Άνδρος και Καμπάνη συναντήθηκαν της Θεοσκεπάστου

Έχουν περάσει 106 χρόνια από την φονικότατη μάχη του Κιλκίς μεταξύ του ελληνικού και του βουλγαρικού στρατού για την Μακεδονία. Εκείνη την μέρα ένας ανδριώτης συνταγματάρχης, ο Αντώνης Καμπάνης, επικεφαλής του συντάγματος του έπεσε πρώτος ανεβαίνοντας έφιππος στο ύψωμα που χώριζε τον ελληνικό στρατό από την πόλη του Κιλκίς. Στη μνήμη του οι κάτοικοι της περιοχή ονόμασαν το χωριό ΚΑΜΠΑΝΗ. Και χτες ανήμερα της Θεοσκεπάστου αντιπροσωπεία του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού παραβρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις της Άνδρου. Στη φωτογραφία σελίδες από το βιβλίο της Ιστορίας του Κιλκίς που περιγράφουν την μάχη της 21ης Ιουνίου 2013 (φωτ. Εν Άνδρω). 

Χτες την μέρα της Θεοσκέπαστης, μεγάλη αντιπροσωπεία του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού ΚΑΜΠΑΝΗ παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις της Άνδρου και κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του ήρωα συνταγματάρχη. Η προτομή τοποθετήθηκε στην πλατεία Γηροκομείου στα 100 χρόνια από τον θάνατό του, στις 21 Ιουνίου 2013 σε μια σεμνή και συγκινητική τελετή. Όμως ήταν η αρχή μιας διαδρομής να γνωρίσει η Άνδρος ένα σπουδαίο τέκνο της. Την πρωτοβουλία είχε η τότε διοίκηση της Ένωσης Ανδρίων και την αποδοχή έκανε η τότε διοίκηση του Δήμου Άνδρου. Στη φωτογραφία η προτομή Καμπάνη στην πλατεία Γηροκομείου (φωτ. Εν Άνδρω). 

Αντιπροσωπεία του συλλόγου του χωριού ΚΑΜΠΑΝΗ δεξιώθηκε χτες στο σπίτι του στις Στενιές της Άνδρου ο καπετάν Γιάννης Καμπάνης εκ των απογόνων της οικογένειας του Αντωνίου Καμπάνη. Στη φωτογραφία ο πρόεδρος, τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου και πολλά μέλη ποζάρουν στο σπίτι του καπετάνιου κάτω από το κλειδί της πόλεως ΚΑΜΠΑΝΗ που δόθηκε στον Γιάννη Καμπάνη για βοήθεια του στην περιοχή (φωτ. Εν Άνδρω).

Το τιμητικό κλειδί της πόλης και η περγαμηνή που το συνόδεψε που το απένειμε ο Δήμος Γαλλικού στον καπετάν Γιάννη Καμπάνη  στις 24 Ιουνίου 2007... (φωτ. Εν Άνδρω). 

Ο καπετάν Γιάννης Καμπάνης με το προεδρείο του Συλλόγου Καμπάνη μετά την προσφορά προς αυτόν βιβλίου με τα 100 χρόνια της Ιστορίας του Κιλκίς (φωτ. Εν Άνδρω).

Στενιώτες που δραστηριοποιούνται στην ναυτιλία στην χθεσινή εκδήλωση στο σπίτι του καπετάν Γιαννούλη στις Στενιές. Από αριστερά: Γ. Καμπάνης, Γ. Στεφάνου, Χ. Χαζάπης, Γ. Σίμπουρας, Α. Εξαδάκτυλος (φωτ. Εν Άνδρω).

Άλλη μια φωτογραφία των Στενιωτών της θάλασσας με τον κυβερνήτη και τον ύπαρχο της φρεγάτας Κουντουριώτης, τον περιφερειάρχη του Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων και τον Λιμενάρχη Άνδρου (φωτ. Εν Άνδρω).

Αρκετοί ήταν οι καλεσμένοι στην εκδήλωση προς τιμή των εκπροσώπων του συλλόγου του χωριού ΚΑΜΠΑΝΗΣ (φωτ. Εν Άνδρω). 

Άλλη μια φωτογραφία καλεσμένων στο σπίτι του καπετάν Γιαννούλη Καμπάνη στις Στενιές. Από τους τοπικούς πολιτικούς παραβρέθηκαν ο πρώην δήμαρχος και υποψήφιος Δ. Γιαννίσης, ο έπαρχος και υποψήφιος Δ. Λοτσάρης. Αργά το βράδυ προσήλθε και ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Θ. Σουσούδης (φωτ. Εν Άνδρω).

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ευχαριστούμε πολύ για τη θερμή και πολύ συγκινητική φιλοξενία του καπετάν Γιαννούλη Καμπάνη στο σπίτι του. Η δεξίωση που μας παρέθεσε μας τιμάει και ευελπιστούμε να μπορέσουμε να ανταποδώσουμε πολύ σύντομα!