Ατυχήματα και "ατυχήματα" των ημερών...

Κέντρο Υγείας Άνδρου και ΕΚΑΒ: οι πιο πολύτιμες δημόσιες μονάδες του νησιού. Εκεί καταφεύγουν όλοι. Και εκεί κατέφυγαν κι όσοι είχαν ανάγκη αυτές τις μέρες... 

Γύρω στις 7 το πρωί της 17ης Αυγούστου τραυματίστηκε νεαρός Έλληνας επιβαίνων σε μοτοσυκλέτα έχασε τον έλεγχο της μηχανής στον επαρχιακό δρόμο στην περιοχή της Αγίας Θέκλης. Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Άνδρου με κρανιοεγκαφαλικές κακώσεις.

Όπως διαπίστωσε η αστυνομία είχε καταναλώσει αλκοόλ και δεν φορούσε κράνος. Αν και η κατάσταση του ήταν σταθερή κλήθηκε από τους υπεύθυνους του Κέντρου ελικόπτερο που ήρθε γύρω στις 11 και τον μετέφερε σε νοσοκομείο της Αθήνας για περαιτέρω εξετάσεις.

Εν τω μεταξύ στο Κέντρο Υγείας είχαν φέρει τουρίστα ελληνικής καταγωγής, ετών 42, που έπαθε ξαφνικά ανακοπή σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Χώρα. Ο άνδρας όπως είπαν γύρισε κανονικά στο δωμάτιο του με το παιδί του και λίγο μετά κατέρρευσε!

Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ που έφτασε αμέσως. Οι διασώστες έκαναν ότι μπορούσαν να τον επαναφέρουν. Στο τέλος τον μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας όπου διαπιστώθηκε ο αιφνίδιος θάνατος. Δεν είχε προηγούμενη ασθένεια και δεν είχε ιστορικό όπως είπαν οι δικοί του.

Τέλος, χτες το απόγευμα (17/8) λάβαμε επώνυμη και έγγραφη διαμαρτυρία στο site του καταγόμενου από τις Στενιές Άνδρου, πλοίαρχος του Λιμενικού, Νίκου Καλογήρου, ο οποίος αναφέρεται σε περιστατικό που έχει να κάνει με τραυματισμό της γυναίκας του. Εκτός του σημειώματος του και σχετικού σχολίου πήρε και τηλέφωνο να μας εξηγήσει. Όπως γράφει ο κ. Ν. Καλογήρου:

"Καλησπέρα κύριε Μπασαντή,

Σας παραθέτω ότι ακριβώς έγραψα δημόσια, καθώς και σχόλιο κυρίας...
 

Παραθέτουμε τα παραπάνω επώνυμα σημειώματα που έστειλε ο κ. Ν. Καλογήρου ώστε να υπάρξει σχετική απάντηση από τους αρμοδίους...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ: Είναι αλήθεια πως το Κέντρο Υγείας Άνδρου μετά την απώλεια δύο γιατρών (δυσαναπλήρωτο το κενό του Ν. Θεολόγου) και την αναχώρηση ενός ακόμα έχει τα τρία τελευταία χρόνια αποψιλωθεί. Ατυχώς δεν έχουν γίνει πολλά πράγματα για να στελεχωθεί αν και στο απερχόμενο ΔΣ του Δήμου Άνδρου (κάτι που επισήμανε ο Δ. Γιαννίσης) υπήρχαν τρεις εν ενεργεία γιατροί που ήξεραν πολύ καλά το πρόβλημα. Αλλά...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΠΑΝΤΗΣΗ προς "ΡΕ ΟΥΣΤ"

Κυρία μου με καλύψατε απόλυτα. Η έκφραση "ρε ουστ" ταιριάζει γάντι με το επίπεδό σας, το οποίο έρχεται σε αντιδιαστολή με το ύψος των φρυδιών σας και την εικόνα που θέλετε να δείχνετε προς τα έξω. Επίσης δεν μου απαντήσατε, τον κατιμά τον χωνέψατε;

This comment was minimized by the moderator on the site

"αν σας προκαλέσω κι άλλο", δηλαδή αν δεν σας αφήσω να γράφετε ψέματα, ανενόχλητα; Σαν πολύ θράσος δεν έχετε να απειλείτε κι από πάνω; Ψεύδεστε ασύστολα και βέβαια δεν αποδεικνύονται αυτά τα οποία ισχυρίζεστε, σε αντίθεση με όσα προκύπτουν από έγγραφα και συγκεκριμένα περιστατικά.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΡΟΣ "¨ΤΑ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ ΤΩΝ ΨΕΜΑΤΩΝ"

Κυρία μου -έχω καταλάβει ακριβώς ποία είστε και αν με προκαλέστε κι άλλο θα αναφέρω το όνομά σας- τι σχέση έχει το δημοσίευμα στις 16-10-2014 για τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας, με το γεγονός ότι ο Σουσούδης (δεν τον αποκαλώ Κύριο) δεν απαντά στις τηλεφωνικές κλήσεις των περιστατικών. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο "εκλεκτός" σας αδιαφορεί παντελώς και εξετάζει ασθενείς κατά το δοκούν και ύστερα από τηλεφωνήματα συγγενών ή πολύ στενών φίλων. Παρεμπιπτόντως τον χωνέψατε τον κατιμά;

