Με ελικόπτερο της πυροσβεστικής, λόγω αδυναμίας του ΕΚΑΒ, μεταφέρθηκε ασθενής ανδριώτης στην Αθήνα

Ελικόπτερο της πυροσβεστικής έφτασε στο νησί για να πάρει ανδριώτη που έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο την ώρα που μάζευε ελιές. Χρησιμοποιήθηκε ελικόπτερο της πυροσβεστικής γιατί μόλις προχθές το ΕΚΑΒ ανακοίνωσε πως τα χρήματα για τις αεροδιακομιδές του 2017 τελείωσαν και θα δει τι θα κάνει πλέον από το 2018.

Η έλευση του ελικοπτέρου της πυροσβεστικής στην Άνδρο δείχνει πως λόγω των υποχρηματοδοτήσεων στον χώρο της υγείας η Άνδρος και τα νησιά των Κυκλάδων, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έχουν νοσοκομεία, περιμένουν πλέον μόνο από τα σώματα της πυροσβεστικής και του στρατού να βοηθηθούν στις έκτακτες περιπτώσεις.

Αυτό φανερώνει το πόσο ανυπεράσπιστοι είναι νησιώτες και πόσο ανοχύρωτα είναι η Άνδρος και τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων  Και καλά που υπάρχει η πυροσβεστική να λέμε…

«Εν Άνδρω» 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Χωρίς να ξέρουμε ένα θέμα γράφουμε ότι θέλουμε για να τρομοκρατηθει ο κόσμος χωρίς λογο.υπαρχουν ελικόπτερα για τα νησιά μας από το εκαβ.αυτο το άρθρο που εχεις διαβάσει και δεν έψαξες να δεις ποιους αφορά αναφέρεται για την Χαλκιδική και μόνο.υπηρχε σύμβαση για τα σαββατοκύριακα του καλοκαιριού να υπάρχει ελικόπτερο η οποία έληξε.αλλα μόνο για εκεί.τωρα όσο αναφορά για το ελικόπτερο της πυροσβεστικής όπως και τα ελικόπτερα του στρατού έτσι και αυτά είναι στις βάσεις του εκαβ και όταν γίνει ο συντονισμός των ιατρών και κριθεί ότι θα γίνει αερομεταφορα μπαίνει ιατρός και διασωστης του εκαβ στο ελικόπτερο που είναι σε ετοιμότητα και πάνε όπου υπάρχει ανάγκη.για το αν πετάξει το ελικόπτερο κρίνεται από τον ιατρό συντονιστή του εκαβ και μόνο.ολες οι διακομιδες που αφορούν ασθενείς γίνονται από το εκαβ με ελικόπτερα στρατού πυροσβεστικής και πλωτά του λιμενικού.επισης εδω και ένα χρόνο υπάρχει ελικόπτερο και στην Σύρο.συντομα θα υπάρχει και πλωτό καθαρά διασωστικο για όλες τις Κυκλάδες.
https://www.facebook.com/konstantinos.avgeris?fref=ufi&;rc=p
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Απλά γενικότητες. ΌΛα γνωστά.Έχουμε γράψει για όλα οσα λέτε. Έχουμε γράψει τόσες φορές για την πυρσβεστική και τον στρατό. Για το ΕΚΑΒ λίγες! Όπως λέτε "συντονίζει" τους άλλους! Χρήματα γιοκ! Και δεν υπάρχει λόγος να σας παραθέσουμε μερικές δεκάδες περιτώσεις που το ΕΚΑΒ έδωσε μάχες για ΝΑ ΜΗΝ ΣΗΚΩΣΕΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΓΙΑ ΑΝΔΡΟ ή για αλλού. Μπορείτε να λέτε ότι θέλετε. Αλλά η αλήθεια δεν είναι λόγια είναι έργα. Η φειδώ στα έργα δείχνει την αλήθεια στα λόγια. Καλημέρα σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 10 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

χάλια μαύρα....πιο άθλιος πεθαίνεις....είναι δυνατόν στην εποχή μας να μην υπάρχει μέσο για να μεταφέρει έναν ασθενή στην Αθήνα 30 χλμ παραπέρα? Ως πότε οι νησιώτες θα χαροπαλεύουμε με βάρκες και σκάφη του λιμενικού για να φτάσουμε στο νοσοκομείο?Έλεος πια....

This comment was minimized by the moderator on the site

Το ΕΚΑΒ δεν ανακοίνωσε ποτέ ότι τα χρήματα για τις αεροδιακομιδές τελείωσαν για το 2017 και αυτή η διαπίστωση είναι εντελώς αυθαίρετη. Απλά ανακοινώθηκε ότι έληξε για φέτος η συμμετοχή του ελικοπτέρου της Πυροσβεστικής για την Χαλκιδική που όπως και πέρυσι ήταν ένα εγχείρημα που ξεκίνησε στους καλοκαιρινούς μήνες.. Το ΕΚΑΒ παραμένει για πάνω απο 25 χρόνια ο δημόσιος φορέας που συντονίζει όλες τις αεροδιακομιδές και τις διακομιδές ασθενών με πλωτά μέσα στην Ελλάδα και αποστέλλει με πτητικά μέσα ιατρό και διασώστη ή διασώστες για την αεροδιακομιδή ασθενών και έτσι κάθε χρόνο εκατοντάδες συμπατριώτες μας ή επισκέπτες της χώρας να διακομίζονται στα κατάλληλα νοσοκομεία ώστε να σωθεί η ζωή τους. Καλό θα είναι να μην υπάρχει διαστρέβλωση της αλήθειας όταν δεν υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες.Το ΕΚΑΒ θα συνεχίζει να προσφέρει από αέρος με το προσωπικό του σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του κράατους που του διαθέτουν τα πτητικά μέσα τις πολύτιμες υπηρεσίες του για το όφελος της υγείας όλων των ανθρώπων.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Συνενοηθείτε τότε εσείς με την επικεφαλής του ΕΚΑΒ που έκανε τις αντίστοιχες δηλώσεις προχτές και μετά πάρτε μας τηλέφωνό ή στείλτε μας mail. Εμείς απλώς αναμεταδίδουμε αυτά που επώνυμος του ΕΚΑΒ είπε. Εσείς ως ανώνυμος λέτε αυτά που λετε. Ποιον θα πστεύατε εσείς στη θέση μας. Τους επώνυμους ή μια ανώνυμη διάψευση στο όνομα Σταύρος; Αυτά και καληνύχτα σας.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 10 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro