Μπορεί να υπάρξει χειμερινό δρομολόγιο αργά το απόγευμα;

Αγαπητό Εν Άνδρω, 

Με αφορμή το γεγονός του ότι σταματά το διερχόμενο δρομολόγιο των 18:45 καθημερινά από την Ανδριώτικη εταιρεία Golden Star Ferries το ερχόμενο Σάββατο (12/10), γράφω μια δύο σκέψεις για την επερχόμενη χειμερινή δρομολόγηση των πλοίων προς και από την Άνδρο.

Η μοναδική σύνδεση της Άνδρου με την Αττική γη γίνεται μέσω του λιμανιού της Ραφήνας. Όσον αφορά τα δρομολόγια των πλοίων, όλοι γνωρίζουμε την πληθώρα που υπάρχει από και προς την Άνδρο από το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Ραφήνας κατά τους θερινούς μήνες.

  • Τι γίνεται όμως κατά τη χειμερινή περίοδο όταν λιγοστεύει ο τουρισμός, αποσύρονται τα ταχύπλοα και ορισμένα από τα συμβατικά πλοία βγαίνουν για την ετήσια ακινησία – συντήρησή τους;
  • Το νησί μένει με ένα πλοίο από Ραφήνα το πρωί (που επιστρέφει νωρίς το μεσημέρι από τα υπόλοιπα δύο νησία) και ένα το απόγευμα.

Μέχρι εδώ καλά τα πράγματα. Υπάρχουν όμως αρκετοί κάτοικοι που επισκέπτονται το νησί για προσωπικούς λόγους (εργασίες, διεκπεραιώσεις με τις αρμόδιες υπηρεσίες, κλπ) τις καθημερινές ή ακόμη και τα Σαββατοκύριακα.

Αυτό που παρατηρείται με το χειμερινό δρομολόγιο της επιστροφής από Μύκονο και Τήνο, έχει να κάνει με το ότι περνά από το λιμάνι του Γαυρίου πολύ νωρίς, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα στον οποιονδήποτε να μεταβεί στην Αθήνα μετά τις 16:30 που φεύγει το τελευταίο δρομολόγιο από Άνδρο.

  • Ναι μεν για τον μήνα που διανύουμε και για τις υπόλοιπες Κυριακές θα παραμείνει ενα δρομολόγιο στις επτά από πλοίο της άλλης βασικής δραστηριοποιούμενης εταιρείας στη γραμμή (Fast Ferries), αλλά από Νοέμβρη και μετά τι θα γίνει;

Το θέμα μπορεί να μην φαίνεται τόσο σημαντικό, όπως υποστηρίζουν ορισμένοι, αλλά αν αναλογιστούμε ότι τα υπόλοιπα δύο νησιά έχουν επικοινωνία σε καθημερινή βάση και με το λιμάνι του Πειραιά, η Άνδρος μένει το μοναδικό νησί με σύνδεση αποκλειστικά με τη Ραφήνα και μάλιστα με δρομολόγιο αρκετά νωρίς το μεσημέρι προς την Αττική γη.

Σε περιπτώσεις δε που προκύψει διακομιδή ασθενούς προς κάποιο νοσοκομείο της Αθήνας μετά την αναχώρηση του μεσημεριανού πλοίου, η μοναδική αναγκαστική λύση είναι το να σηκωθεί ελικόπτερο από την Αθήνα για την Άνδρο – εφόσον η κατάσταση κριθεί δύσκολη φυσικά από τους γιατρούς.  Το να πετάξει όμως ένα στρατιωτικό ελικόπτερο, γνωρίζουμε πως δεν είναι εύκολο ζήτημα, καθώς απαιτείται διαδικασία σχετικών αιτήσεων, αλλά το κυριότερο προετοιμασίας του ίδιου του σκάφους, που χρειάζεται τουλάχιστον μισή ώρα με 45 λεπτά από τη στιγμή της κλήσης για πτήση.

Θα σας παρακαλούσα να κάνετε μια αναφορά στο Εν Άνδρω για το συγκεκριμένο θέμα, καθότι αυτό θα αποτελούσε ένα βήμα τυχόν πίεσης, πέραν από απλή γνωστοποίηση του θέματος, προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην γραμμή.

Ίσως θα ήταν καλό να ξεκινήσει και η συζήτηση με την Περιφέρεια και το τοπικό Επαρχείο, το οποίο ως δημόσιος φορέας και δη τοπικός, να συνδράμει με τις απαραίτητες ενέργειές του προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες. Τουλάχιστον η «δική μας» Ανδριώτικη εταιρεία θα μπορούσε να εξυπηρετήσει, τροποποιώντας το μεσημεριανό δρομολόγιο της επιστροφής του πλοίου της, το οποίο αντί να φεύγει στη μιάμιση ή δύο το μεσημέρι από Μύκονο, να αναχωρεί στις τέσσερις το απόγευμα, ώστε να φθάνει και αργότερα στην Άνδρο.

Έτσι θα υπάρχει η δυνατότητα μετάβασης των μόνιμων κατοίκων ή των επισκεπτών της Άνδρου στην Αττική (επομένως και στην υπόλοιπη Ελλάδα), χωρίς να χάνεται η μισή ημέρα, αναγκάζοντάς τους να φεύγουν νωρίς το μεσημέρι από τη δουλειά ή το σπίτι τους για να προλάβουν το μεσημεριανό δρομολόγιο.

Πιστεύω ότι οι προσωπικές μου σκέψεις αγγίζουν και άλλους μόνιμους και μη κατοίκους του νησιού της Άνδρου και εύχομαι οι τοπικές αρχές που ανέλαβαν πρόσφατα έργο,  να δουν το θέμα και να ενεργήσουν κατάλληλα.

Συχνός Επισκέπτης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ

Επικοινωνήσαμε με τις εταιρείες και μας είπαν πως η Άνδρος έχει δύο δρομολόγια. Ένα πρωινό κι ένα απογευματινό. Οι ώρες είναι στάνταρ εδώ και χρόνια. Δύσκολο να αλλάξουν. Πάντως η πρόταση σας είναι - όπως έδειξε και η δρομολόγηση των Superferry - λογική και μέσα στα πλάνα. Ιδίως για τα Σαββατοκύριακα. Έτσι κι αλλιώς μέχρι τέλος Οκτωβρίου τα Σαββατοκύριακα το Andros θα περνά αργά το απόγευμα. Μπορούμε να επιμείνουμε για το δρομολόγιο της Κυριακής που μπορεί το τελευταίο να περνά πιο αργά και το ζητούν πολλοί. Αυτό ίσως το επιτύχουμε. Αυτά μέχρι στιγμής. Ευχαριστούμε που ανοίξατε έναν χρήσιμο διάλογο για τα δρομολόγια - Εν Άνδρω

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ
ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ, ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ 5.30 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ 4.30 ΚΥΡΙΑΚΗΣ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΖΗΤΟΥΝ 6.30 Η 7.00 ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΛΟΓΙΚΟ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 5.30 ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ.
ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, Η ΡΑΦΗΝΑ ΛΟΓΩ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΟ 5.30 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΦΥΓΕΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΦΥΓΕΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ 24 ΩΡΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!
ΑΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΖΗΤΟΥΝ, ΠΟΛΛΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΟΥΝ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ.
ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΟΥΜΕ, ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!

This comment was minimized by the moderator on the site

Σωστός!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο σχολιαστής '' Κυριάκος ζα''.... μη έχοντας ιδέα για ποιο πράγμα μιλάμε, λέει για ασθενή και πως θα μεταφερθεί με το μεγάλο κενό των δρομολογίων.
Μία αντίληψη, που δεν έχει να κάνει με την κοινή συνισταμένη των πολλών, περί, βελτίωσης ΜΌΝΟΝ δύο δρομολογίων από και προς Ραφήνα και Μόνον για τα ΠΣΚ, που κινείται η πλειοψηφία των νησιωτων και στα 3 νησιά.
Η άποψη... περί κάποιου ασθενή, είναι.... Ναι μεν, σωστή, αλλά σε κανένα μέρος του κόσμου, δεν θιαχνονται ανταποκρισεις με το σκεπτικό αυτό... Να περιμένει το οποιαδήποτε μεταφορικό μέσο... να ασθενήσει, να χτυπήσει κάποιος και να έχει πλοίο η αεροπλάνο!
Εδώ μιλάμε για την οικονομική τόνωση των νησιών τα ΠΣΚ, που η βελτίωση των δρομολογίων, όπως προτείνονται, είναι φανερό, ότι θα βελτιώσει την εικόνα της τοπικής τους οικονομιας, αφού όλο και περισσότεροι =αφού θα τους εξυπηρετεί καλυτερα= θα έρχονται κοντά μας.
Ας επιδιώξουμε λοιπόν στις εταιρείες, με τον Δήμαρχο, τον Επαρχο, τους μαζικού φορείς, μια δυναμική ανάπτυξη του σκεπτικό αυτού, της παράτασης της αναχώρησης την Παρασκευή το απόγευμα κατά μισή τουλάχιστον ώρα και της παράτασης την Κυριακή το απόγευμα κατά μία ώρα τουλάχιστον, να διέρχεται από την Άνδρο το τελευταίο πλοίο.
Μην γράφουμε φίλτατοι... Ότι.. Αρλούμπα θέλουμε, αλλά επικεντρωθεί τε όλοι, στο απολύτως εύλογο αυτό θέμα της εξεύρεσης λύσης.
Με συντοπιτικους χαιρετισμούς
Δασκαλάκη Μαρία του Γιαννουλη

This comment was minimized by the moderator on the site

Είναι ολοφάνερο οτι η συντριπτική πλειοψηφία των νησιωτών θέλει καράβι αργά το απόγευμα απο τα νησιά προς Ραφήνα. ένα δρομολόγιο στις 7 το απόγευμα απο Άνδρο -Ραφήνα θα εξυπηρετούσε καλύτερα τους νησιώτες και θα ήταν συμφέρον και για το πλοίο. Πολύ σοβαρό επίσης το οποίο λίγοι έχουν αντιληφθεί είναι αυτό που λέει ο Ανδριώτης με το σχόλιό του ,ότι δηλαδή ΠΣΚ το νησί αποκόπτεται απο την Αθήνα για δυο 24ωρα , κάτι που δε συμβαίνει ούτε στη Σύμη.
Στο διατάυτα λοιπόν. Καράβι αργά το απόγευμα 7 ημέρες την εβδομάδα προς Ραφήνα. Και καράβι προς Ραφήνα Σαββάτο πρωί.

This comment was minimized by the moderator on the site

This is why passengers in the Summer months should support the Ships that run in the Winter.

This comment was minimized by the moderator on the site

Εγω θελω να θεσω ενα ερωτημα το πρωι το πλοιο για ραφηνα περνάει στης 10 το πρωί αν 11 η ωρα βρεθεί ενα περιστατικο απο το κέντρο υγείας για ραφηνα ποσες ωρες αναμονη θα εχει μέχρι το απόγευμα που ζητάτε οι περισσότεροι; εξι εφτα οκτω το βραδυ; μεχρι ο ασθενής να μπει στο νοσοκομείο στην Αθήνα; περιμένω απαντήσεις...

This comment was minimized by the moderator on the site

Ενα βραδυνό δρομολόγιο του SF τις καθημερινές από Ανδρο για Ραφήνα θα εξυπηρετούσε εξαιρετικά και τις διακομιδές ασθενών του Κ.Υ ειδικά τους χειμερινούς μήνες που αν εμφανισθεί σοβαρό περιστατικό-μετά την αναχώρηση των 16.30-αρχίζει ένας μαραθώνιος των ιατρών αλλά και του προσωπικού του Κ.Υ για να έλθη ελικόπτερο και συνήθως ο ασθενής φεύγει με το σκάφος του Λιμενικού. Μια ταλαιπωρία ειδικά για τον ασθενή απερίγραπτη και ας μην κρυβόμαστε πίσω απο το δάκτυλό μας και ενίοτε εξαιρετικά επικίνδυνη. Ενα καθυστερημένο δρομολόγιο ή ένα πολύ πρωινό(το δεύτερο ασύμφορο βέβαια τους χειμερινούς μήνες για τις ακτοπλ.εταιρείες) θα ''μάζευε'' και τα καθυστερημένα σοβαρά αυτά περιστατικά αλλά και αυτά που η βραχυχρόνια ημερήσια θεραπευτική φροντίδα στο Κ.Υ δεν απέδωσε τα αναμενόμενα αποτελέσματα(πχ μια καρδ.αρρυθμία που παρά την φροντίδα μέχρι εκείνη την ώρα δεν αποκαταστάθηκε, ένα οξύ κοιλιακό άλγος που κατά την διάρκεια της πρωινής παρακολούθησης δεν βελτιώνεται, ένας πυρετός που δεν εμφανίζει ύφεση παρά την αγωγή , ένα ύποπτο αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο που παρά την πρωινή θεραπ.αγωγή δείχνει σημεία επιβάρυνσης κοκ).
Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι εν πολλοίς ένας αγώνας δρόμου για να ΄'μπαρκάρει'' ο διακομιζόμενος ασθενής μέχρι τις 16.30(αναχώρηση 15.15 το αργότερο από το Κ.Υ). Εάν είχε το περιθώριο αναχώρησης 3ώρες αργότερα, και οι προσπάθειες για αεροδιακομιδή δεν θα ήσαν χρονικά πιεσμένες και ενδεχόμενα η θεραπευτική αγωγή να προλάβαινε να αποδώσει και να μη χρειαζόταν διακομιδή.Ακόμα και ένα καθυστερημένο επείγον περιστατικό πχ στις 18.00 θα προλάβαινε να διακομισθή αυθημερόν ακτοπλοικά και δεν θα αναχωρούσε με το σκάφος του Λιμενικού που στα 6 μποφόρ δεν μπορείς να σταθείς όρθιος.Αντε υπό αυτές τις συνθήκες να βοηθήση ο συνοδός γιατρός τον πάσχοντα σε 2-3 ώρες ταξίδι. Βέβαια δεν παραγνωρίζω ούτε στο ελάχιστο την προσφορά του Λ.Σ και την ταλαιπωρία του προσωπικού του.
Ειδικά σε βραχυχρόνιες θαλάσσιες διακομιδές(π.χ Τήνος-Σύρος) είναι το πλέον αποτελεσματικό και ενδεδειγμένο.
Ας ξανασκεφτούν οι ιθύνοντες πέραν των επιχειρημάτων του ''συχνού επισκέπτου'' και αυτόν τον σοβαρό λόγο για μετάθεση του απογευματινού δρομολογίου του SF στις 18.45 που ήτο και τους καλοκαιρινούς μήνες.Εστω και δοκιμαστικά.

This comment was minimized by the moderator on the site

Οι πράκτορες των πλοίων στην Ανδρο και την Τήνο ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ, ναί, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ, πληροφορούμαστε ότι είναι απο τους εισηγητές, της μή αλλαγής των δύο ζητουμένων δρομολογίων.
Τραγικό θα μου πείτε, αλλά δυστυχώς, γι αυτό τα νησιά μας δουλεύουν 1-2 μήνες , με τέτοιες κοντόφθλμες αντιλήψεις.
Αφενός μέν, την Παρασκευή το απόγευμα, να φεύγει το πλοίο του Παναγιωτάκη στις 18:00 ( όπως ήδη κάνει και την Κυριακή το βράδυ,που φεύγει στις 18:00 ) και αφετέρου της επιστροφής της Κυριακής, ξεκινώντας απο την Μύκονο, να αναχωρεί κατά μία ή μιάμιση ώρα αργότερα.
Ωστε να εξυπηρετούνται όλα τα νησιά καλύτερα και αποδοτικότερα στο κάθε Παρασκευοσαββατοκύριακο.
Είναι φανερό αυτό, ότι θα έχει οικονομικά οφέλη και στα πλοία αλλά Και στις τοπικες κοινωνίεςς, αφού αυτομάτως αυξάνεται ο χρόνος παραμονής ενός ολοκλήρου 3ημερου στα νησιά.
Η έωλη δικαιολογία, ότι δεν αλλάζουν οι εταιρείες τα δρομολόγια τους, έχει ήδη καταρριφθεί απο αυτές τις ίδιες, οι οποίες μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου, αλλάζουν τα πλοία και τα δρομολόγια τους κατά ριπάς και συνεπώς δεν δικαιολογούνται με τέτοιες τώρα δικαιολογίες, αν ακόμη τις έχουν και τις προβάλλουν.
Εδώ ένα ολόκληρο 6μηνο, το παλιό δρομολόγιο των SUPERFERRY, διερχόμενο απο την ΑΝΔΡΟ στις 16:30, το είχε αφήσει και το εκτελούσε το SUPERFAST ANDROS,εκαταλείποντας κι εκείνο το ήδη δικό του στους πίνακες της εταιρείας δρομολόγιο στις 16:00 ! !
Τώρα τους πειράζει και επικαλούνται, ότι δεν αλλΆζουν τα δρομολόγια τους ? ?
Είναι τουλάχιστον αστεία μία τέτοια προφαση και πρέπει να καταλάβουν, ότι όλα είναι αλληλένδετα και η μετατόπιση αυτή απο Ραφήνα και Μύκονο τα Παρασκευοσαββατοκύριακα, είναι αναγκαία γαι την επιβίωση όλων τους χειμερινούς μήνες.
Είναι θετικό και δεδομένο,ότι με την σχετική αύξηση οχημάτων και επισκεπτών, να ισοφαρίζει την χασούρα και των υπολοίπων καθημερινών ημερών του χειμώνα.
Στην τελική εαν δεν θέλουν να αλλάξουν και ... πολύ ‘’ ντέ και καλά τα πλάνα τους’’, ας κάνουν αυτό που κάνουν τους καλοκαιρινούς μήνες και είναι τόσο απλό και δίκαιο ! !
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ - ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΡΑΦΗΝΑ ΣΤΙΣ 18:00 ή στις 18:15
ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΜΥΚΟΝΟ -ΤΗΝΟ-ΑΝΔΡΟ ΣΤΙΣ 14:00 ΜΕ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΡΟΡΙΣΜΟ ΑΦΙΞΗΣ ΛΙΜΕΝΑ ΡΑΦΗΝΑΣ ΣΤΙΣ 20:00.
ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ...ΠΟΛΥ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΠΛΟ.
ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΤΟ ΕΝΑ ΠΛΟΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΜΗΝΑ, ΝΑ ΣΚΑΤΣΑΡΕΙ, ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΛΟΙΟ.
ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ Ο ΚΟΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΣΤΑΝΤΑΡ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ ΠΛΟΙΟ, ΓΙΑΤΙ ΗΔΗ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ ! !
Με εκτίμηση

