Παράξενη πρωτομαγιά…

 

Ta παιδιά της πιάτσας στην εντελώς έρημη πλατεία Γηροκομείου (φωτ. Εν Άνδρω).

Ήταν μια μάλλον μοναχική πρωτομαγιά. Όλα τα καράβια που έφυγαν χτες ήταν γεμάτα με όσο κόσμο είχε έρθει στο νησί για την "παρ' ολίγο" αργία που έγινε... απεργιά! Το έκτακτο τοπικό που έκανε χτες βράδυ το Αικατερίνη προς την Άνδρο ήταν άδειο! Έγινε για τα ανδριώτικα φορτηγά που δεν χώρεσαν στον Θεολόγο και η FastFerries το έβαλε για να εξυπηρετήσει τ' αυτοκίνητα του νησιού.

Έμειναν πίσω στην Άνδρο για την μέρα λίγοι επισκέπτες και μερικοί τουρίστες. Η απεργία «σκότωσε» την πρωτομαγιά…

Είδαν κι απόειδαν οι ταξιτζήδες της Χώρας πως δουλειά… γιοκ! Και έφεραν ρεφενέ τα φαγητά τους στην άδεια εντελώς πλατεία Γηροκομείου όπου και η πιάτσα τους. Και έστρωσαν το πρωτομαγιάτικο τραπέζι τους. Κάπως έτσι τα παιδιά της πιάτσας έπιασαν τον Μάη.

Λίγο πιο κάτω δυό-τρεις παρέες στον ιστορικό πλάτανο. Λίγοι οι επισκέπτες που βρέθηκαν στην μισοάδεια πλατεία Καΐρη. Για το καλό. Μια μεγάλη παρέα από το Μπατσί, που ήρθε εκδρομή στην Χώρα, διαπίστωσε το γνωστό σε όλους: «άλλος Θεός μετά την Σταυροπέδα»!!!

Όπως έλεγαν μέχρι το Απροβάτου φύσαγε ένας «δροσερός» βοριάς. Στην Παλαιόπολη κάλμα. Και μετά την Σταυροπέδα… ζέστη κι άπνοια!!! Έσκασαν οι άνθρωποι. Δεν είχαν φέρει και μαγιό και γύρισαν πίσω με την ελπίδα μήπως κάνουν ένα μπάνιο στον Άγιο Πέτρο.

Απομεσήμερο πρωτομαγιάς στον ακύμαντο Νειμποριό (φωτ. Εν Άνδρω).

Στον Νειμποριό λίγοι επισκέπτες μπροστά στην ακύμαντη θάλασσα. Ατυχώς όπως ήρθαν τα πράγματα ήταν μια ήσυχη – μα τόσο ήσυχη και μοναχική – πρωτομαγιά στο νησί, που δεν μπορούμε να θυμηθούμε άλλη τέτοια…

Καλό μήνα. Και του χρόνου καλύτερα…

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μπερδέψατε την πρωτομαγιά με την Καθαρή Δευτέρα.....
ΣΧΟΛΙΟ
Ευχαριστούμε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro