"Γυμνή" η αστυνομία στην Άνδρο: Δεν έγινε επιθεώρηση λόγω έλλειψης χρημάτων!!!

 

Το αστυνομικό τμήμα στην Χώρα (φωτ. Εν Άνδρω).

Η υποστελέχωση της Αστυνομίας στις Κυκλάδες - και την Άνδρο - είναι δεδομένη. Η επιτήρηση της τάξεως γίνεται με σχεδόν πρωτόγονα μέσα, ελάχιστο προσωπικό και περίπου… συγκεκριμένες ώρες! Αυτά είναι γνωστά, όπως γνωστό είναι ότι από την Άνδρο,  στο μεν αστυνομικό τμήμα της Χώρας απουσιάζει το 38% της δύναμης του ενώ στον αστυνομικό σταθμό Γαυρίου, το 57%.

Δυο ανεξιχνίαστα εγκλήματα, σωρεία κλοπών και διαρρήξεων, οικοδομικές, υγειονομικές παραβάσεις, τροχονομικοί έλεγχοι, παράδοση εγγράφων, καθημερινή γραφειοκρατία αποτελούν τον «πονοκέφαλο» των στελεχών της ΕΛΑΣ στο νησί.

Μέσα σ όλα αυτά, ένα πρόσφατο περιστατικό, έρχεται να αποκαλύψει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Αστυνομία, στα χρόνια της κρίσης και του Μνημονίου.

Με τις τελευταίες κρίσεις, ανέλαβε Αστυνομικός Διευθυντής Κυκλάδων, ο κ. Δημήτρης Αυγερινός. Πρώτο του μέλημα ήταν να επισκεφθεί όλες τις υπηρεσίες της αρμοδιότητας του, να επιθεωρήσει τις εγκαταστάσεις και το προσωπικό, να δώσει κατευθύνσεις να ορίσει προτεραιότητες, να κάνει εσωτερικές αλλαγές και μετακινήσεις, να διαπιστώσει τις ελλείψεις  σε μέσα και να συντάξει την έκθεση του στο Αρχηγείο. Μια κίνηση καθαρά επιτελική και άκρως απαραίτητη.

Πρώτη του στάση η Άνδρος: η επίσκεψη-επιθεώρηση όμως, ματαιώθηκε!!!

Το υπουργείο, δεν ενέκρινε το ποσόν των οδοιπορικών και έτσι ο διευθυντής θα μείνει στην Σύρο και θα επιλύει προβλήματα από το τηλέφωνο.

Χρήματα δεν περισσεύουν: οι Κυκλάδες είναι  γενικά ένας ήσυχος τόπος με ήρεμους ανθρώπους. Οι νησιώτες ωστόσο δικαιούνται και απαιτούν, ασφάλεια και προστασία όπως οι υπόλοιποι Έλληνες.

Χωρίς σχόλια παραθέτουμε τη επιστολή που έστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων στο αρχηγό της ΕΛΑΣ με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν:

«Κύριε Αρχηγέ,

Όπως είναι ευρέως γνωστό, το νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων, αποτελεί προορισμό με μεγάλη τουριστική επισκεψιμότητα.

Η μέχρι σήμερα πληροφόρηση, που υπάρχει από τους τουριστικούς πράκτορες, αλλά και με όσους ασχολούνται με τον τουρισμό, καταδεικνύει ότι, την νέα θερινή περίοδο, θα υπάρξει αλματώδης αύξηση στις αφίξεις τουριστών, ειδικά από το εξωτερικό, σε ποσοστό περίπου 20% σε σχέση με πέρυσι την αντίστοιχη χρονική περίοδο.

Αν θέλουμε να μιλάμε για στήριξη του τουρισμού και ποιοτική ανάπτυξη των παροχών μας προς τους επισκέπτες μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον σημαντικό τομέα της ασφάλειας.

Κατά γενική ομολογία, ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της Χώρας, από την οποία προσδοκούμε κέρδη στην δύσκολη οικονομική περίοδο, που διανύουμε και οι Κυκλάδες αποτελούν την  ναυαρχίδα του τουρισμού μας.

Η πιθανή ανεπαρκής αστυνόμευση, σ’ αυτήν την γεωγραφική περιοχή, που θα οφείλεται καθαρά σε έλλειψη αστυνομικού δυναμικού. Κάθε σημαντικό γεγονός αστυνομικής φύσεως, που θα προκύψει ένεκα αυτής, δύναται να αποτελέσει παγκόσμια είδηση με αρνητικά αποτελέσματα για το τουριστικό προϊόν  της Χώρας και την εν γένει εικόνα του Σώματος της ΕΛ.ΑΣ.

Τονίζεται ιδιαίτερα ότι η  Διεύθυνση Αστυνομίας Κυκλάδων έχει στην εδαφική της αρμοδιότητα και αστυνομεύει εικοσιτέσσερα (24) κατοικημένα νησιά, στα οποία λειτουργούν έντεκα (11) Αστυνομικά Τμήματα, ένα (1) Τμήμα Ασφαλείας  και δεκατέσσερις (14) Αστυνομικοί Σταθμοί.

Λόγω της εδαφικής νησιωτικής ιδιομορφίας αλλά και της προβληματικής ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, μεταξύ των νησιών, δημιουργούνται πολλαπλά προβλήματα,το σημαντικότερο εκ των οποίων είναι η μη έγκαιρη ενίσχυση με αστυνομικό προσωπικό των νησιών μας,  τόσο σε τακτικά όσο και σε έκτακτα περιστατικά.

Η έλλειψη προσωπικού, που παρουσιάζουν οι Υπηρεσίες των νησιών μας, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο σε σχέση με το παρελθόν και αγγίζει συνολικά το ποσοστό του 31%.

Αξίζει να σας αναφέρουμε την παρουσία ενός (1) και μόνο αστυνομικού σε Αστυνομικούς Σταθμούς όπως αυτός της Σικίνου, της Φολεγάνδρου και της Ανάφης.»

Κ.Χ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Κάπως έτσι γίναμε ξέφραγο αμπέλι. Στους δρόμους γίνεται της μουρλής, στα πεζοδρόμια όποιος θέλει βάζει πέντε κολονάκια και μια αλυσίδα θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή των πεζών, όποιος γουστάρει κλέβει, διακινεί ναρκωτικά ανενόχλητος και οι μέρες περνούν.Ευτυχώς που το κράτος κάνει αιματηρές οικονομίες, αλλιώς θα είχαμε καταστραφεί.Μια απορία έχω μονο ..ούτε πεζή περιπολία δεν μπορούν να κάνουν τα όργανα ώστε να συμμαζέψουν τα χάλια της περιοχής σε μια ακτίνα 300 μέτρων;;