Η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων βράβευσε τους πλοιάρχους της γραμμής μας που έσωσαν κόσμο στο Μάτι. Ανάμεσα τους και δύο ανδριώτες!

Σκηνή από τη διάσωση της 23ης Ιουλίου - Superferry (φωτ. Εν Άνδρω)

Τους τίμησε η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων. Όμως δυστυχώς τους ξέχασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο υπουργός Εσωτερικών που τίμησαν μόνο δύο αλλοδαπούς ψαράδες. Κι όμως αυτοί έσωσαν 27 ανθρώπους από πνιγμό εκείνη την τρομερή Δευτέρα της 23ης Ιουλίου 2018 όταν κάηκε ολοσχερώς το Μάτι και μεγάλο μέρος του Βουτζά και της Ραφήνας.

Από την διάσωση εκείνης της νύχτας - Superrunner (φωτ, Εν Άνδρω)

Ο λόγος για τους τρεις πλοιάρχους της γραμμής μας, τον Θανάση Χαλά και τον Γιώργο Δήμου της Golden Star Ferries και τον Γιάννη Βουτσελάκο της Sea Jets που έσωσαν αυτούς τους 27 ανθρώπους, οι δύο πρώτοι μεσοπέλαγα και ο τρίτος ανοικτά των ακτών της Αττικής.  

Βραβείο στον πλοίαρχο Ισίδωρο Λιγνό - Andros FF

Βραβείο στον πλοίαρχο Θανάση Χαλά.

Τους τρεις παραπάνω πλοιάρχους βράβευσε η ΠΕΠΕΝ μαζί με τους πλοιάρχους Μάρκο Βλάμη και Ιωάννη Καλανδράνη και επίσης τους Ισίδωρο Λιγνό και Γιώργο Κολίτσα της “Fast Ferries” για την συμμετοχή τους στις προσπάθειες διάσωσης.

Να σημειώσουμε απλώς για την ιστορία πως από όλους τους παραπάνω πλοιάρχους της γραμμής μας - που είναι όλοι αγαπητοί στα νησιά μας - δύο είναι γέννημα-θρέμμα ανδριώτες: ο Θανάσης Χαλάς από την Κατακοιλο και ο Γιώργος Κολίτσας από το Απροβάτου.

Αναλυτικά, την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από την Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ) στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ.

Θανάσης Χαλάς πλοίαρχος και Μανώλης Πιτσικάλης ύπαρχος που συμμετείχαν στη διάσωση με το Superferry (φωτ. Εν Άνδρω).

Στο πλαίσιο της εορταστικής εκδήλωσης της ΠΕΠΕΝ δόθηκαν και οι παραπάνω τιμητικές διακρίσεις και βραβεύσεις στους καπετάνιους για το διασωστικό τους έργο και την συμμετοχή τους στην επιχείρηση διάσωσης της 23ης Ιουλίου 2018, με απόλυτο επαγγελματισμό και αυτοθυσία, ενώ συνεχίζουν καθημερινά να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Ο πλοίαρχος Γιώργος Κολίτσας - Andros FF (φωτ. Εν Άνδρω).

Συγκεκριμένα:

  1. Για την έρευνα, διάσωση και περισυλλογή 9 ατόμων από το Ε/Γ- Ο/Γ “Superferry” της Golden Star Ferries, τα οποία έπεσαν στην θαλάσσια περιοχή Ραφήνας για να σωθούν από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μάτι και την ευρύτερη περιοχή, στις 23 Ιουλίου 2018 βραβεύτηκε ο Πλοίαρχος Θανάσης Χαλάς.
  2. Για την έρευνα, διάσωση και περισυλλογή 5 ατόμων που έπεσαν στην θαλάσσια περιοχή Ραφήνας για να σωθούν από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μάτι και την ευρύτερη περιοχή, στις 23 Ιουλίου 2018 βραβεύτηκε ο Πλοίαρχος Γιώργος Δήμου με το Ε/Γ – Ο/Γ “Super Runner” της Golden Star Ferries.
  3. Για την έρευνα, διάσωση και περισυλλογή 13 ατόμων που έπεσαν στην θαλάσσια περιοχή Ραφήνας για να σωθούν από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μάτι και την ευρύτερη περιοχή, στις 23 Ιουλίου 2018, βραβεύτηκε οΠλοίαρχος Γιάννης Βουτσελάκος με το πλοίο Ε/Γ “Terra Jet” της Seajets Catamaran Joint Venture.
  4. Για την συμμετοχή στην έρευνα και διάσωση ατόμων που έπεσαν στην θαλάσσια περιοχή Ραφήνας για να σωθούν από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μάτι και την ευρύτερη περιοχή, στις 23 Ιουλίου 2018 βραβεύτηκαν οι Πλοίαρχοι Μάρκος Βλάμης και Ιωάννης Καλανδράνης με το πλοίο “Ε/Γ- Ο/Γ “Αικατερίνη Π” της Hellenic Flame Fast Ferries Maritime Co.
  5. Για την συμμετοχή στην έρευνα και διάσωση ατόμων που έπεσαν στην θαλάσσια περιοχή Ραφήνας για να σωθούν από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μάτι και την ευρύτερη περιοχή, στις 23 Ιουλίου 2018 βραβεύτηκαν οι Πλοίαρχοι Ισίδωρος Λιγνός και Γιώργος Κολίτσας με το Ε/Γ- Ο/Γ “Fast Ferries Andros”της Andros Fast Ferries Maritime Co.

Ο πλοίαρχος Γιάννης Βουτσελάκος - δεξιά - Tera Jet (φωτ. Εν Άνδρω).

Πλοίαρχος Γιώργος Δήμου - Superrunner 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για την ιστορία η ναυτιλιάκη εταιρεία Sea Jets τίμησε σε ειδική εκδήλωση που έγινε πριν λίγες μέρες στη Νέα Μάκρη 30 έλληνες ψαράδες που έσωσαν κι αυτοί κόσμο. Αλήθεια πότε η Ελληνική Πολιτεία θα βραβεύσει και τους έλληνες ψαράδες, πλοιάρχους, ναυτικούς, που κατά δεκάδες έτρεξαν κι έσωσαν εκείνη την μοιραία νύχτα ανθρώπους, που χάθηκαν και από δική της εγκληματική αμέλεια και απίστευτη απερισκεψία; Ή, μήπως επειδή το ΥΠΕΣ (ΓΓ Πολιτικής Προστασίας κλπ) είχε τεράστια ευθύνη για την καταστροφή το βολεύει να αποσπά την προσοχή με κάποιες μικρές και ανώδυνες "πολιτικώς ορθώς" βραβεύσεις; 

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet