Ρώμη. Σε μια σπουδαία πιτσαρία, στην περιοχή Τέρμινι, που μάς είχε πάει ο φίλος της νιότης Αλεσσάντο, πριν τον κορονοϊό. Αυτή η μοναδική  γευστική απόλαυση δεν ευτύχισε να έχει δεύτερη γιατί ο άτιμος ο κορονοϊός έκλεισε όλα τα μαγαζιά στη Ρώμη. Η φοβερή πιτσαρία δεν ήταν ανοικτή την επόμενη φορά που πήγαμε. Δοκιμάσαμε κάπου αλλού. Πολύ καλή η πίτσα, αλλά μια σκάλα κάτω από αυτήν του Τέρμινι. Έπρεπε να πάμε στην πιτσαρία του Γιώργου Συρίγου, στο Άγιο Πέτρο, για να έχουμε και πάλι μια γευστική εμπειρία κοντινή με αυτές της Ρώμης...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Χρόνια τώρα αγαπημένο στέκι. Η καλύτερη πίτσα που έχω δοκιμάσει στην Άνδρο (και όχι μόνο)