Διάσωση ζεύγους ελλήνων ανοικτά της Παλαιόπολης

 

Ακόμα μια διάσωση από το λιμενικό της Άνδρου σήμερα Τρίτη 21/7 στα ανοικτά της Παλαιόπολης. Ένα ζευγάρι ελλήνων (ο άνδρας 45 και η γυναίκα 43 ετών) ξεκίνησαν από Μύκονο με προορισμό Ραφήνα. Στα ανοιχτά της Παλαιόπολης βρέθηκαν μέσα σε ισχυρή κατεβασιά ανέμου στην συγκεκριμένη περιοχή της Άνδρου. Η μηχανή ζορίστηκε και ξαφνικά έσβησε. Οι δύο επιβαίνοντες άρχισαν με καθρέφτη να κάνουν σήματα.

Το πυροσβεστικό κλιμάκιο, που έχει στενή επικοινωνία αυτές τις μέρες με  το λιμενικό και κάνουν και κοινές περιπολίες για πρόληψη πυρκαγιών, ήταν το πρώτο που πήρε το σήμα γύρω στις 14.00 για το συμβάν. Ειδοποίησε αμέσως το λιμενικό. Στη συνέχεια λόγω θέσης του κλιμακίου η πυροσβεστική κατεύθυνε το φουσκωτό του λιμενικού που είχε ξεκινήσει από το Γαύριο. Σε 15’ λεπτά το ταχύπλοο του λιμενικού έφτασε στο σημείο του συμβάντος. Ήταν γύρω στις 14.15 όταν το φουσκωτό διέσωσε τους δύο Έλληνες. Όμως παρά την προσπάθεια δεν κατάφερε να τραβήξει το πολλών μέτρων ιστιοπλοϊκό λόγω του αέρα.

Το ιστιοπλοϊκό εγκαταλείφθηκε και ξέσυρε προς Γυάρο. Το φουσκωτό επέστρεψε τους δύο παρ’ ολίγον ναυαγούς στο Γαύριο. Παρά το γεγονός πως το φουσκωτό του λιμενικού ήταν σε πολύ καλή κατάσταση συνάντησε ισχυρό αέρα και του σκίστηκε η τέντα.

Σε ερώτηση των λιμενικών προς τους επιβάτες του ιστιοπλοϊκού «πως τόλμησαν το ταξίδι» η απάντηση ήταν πως ταξιδεύοντας κοντά στην στεριά δεν είχαν βρει αέρα. Όμως στην Παλαιόπολη έπεσαν σε πολύ ισχυρό άνεμο και έπαθαν την ζημιά…

«εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΑ ΕΞΗΣ:
1. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟ ΑΛΛΑ ΤΑΧΥΠΛΟΟ 9 ΜΕΤΡΩΝ.ΔΕ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΑΔΥΝΑΤΟ.
2.ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΣΗΜΑΤΑ ΜΕ ΚΑΘΡΕΠΤΗ.ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝ.ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΜΠΡΙΖ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ.
3.Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΚΥΜΗ-ΜΠΑΤΣΙ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ.
4.ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΔΕ ΕΙΧΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ Α΄Λ/Τ ΑΝΔΡΟΥ.
5.ΔΕ ΥΠΗΡΧΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΣ ΕΨΑΧΝΑΝ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΕΦΤΕ Ο ΑΕΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥΣ.
6.ΔΕ ΣΧΙΣΤΗΚΕ ΜΟΝΟ Η ΤΕΝΤΑ ΑΛΛΑ ΕΣΠΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΜΠΡΙΖ ΤΟΥ ΠΛΩΤΟΥ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΜΕ ΕΛΑΦΡΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.
ΩΦΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΛΩΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΩΣ

This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτό το έπαθαν από άγνοια, γιατί δεν εγνώριζαν για τους πολύ τοπικούς ισχυρούς καταβατικούς ανέμους στη περιοχή της Παλιόπολης.
Συγχαρητήρια στο Λιμενικό σώμα για τις διασώσεις που κάνει γύρω από την Ανδρο, οπου ταξιδεύουν αρκετοί αδαείς και άσχετοι οσον αφορά τους κανόνες ασφαλούς ναυσιπλοίας.