This comment was minimized by the moderator on the site

όποιος θέλει να μάθει την αλήθεια ψάχνει, έτσι στα γρήγορα βρέθηκε τούτο: http://www.sousoudis.gr/index.php/blog/item/13-themata-ygeias-pou-apasxoloyn-tin-andro κι ακολούθησαν κι άλλα, που κάποιοι δεν τα βλέπουν , ή κάνουν ότι δεν τα βλέπουν, προκειμένου να δημιουργήσουν το επιθυμητό κλίμα.
Ντροπιαστικές συμπεριφορές, τουλάχιστον.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μετα τον θάνατο του αείμνηστου Ιατρού Νίκου Θεολόγου .......το χάος! Θα τον κλάψουμε και θα τον μνημονεύουμε περισσότερο και απο τους οικείους του.

This comment was minimized by the moderator on the site

Προφανώς είστε στην μειοψηφία των ασθενών που εξυπηρετήθηκαν. Μάλλον γνωρίζετε πολύ καλά τα κινητά τηλέφωνα των συγγενών του για την αναγκαία διαμεσολάβηση. Ξυδάκι θα χρειαστείτε σε λίγες ημέρες. Υπομονή. Χρειάζονται και πολλές σόδες για να χωνέψεις την ήττα!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΠΑΝΤΗΣΗ προς ΚΟΜΠΛΕΞ απίστευτο

Για να είστε τόσο καλή ενημερωμένη, η "πληροφορία" θα προέρχεται εκ των έσω... Το αν προσέφερε τις ιατρικές του υπηρεσίες ή όχι, το γνωρίζει πολύ καλά ο κόσμος. Τα περιστατικά για τα οποία αδιαφόρησε στα χρόνια της δημαρχιακής του θητείας είναι αμέτρητα. Όσον αφορά το ξύδι, προφανώς Κυρία μου και θα το χρειαστείτε σε λίγες ημέρες οπότε και ΕΥΤΥΧΩΣ αποχωρεί από τη θέση του ο εκλεκτός σας. Ειδικά ο κατιμάς σας "κάρφωσε", καθώς γνωρίζουμε ποιανού χωριού ρήση είναι. Άλλωστε έχετε συνηθίσει να γευματίζετε με κατιμά. Καλή σας όρεξη και κυρίως καλή χώνεψη.

This comment was minimized by the moderator on the site

Δυστυχώς ένα διαλυμένο κέντρο υγείας σε περίοδο αιχμής άλλη μια αποτυχία του Σουσουδη αφού δεν είναι άξιος να οργανώσει τίποτα Μόνο υπερωρίες ξέρει να χρεώνει και ολονυχτίες χωρίς να έχει βάρδια με κάτι τέτοιους έχει μπει το κράτος μέσα πληρώνοντας εμείς οι υπόλοιποι

This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΟΜΠΛΕΞ.
Σας αρέσει ή όχι ο απερχόμενος Δήμαρχος Άνδρου Θ. Σουσούδης, πρόσφερε και τις ιατρικές του Υπηρεσίες καθ΄όλη την διάρκεια της θητείας του, έγκαιρα και αποτελεσματικά, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε όσοι τον χρειαστήκαμε.Τα υπόλοιπα που γράφονται είναι λίγη ακόμα λάσπη από εκείνους που δεν αντέχουν την ασημαντότητα και την αμορφωσιά τους, με άλλα λόγια τους κατατρώει το κόμπλεξ τους. Δεν πειράζει, ΞΥΔΙ να συνοδέψει τον ερχόμενο κατιμά!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΡΟΣ "Μόνιμος κάτοικος"

Ο Σουσούδης (δεν πρόκειται να τον αποκαλέσω ποτέ ξανά Κύριο) έχει δεσμεύσει τη θέση του ορθοπεδικού. Το ερώτημα είναι τι έκανε η διεύθυνση του Κέντρου Υγείας όλα αυτά τα χρόνια, για το γεγονός ότι δεν προσέρχεται όταν τον καλούν; Η απάντηση είναι απλή, ΤΙΠΟΤΑ. Απ' ότι έχω αντιληφθεί όλοι είναι μια κλίκα. Κανείς γηγενής δεν τολμά -για ευνόητους λόγους- να κάνει επίσημη καταγγελία στο Υπουργείο Υγείας.
Όσον αφορά αυτό που γράφετε περί επιστροφής του, μακάρι να σηκωθεί να φύγει μαζί με την οικογένειά του από το νησί. Η παρουσία του και μόνο βλάπτει την Άνδρο. Ας πάει στην ευχή του Θεού και της Παναγίας και ας έρθει ένας άλλος ορθοπεδικός στην Άνδρο.

Περισσότερα