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

This comment was minimized by the moderator on the site

Την ΚΥΡΙΑΚΗ γιατί να φεύγει το ΘΕΟΛΟΓΟΣ στις 6μ.μ το απόγευμα και ΟΧΙ και την Παρασκευή ? ? ?
Αίτημα παλιό και λογικό, που όχι μόνον , θα αυξήσει την κίνηση, αλλά θα βοηθήσει και το ίδιο το πλοίο και τα 3 νησιά, με την επίσκεψη όλο και περισσότερων.
Αν επίσης συνδυαστεί και με την ταυτόχρονη κατά 1-1.5 ώρα, επιστροφής του τελευταίου δρομολογίου προς Ραφήνα, είναι μαθηματικά βέβαιο, ότι ''προκαλεί '' και κάποιους που δεν θα ήθελαν να έρθουν στα νησιά, τώρα με αυτήν την μικρή παράταση ,να το τολμήσουν, να έρθουν, αφού θα γεμίσουν, θα αξιοποιήσουν το χρόνο τους στο νησί περισσότερο για κάθε τους χρήση.
Απορούμε πώς ακόμη '' αρνούνται'' οι κύριοι των εταιρειών, να προβούν σε αυτήν την '' ένεση'' την '' οικονομική ένεση'' ,για τους 4 μήνες του χειμώνα, για τα νησιά μας.
λογικό το άιτημα...
Χρόνια τώρα το επισημαίνουν οι πάντες...
Χρόνια τώρα, μας εμπαίζουν, με φτηνές δικαιολογίες...
Μας έχουν σίγουρους, συχνά λένε ....και άστους που θα πάνε θα μπούνε μέσα στο πλοίο μας..
Αλλά δεν είναι έτσι όμως κύριοι Παναγιωτάκη και Στεφάνου και φυσικά και ο κύριος Ηλιόπουλος,ο οποίος ακόμη χειρότερα, εξαφανίζεται όλο τον χειμώνα.
Υπάρχει κανείς να τους διορθώσει.....

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΠΟΡΙΕΣ...ΕΥΛΟΓΕΣ ....
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΤΟΥΣ ΖΗΤΑΝΕ, ΣΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ !!!!!
ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ??? ΝΑΙ Ή ΟΧΙ ? ?
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΟΛΩΝ, Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΟ 3ΜΕΡΟ ΤΟΥ ΣΚ ,ΟΤΑΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΠΟΛΛΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ? ?
ΔΕΝ.... '' ΚΟΝΟΜΑΝΕ'' ΚΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ, ΟΤΑΝ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΛΟΙΑ, ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΤΑ ΣΚ, ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ 3 ΝΗΣΙΑ ? ?
Ο ΕΤΕΡΟΣ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΥΡΙΟ ΣΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΟΝΟΝ Μ ΕΤΙΣ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΤΟΥ ??
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ...ΣΦΗΝΑ ΣΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΥΟ ΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΠΛΟΙΟ...ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΑ ΣΚ ??

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
Περισσότερα